Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

3 minuty temu, Solo napisał:

A on z takim bagażem to w ogóle się poderwie z ziemi? :)

Po ogarnięciu linka który podesłałeś to w zestawieniu podskrzydlowym jak napisałem wyżej, zbiornik pod kadłub plus 2 krzyżowo zawieszone sparrowsy by poleciał. Chce zrobić na magnesy na wszystko  wiec konfigurować będzie można do woli:) nawet marudą to dogodzi

Napisano

No nie do końca, skoro kupujesz jakieś tam TERy, to uzbrojenie nie za bardzo będzie wymienne. Ale robisz jak chcesz, ja tylko sugerowałem.

Napisano
4 godziny temu, Bobek napisał:

Spokojnie, 4 aluminiowe napalmy pod skrzydla, obok mk84, a mk82 albo pod kadlub albo wogole. Moze zbiornik wsadze, bo co mozna tam innego?  jesli mk77 beda ładnie wygladac do dokupie, jestem elastyczny ?

Może pod kadłub SUU-23A?

Napisano (edytowane)

dobry pomysl, tylko poszukam, ale ide w to..
SUU-11A/A gun tylko takie cos znalazlem troche inne samoloty to nosily jest znaczniej mniejszy 

Edytowane przez Bobek
Napisano (edytowane)

Zgadza sie i biore wolfpacka bo starsznie kozackie szczgolnie z takim malunkiem. Moze pojda zamiast mk84

b388bf8df4ff8f0a0c788258df3179ab.jpg

Edytowane przez Bobek
Napisano

Panów piszących o mk.84 podwieszonych na F-4 poproszę o foto. Jakiś czas temu uporczywie poszukiwałem i nie znalazłem. Ten typ bomby jest co prawda wymieniany w opisie podwieszeń, ale zaryzykuję twierdzenie że to tylko teoria. Na większości fotografii widziałem klasyczne mk.82 przeważnie w dwóch wersjach i chyba jeden lub dwa razy trafiłem na fotkę z mk.83. 

Napisano

Zgadza się ciężko ogarnac takie foty na poprzedniej jest coś większego niż mk82 ale raczej mk83 niż 84. 

Napisano (edytowane)
W dniu 10.05.2019 o 07:27, Marcin K. napisał:

Panów piszących o mk.84 podwieszonych na F-4 poproszę o foto. Jakiś czas temu uporczywie poszukiwałem i nie znalazłem. Ten typ bomby jest co prawda wymieniany w opisie podwieszeń, ale zaryzykuję twierdzenie że to tylko teoria. Na większości fotografii widziałem klasyczne mk.82 przeważnie w dwóch wersjach i chyba jeden lub dwa razy trafiłem na fotkę z mk.83. 

Takie coś wygrzebałem ze swoich zbiorów, jako żywo Mk.84 prosto z Cam Ranh:

Edytowane przez barszczo
  • Like 1
  • Thanks 1
Napisano

Całkiem fajna konfiguracja, Mk.84 i Mk.117. Ewentualnie faktycznie można zamiast 117 dać napalm a na centralnym pylonie zasobnik z działkiem. Zdaje się tylko że jeszcze przydałby się zasobnik walki elektronicznej ALQ-87, obrona przeciwlotnicza Wietnamczyków z północy była sporym zagrożeniem. Jakby co to chyba ten zasobnik jest w zestawie Hasy B.

Napisano (edytowane)

Podwieszone bomby itp będą pod koniec miesiąca, wiec zabrałem sie za fotele. Sporo klejenia pasów trochę za duzo jak na moj gust :) ale tak maja.
JzhGLvsh.jpg

mHlMAmkh.jpg

aNktvHSh.jpg

MZBkCdqh.jpg

2vBGBFSh.jpg

GaP96mHh.jpg

Edytowane przez Bobek
  • Like 2
Napisano

Mozna na nimi siedziec i siedziec ale w sumie dojdzie jeszcze trochę przewodów za nimi wiec chyba nie ma sensu.

Napisano (edytowane)

Dziś posiedziałem na owiewkami i podwoziem przednim

Oszklenie jest dość cienkie w zestawie i nie ma nic do stworzenia sensownego wyglądu wewnątrz wiec postanowiłem dorobić paski i tylne wzmocnienie
DWVWgssh.jpg

11z2Tmgh.jpg

M77lMj3h.jpg

a samo podwozie to plątanina przewodów, zestawowa komora jest biedna wiec dorzuciłem troche okablowania

QoXIG1oh.jpg

dAZGk0yh.jpg

vaILsp4h.jpg

rPGOzvuh.jpg

qH955AEh.jpg

Edytowane przez Bobek
  • Like 2
Napisano

Rozgrzane plastowe resztki po ramkach( chyba najlepsze do prostych i łamanych po katem przewodów) , a do tego ( chaotyczne i powyginane) taśma komputerowa, przewód po słuchawkach, generalnie z sklepie z mikro pogadałem i dali po 1m różnych przewodów. 

Napisano

Kabelki fajne, kolorek rdzy już mniej. 

Do przewodów polecam kupić Bierki firmy Alexander. Do kolorowych nawet nie trzeba malować i wyciągają się rewelacyjnie. ?

Napisano

to akurat prawdziwa rdza, bo mam cały słoik, ale fakt jak dla mnie troche za czerwona?

Napisano (edytowane)

Kolejna część, czyli kokpit i kabelki, zostają drążki i male elementy do przyklejenia. Fotele i całość luźno zestawiona ze soba
Wlot powietrza to zeszlifowane wypychacze i sklejone dwie części. starałem się pokazać z jak najwyraźniej łączenia elementów. 

IA87AjNh.jpg
3Uh4Brth.jpg
bwzPIbMh.jpg
xhbrbFfh.jpg
Cp6yYvqh.jpg

cBoEwDyh.jpg

kNjb1HMh.jpg

Edytowane przez Bobek
  • Like 1