Stojkovic Napisano 14 Września 2019 Autor Share Napisano 14 Września 2019 Już dość napatrzyłem się na frustratów którzy przez hobby starają się przedłużyć swoje... powiedzmy ego. Wystarczy nie popadać w stan w którym zajtość ocieka nami. Staram się dobrze bawić przy pasji jaką jest modelarstwo. Czasem coś się spieprzy, a czasem wyjdzie coś super - ot taka naturalna kolej rzeczy. Każdy model to przygoda i okazja do nauki. Po 10 latach siedzenia w tej branży sporo już widziałem a i tak co chwile coś nowego się odkrywa. Z drugiej strony szanuję każdego i daję prawo do własnego zdania. Chamstwa za to nie znoszę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 19 Września 2019 Share Napisano 19 Września 2019 Wiadomo najważniejsza jest przy tym zabawa. Ja też się nie przejmuję jak nie jest idealnie blaszka, którą ledwo widać gołym okiem, bo oglądam modele bez zooma na żywo, a nie przez zdjęcia. Część modelarzy powiela stereotypy, mimo że prawdziwe pojazdy tak nie wyglądają. Pokaż mi rozjaśnienia na prawdziwym pojeździe, które mają podział dokładnie na łączeniu blach, lub zacieki pod kątami prostymi, jak od linijki ? Jakby pojazd stał nieruchomo, uprzednio wypoziomowany. Na pomniku to co innego, ale nie w terenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Października 2019 Autor Share Napisano 31 Października 2019 W przypływie weny dokończyłem robienie obić i położyłem washa z Tamki, jak się okazuje jest ledwo widoczny, więc w ruch pójdzie poprawka z niezawodnego MIG'owskiego Dark Washa. Dosztukowałem też KM w gnieździe w płycie przedniej. Wieży jeszcze nie skończyłem obijać więc jest poza kadrem na ten moment. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Listopada 2019 Autor Share Napisano 2 Listopada 2019 Tak jak zaplanowałem, tak też zrobiłem. Nałożyłem ciemniejszego washa, gdyż ten z Tamki był zbyt delikatny i ginął na tle ciemnych plam kamuflażowych. Dlatego do podkreślenia detali użyłem Migowskiego Dark Washa. Jestem zadowolony w szczególności obiciami, które na tym modelu wykonałem w zasadzie w całości pędzlem. Wyszło tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Listopada 2019 Share Napisano 5 Listopada 2019 Fajnie zmalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Listopada 2019 Autor Share Napisano 11 Listopada 2019 (edytowane) Obicia i zadrapania na wieży zrobione. Teraz tylko wash. Edytowane 11 Listopada 2019 przez Stojkovic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Listopada 2019 Autor Share Napisano 13 Listopada 2019 Pierwsza sprawa to dokończenie tego projektu, więc dziś był wash i lekkie zacieki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Mnie się podoba. Na końcu bym rozjaśnił całość jakimś filtrem i przykurzył pigmentami po całości, co by stonować kolory (wypłowiałe, żeby były) i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Jak dla mnie to fajnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Listopada 2019 Autor Share Napisano 19 Listopada 2019 Doszła delikatna biedronka na kamuflaż, całkiem fajnie stonowało to kolory, szczególnie na krzyżach. Może niezbyt dużo widać, ale uwieżcie na słowo, że jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 Łady, choć może troszki za ciemny jak na mój gust i kolory zbyt soczyste, ale to jak z blondynkami i brunetkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Listopada 2019 Autor Share Napisano 24 Listopada 2019 Tygrys już na kołach - w końcu! Doszły pigmenty i lekki kurz przy włazach. Wieża jeszcze nie skalana pigmentem, podobnie jak płyta nadsilnikowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 24 Listopada 2019 Share Napisano 24 Listopada 2019 Jakoś tak mi ten brąz nie bardzo pasuje. Taki trochę jakby w fiolet wchodził. Może to tylko kwestia zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 24 Listopada 2019 Share Napisano 24 Listopada 2019 4 minuty temu, kzugaj napisał: brąz nie bardzo pasuje. Taki trochę jakby w fiolet wchodził Jeśli to Hataka to współczuję . Ja kupiłem dwie buteleczki gunship gray i też jest fioletowy . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Listopada 2019 Autor Share Napisano 25 Listopada 2019 Nie wiem o którym miejscu mowa, ale kolory są takie jak na normalnych fotkach (bez zbliżeń, bo tam mi kolory nieco zmienia). Brąz jest brąz, zielony zielony a piaskowy też piaskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Listopada 2019 Share Napisano 25 Listopada 2019 Moze to byc tylko kwestia zdjec lub oswietlenia dlatego pytam. Dwa zdjecia dwa rozne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Listopada 2019 Autor Share Napisano 30 Listopada 2019 Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi