kalaruch Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 no rewelacji tam nie będzie, po prostu walisz kolor jaki podają źródła chyba że miała jakiś specjalny kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Kwietnia 2012 Super Moderator Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Jaki kolor najlepszy do podwodnej części kadłuba - chodzi mi o jakiś dedykowany akryl lub w ostateczności mieszany z co najwyżej dwóch kolorów. Preferowany producent to Gunze, Vallejo - w następnej kolejności ewentualnie coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Jakim kolorem malować część nadwodną, zamiennik farby tamki XF-75 i XF-77 najlepiej akryle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradoo Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 na FB znalazłem strone wydawnictwa Model Hobby które wydaje model Japońskiego Lotniskowca IJN SHINANO może kogoś zainteresuje ten temat a więc wklejam link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karwas Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Witam, z racji tego, że szanowne grono jest miłośnikiem japońskich okrętów, to mam pytanie co to może by za japoński "Potwór lotniczy", jakieś S.F, czy skopiowany Richelieu, skrzyżowany z lotniskowcem???? Poniżej zamieszczam link, na samym dole znajdują się trzy zdjęcia tego olbrzyma. http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=46&t=41781 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 To to SF. Zresztą trochę koszmarny ,-)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lelkowy Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Podpisuję się pod pytaniem jendego z kolegów - ktoś ma schemat malowania do Mayi AOSHIMY 1:350? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Podpisuję się pod pytaniem jendego z kolegów - ktoś ma schemat malowania do Mayi AOSHIMY 1:350? Napisz do administratora tej strony..ma Maye w swojej galerii http://www.plastikowaflota.pl/galeria/galery.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Mam jeszcze jeden banerek ,-)) Eeee proszę usunąć. Nawet mnie się nie podoba ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Kiedyś coś tam dłubałem na wzór KMOR-u. Może coś z tego wyciągniesz albo pójdziesz w tym kierunku (powiększenie po kliknięciu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 A może tak zrobić klub miłośników okrętów kriegsmarine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Na chyba najwyższy czas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 A jak już tu zajrzałem... Szukam fajnego zestawu IJN Kongo do którego są blaszki jakieś. Urzekł mnie nadbudówką... Skala 1:700 ze względu na fundusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 He też ostatnio łaskawym okiem patrzę na 700tkę, same korzyści ,tańsze zestawy, mniej miejsca na ekspozycję i tylko jeden mankament, skala trudności jest wysoka(obawiam się ,że nadal mam mierne umiejętności na tą skale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 A jak już tu zajrzałem... Szukam fajnego zestawu IJN Kongo do którego są blaszki jakieś. Urzekł mnie nadbudówką... Skala 1:700 ze względu na fundusze. Modele moze tansze ale waloryzacja juz nie tak bardzo.... Jest swietny zestaw do Kongo z wypustu Veterana. Wg mnie najlepszy na rynku. Ok 300 PLN... Ale juz nie potrzebujesz nic... A skala 1/700 zaiste wysmienita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 A jak już tu zajrzałem... Szukam fajnego zestawu IJN Kongo do którego są blaszki jakieś. Urzekł mnie nadbudówką... Skala 1:700 ze względu na fundusze. Niestety kolego dobrze doinwestowana 700-ka niewiele ustępuje cenowo 350-tce ;-) 700-tka to skala złudzeń...począwszy od poziomu łatwości-trudności a skończywszy na złudzeniu cenowym. Mimo to uważam ,że w modelarstwie okrętowym daje najwięcej satysfakcji a i efekty bywają spektakularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Nie wiem czy to dobre miejsce, ale skoro "Klub..." to może kogoś zainteresuje... W najnowszym numerze Okrętów Wojennych [2014-1] jest zapowiedź najnowszego numeru specjalnego tego wydawnictwa: nr 47 - Floty świata: Cesarstwo Japonii tom 1 (pancerniki, lotniskowce, krążowniki). autor: Oskar Myszor. cena 39zł Nie widziałem niestety tego jeszcze w sprzedaży, co więcej na stronce wydawnictwa (http://www.okretywojenne.pl/) figuruje ciągle jako najnowszy nr 46 (pancerniki typu Sewastopol cz.2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Witam. Mam dylemat, na jaki model się zdecydować(produkt jakiej firmy). Chodzi mi oczywiście o jakość wykonania i dostępność dodatków(blaszki, pokłady, lufy). skala 1/700. W sferze zainteresowań : IJN Hiei, IJN Nagato, IJN Mushashi, IJN Fuso. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Kup jakieś nowe Fujimi. Ja bym brał FUSO ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Kup jakieś nowe Fujimi. Ja bym brał FUSO ,-)) Ok, czyli jak inwestować to Fujimi z nowego sortu(Są dość drogie). A modele innych producentów? Hasegawy, Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Kup jakieś nowe Fujimi. Ja bym brał FUSO ,-)) Ok, czyli jak inwestować to Fujimi z nowego sortu(Są dość drogie). A modele innych producentów? Hasegawy, Tamiya? O tyle gorsze o ile tańsze ;-) coś w ten deseń.Jak masz dużo blachy do modelu to te teoretycznie gorsze w zestawieniu z magazynem posiadanych blaszek wcale w ostatecznym rachunku nie muszą być gorsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Złamałem się. Kupiłem dzisiaj IJN Sakura w 1:700. Szukam blach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Złamałem się. Kupiłem dzisiaj IJN Sakura w 1:700. Mamy się cieszyć czy rozpocząć żałobę ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Raczej wspierać jak zacznę bo oględziny wykazały sporo zła w wyprasce. Ma ktoś jakąś dokumentację na temat tej klasy okrętów? Niestety na moim modelu brak bulajów i linii poszycia. Chcę je odtworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Czy na pierwsze spotkanie ze skalą 1/700 i flotą japońską nadaje się stary model Furutaka z Hasegawy? Bo przypadkiem stałem się posiadaczem tego modelu i zastanawiam się ile zabawy mnie czeka, by to Furutakę chociaż w ciemności z 15 metrów przypominało. No i kusi ta bandera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi