abtb Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 (edited) Witam, dziś kolejny latawiec na korbkę Gloster Gladiator Mk II, 605 Eskadra (Hrabstwo Warwick), lotnisko Królewskich Sił Powietrznych Tangmere, Sussex, Anglia, sierpień 1939 W parze: Można "szczelać" Edited March 24, 2025 by abtb 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Zacne 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Fajny latawiec.Ta pajęczyna robi wrażenie.Pogratulować 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panDespota Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Bardziej mi się podoba niż srebrzanka. Z czego robiłeś naciągi i linki antenowe? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 13, 2019 Author Share Posted May 13, 2019 Godzinę temu, Bengal napisał: Zacne 40 minut temu, Xmen napisał: Fajny latawiec Podziękować 35 minut temu, panDespota napisał: Bardziej mi się podoba niż srebrzanka. "Srebrny" to na razie pole walki z "materią kolorystyczną" 37 minut temu, panDespota napisał: Z czego robiłeś naciągi i linki antenowe? Naciągi z żyłki 0,08 mm, antena "V" z takiej samej natomiast odciąg do "chwosta" z nitki o grubości 20 DEN (diabli wiedzą ile to w mm) ale nie bardzo polecam bo jakoś słabo to się chwyta z CA i przy większej sile naciągu może się urwać. A i farba się "skrapla" na niej. A poza tym to SERDECZNIE DZIĘKUJĘ koledze Xmen-owi za poratowanie kalkami 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Mi się podobają oba. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 Oba bardzo ładne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 I kolejny piękny dwupłat w Twojej kolekcji .srebrny mi się podobał a ten podoba się jeszcze bardziej i tak sobie myślę kupię i zrobię bo to piękna maszyna była ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Mam trzy - dwa Airfixa i jeden Matchboxa, ale cały czas mam pietra przed tymi cholernymi naciągami. Szacun. Bardziej podoba mi się jednak srebrny :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 22, 2019 Author Share Posted May 22, 2019 18 godzin temu, GreGG24 napisał: cały czas mam pietra przed tymi cholernymi naciągami Nic strasznego - żyłka 0,08mm i wiertełko 0,3mm i dajesz starą metodą na "przewiertkę" Dziurki zalewasz CA, delikatny szlif i jest piknie. 18 godzin temu, GreGG24 napisał: dwa Airfixa To ja poproszę "narciarza" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 piekny gladiatorek!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts