Bobek Napisano 9 Maja 2019 Autor Share Napisano 9 Maja 2019 3 minuty temu, Solo napisał: A on z takim bagażem to w ogóle się poderwie z ziemi? Po ogarnięciu linka który podesłałeś to w zestawieniu podskrzydlowym jak napisałem wyżej, zbiornik pod kadłub plus 2 krzyżowo zawieszone sparrowsy by poleciał. Chce zrobić na magnesy na wszystko wiec konfigurować będzie można do woli nawet marudą to dogodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 No nie do końca, skoro kupujesz jakieś tam TERy, to uzbrojenie nie za bardzo będzie wymienne. Ale robisz jak chcesz, ja tylko sugerowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 4 godziny temu, Bobek napisał: Spokojnie, 4 aluminiowe napalmy pod skrzydla, obok mk84, a mk82 albo pod kadlub albo wogole. Moze zbiornik wsadze, bo co mozna tam innego? jesli mk77 beda ładnie wygladac do dokupie, jestem elastyczny Może pod kadłub SUU-23A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 9 Maja 2019 Autor Share Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) dobry pomysl, tylko poszukam, ale ide w to.. SUU-11A/A gun tylko takie cos znalazlem troche inne samoloty to nosily jest znaczniej mniejszy Edytowane 9 Maja 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 SUU-23A to chyba tylko Wolfpack albo zestaw uzbrojenia C Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 9 Maja 2019 Autor Share Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) Zgadza sie i biore wolfpacka bo starsznie kozackie szczgolnie z takim malunkiem. Moze pojda zamiast mk84 Edytowane 9 Maja 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Panów piszących o mk.84 podwieszonych na F-4 poproszę o foto. Jakiś czas temu uporczywie poszukiwałem i nie znalazłem. Ten typ bomby jest co prawda wymieniany w opisie podwieszeń, ale zaryzykuję twierdzenie że to tylko teoria. Na większości fotografii widziałem klasyczne mk.82 przeważnie w dwóch wersjach i chyba jeden lub dwa razy trafiłem na fotkę z mk.83. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Maja 2019 Autor Share Napisano 10 Maja 2019 Zgadza się ciężko ogarnac takie foty na poprzedniej jest coś większego niż mk82 ale raczej mk83 niż 84. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) Zasiadam i spoglądam. Jestem ciekawe jak pójdzie. Edytowane 10 Maja 2019 przez Mates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) W dniu 10.05.2019 o 07:27, Marcin K. napisał: Panów piszących o mk.84 podwieszonych na F-4 poproszę o foto. Jakiś czas temu uporczywie poszukiwałem i nie znalazłem. Ten typ bomby jest co prawda wymieniany w opisie podwieszeń, ale zaryzykuję twierdzenie że to tylko teoria. Na większości fotografii widziałem klasyczne mk.82 przeważnie w dwóch wersjach i chyba jeden lub dwa razy trafiłem na fotkę z mk.83. Takie coś wygrzebałem ze swoich zbiorów, jako żywo Mk.84 prosto z Cam Ranh: Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Całkiem fajna konfiguracja, Mk.84 i Mk.117. Ewentualnie faktycznie można zamiast 117 dać napalm a na centralnym pylonie zasobnik z działkiem. Zdaje się tylko że jeszcze przydałby się zasobnik walki elektronicznej ALQ-87, obrona przeciwlotnicza Wietnamczyków z północy była sporym zagrożeniem. Jakby co to chyba ten zasobnik jest w zestawie Hasy B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Maja 2019 Autor Share Napisano 10 Maja 2019 "Płać i płacz" jeśli ktoś znajdzie to przyjmę z chęcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Maja 2019 Autor Share Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) Podwieszone bomby itp będą pod koniec miesiąca, wiec zabrałem sie za fotele. Sporo klejenia pasów trochę za duzo jak na moj gust ale tak maja. Edytowane 11 Maja 2019 przez Bobek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 11 Maja 2019 Autor Share Napisano 11 Maja 2019 Mozna na nimi siedziec i siedziec ale w sumie dojdzie jeszcze trochę przewodów za nimi wiec chyba nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 12 Maja 2019 Autor Share Napisano 12 Maja 2019 (edytowane) Dziś posiedziałem na owiewkami i podwoziem przednim Oszklenie jest dość cienkie w zestawie i nie ma nic do stworzenia sensownego wyglądu wewnątrz wiec postanowiłem dorobić paski i tylne wzmocnienie a samo podwozie to plątanina przewodów, zestawowa komora jest biedna wiec dorzuciłem troche okablowania Edytowane 12 Maja 2019 przez Bobek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 Kawał dobrej roboty, jakie druciki stosujesz imitacji przewodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 12 Maja 2019 Autor Share Napisano 12 Maja 2019 Rozgrzane plastowe resztki po ramkach( chyba najlepsze do prostych i łamanych po katem przewodów) , a do tego ( chaotyczne i powyginane) taśma komputerowa, przewód po słuchawkach, generalnie z sklepie z mikro pogadałem i dali po 1m różnych przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 Kabelki fajne, kolorek rdzy już mniej. Do przewodów polecam kupić Bierki firmy Alexander. Do kolorowych nawet nie trzeba malować i wyciągają się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 12 Maja 2019 Autor Share Napisano 12 Maja 2019 to akurat prawdziwa rdza, bo mam cały słoik, ale fakt jak dla mnie troche za czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 źle się wyraziłem. Obecność rdzy nie bardzo mi pasuje, sam kolor ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 12 Maja 2019 Autor Share Napisano 12 Maja 2019 myślę ze trochę wymyje i wsadzę klasyczny wash, bo tez mnie razi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 19 Maja 2019 Autor Share Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) Kolejna część, czyli kokpit i kabelki, zostają drążki i male elementy do przyklejenia. Fotele i całość luźno zestawiona ze soba Wlot powietrza to zeszlifowane wypychacze i sklejone dwie części. starałem się pokazać z jak najwyraźniej łączenia elementów. Edytowane 19 Maja 2019 przez Bobek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Kabinka bardzo fajnie wygląda. We wlotach trochę widać łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi