Adamek1003 Napisano 3 Sierpnia 2019 Share Napisano 3 Sierpnia 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 11 Sierpnia 2019 Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Może ktoś planuje zmiane kompresora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Kolego @Adamek1003, masz coś tam na stanie aktualnie, czy robisz na zamówienie? W końcu muszę coś zamówić Jakie pieniążki aktualnie sobie życzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 Kolejny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 28 Listopada 2019 Share Napisano 28 Listopada 2019 (edytowane) Kolego, chyba muszę się w końcu jednak odezwać i umówić Dzisiaj chciałem sobie pomalować. Nabiłem kompresor, wyłączył się i... całe powietrze uszło. Niestety, za długo nie wiedziałem o wodzie w butli i wyżarło mi dziurę pomimo spuszczania wody od kilku miesięcy. Będę w okolicach Lubartowa koło świąt PS. Na razie do dziury napchałem milliputa i całe dno okleiłem legendarną srebrną taśmą, ale to raczej jest rozwiązanie na "do świąt". Edytowane 29 Listopada 2019 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 5 Grudnia 2019 Share Napisano 5 Grudnia 2019 Witajcie, przyszedł chyba czas i na mniej. Szwankuje mi mój AS 186 i czas na coś porządnego. Przeczytałem ten temat o kompresorach szukając jednocześnie "markowego" sprzętu ale ceny są kosmiczne Adamek1003 leci wiadomość do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 25 Grudnia 2019 Share Napisano 25 Grudnia 2019 Brakuje tylko agregatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 Zbiornik 4l. Wszystko poza agregatem nowe. Ktoś chetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 22 Lutego 2020 Share Napisano 22 Lutego 2020 Co dwa serca to nie jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomex Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Gdy ja kupowałem dla siebie kompresor, to brałem pod uwagę to, żeby był cichy, kompaktowy (z uwagi na małą pracownię) i niezawodny. Długo takiego szukałem, aż w końcu zamówiłem w 2018 roku stąd: https://www.pneumat.com.pl/sprezarki-kompresory-do-aerografow-modelarskie kompresor i powiem Wam, że jestem mega zadowolony. Przesyłka była bardzo dobrze zabezpieczona i nie było nieprzyjemnych sytuacji z kurierami :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Nie każdy moze sobie pozwolić na taki drogi kompresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Tomex napisał: Gdy ja kupowałem dla siebie kompresor, to brałem pod uwagę to, żeby był cichy, kompaktowy (z uwagi na małą pracownię) i niezawodny. Długo takiego szukałem, aż w końcu zamówiłem w 2018 roku stąd: https://www.pneumat.com.pl/sprezarki-kompresory-do-aerografow-modelarskie kompresor i powiem Wam, że jestem mega zadowolony. Przesyłka była bardzo dobrze zabezpieczona i nie było nieprzyjemnych sytuacji z kurierami :D. No kompaktowe to te kompresory są, nie powiem.. i w dodatku w tak okazyjnej cenie, tylko nieco 4000 za ten model ze zbiornikiem 24L, a ten 4L jedyne 3800.. Przecież dedykowany modelarstwu HTC 30A na agregacie i ze zbiornikiem 30L kosztuje aż 2300 !!!!! Znowu ten mniejszy HTC 25A 3,5L 1800, zdzierstwo.. Dzięki za ten link zapewne wielu z nas skorzysta Edytowane 26 Lutego 2020 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomex Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 W dniu 26.02.2020 o 17:37, Adamek1003 napisał: Nie każdy moze sobie pozwolić na taki drogi kompresor Całkowicie Cię rozumiem, ale jak już wcześniej wspomniałem, brałem z uwagi na to, że potrzebowałem do mojej pracowni. Jeżeli ma się taką możliwość, to lepiej czasami zainwestować w coś, co będzie długo służyło . Jak ktoś naprawdę sporadycznie odpala kompresor, to faktycznie może znaleźć tańsze wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 27 minut temu, Tomex napisał: Całkowicie Cię rozumiem, ale jak już wcześniej wspomniałem, brałem z uwagi na to, że potrzebowałem do mojej pracowni. Jeżeli ma się taką możliwość, to lepiej czasami zainwestować w coś, co będzie długo służyło . Jak ktoś naprawdę sporadycznie odpala kompresor, to faktycznie może znaleźć tańsze wersje. Akurat kompresory z linku który podesłałeś sa bezolejowe i nie należą do trwałych co innego kompresory olejowe również dostepne na tej stronie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomex Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 Godzinę temu, Adamek1003 napisał: Akurat kompresory z linku który podesłałeś sa bezolejowe i nie należą do trwałych co innego kompresory olejowe również dostepne na tej stronie. Tak, wybrałem bezolejowy ze względu na to, że w niektórych sytuacjach nie mogę pozwolić, aby olej pojawił się w sprężonym powietrzu. Oczywiście zgadzam się z Tobą, że olejowe kompresory są trwalsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 12 minut temu, Tomex napisał: Tak, wybrałem bezolejowy ze względu na to, że w niektórych sytuacjach nie mogę pozwolić, aby olej pojawił się w sprężonym powietrzu. Oczywiście zgadzam się z Tobą, że olejowe kompresory są trwalsze . Chyba nie ma ani jednej takiej sytuacji, by kiedykolwiek pozwolić sobie na to, by olej pojawił się w powietrzu, no chyba że się mylę? Inna sprawa, że są filtry na takie niespodziewane sytuacje. Ja mam jeden na kompresorze, a drugi bezpośrednio pod aero i po 8 miesiącach w żadnym z nim nie ma śladu oleju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 21 Marca 2020 Share Napisano 21 Marca 2020 (edytowane) Kwarantanna to i komoresor w zamknieciu. Zbiornik 2l od 0 do 8 bar ponizej 40sek. Od 6 bar do 8 bar ponizej 9sek Edytowane 24 Marca 2020 przez Adamek1003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMC Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 Cześć. Jestem zainteresowany. Przed chwilą się zarejestrowałem i nie mam pojęcia jak się skontaktować. Pozdrawiam: SMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 Napisalem wiadomosc prywatną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 No i kolejna partia gotowa miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 22 Czerwca 2020 Share Napisano 22 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 (edytowane) Witam Mam takie pytanie, chyba głównie do Adama Jakiego konkretnie agregatu ewentualnie szukać przy założeniu, że zależy mi na jak najmniejszych jego gabarytach, właściwie to chodzi o to żeby był wąski. Przy specyfikacjach podawana jest zazwyczaj tylko wysokość. Edytowane 4 Października 2020 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi