tofik Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Znalazłem jedną fotkę w "Od Acromy do Zwycięzcy 2" A korzystając z okazji ma ktoś zdjęcie albo jakiś schemat malowania M7 Priest z II Korpusu. Bo ja mam tylko jedną fotkę na której i tak niewiele widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 tofikDzięki. Zawsze coś. Interesuje mnie czy wszystkie w tym malowaniu miały podobny rozkład plam, czy maziali jak leci. Chciałem to malowanie w miarę wiernie odtworzyć, ale chyba trzeba będzie improwizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 P{rzyłączam się do prośby tofika o fotki M7 w polskich barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam Zawsze coś. Interesuje mnie czy wszystkie w tym malowaniu miały podobny rozkład plam, czy maziali jak leci. Na pewno nie maziali plam jak leci, tylko według regulaminu/schematu. Było tak samo jak w przypadku kamuflażu typu Myszka Miki. Była rozpiska/schemat co i na jaki kolor i w jakich proporcjach. A co do zdjęć naszych M7 z II Korpusu to bym się tak na nie nie napalał. Jest parę zdjęć i do końca nie jest pewne czy to są nasze M7. Swego czasu była na FMR dyskusja na temat tych M7. Prosz o to link do dyskusji http://www.fmr.net.pl/forum/viewtopic.php?t=2050&highlight=priest Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 mart72 w którymś czasopiśmie był artykuł o tym że z tego zestawu nie zrobi się Polaka, przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Witam. Mam pytanie czy zdobyczne czołgi Renault FT-17 znajdowały się we Francji podczas ofensywy Aliantów w 1944r. jeżeli tak to czy brały udział w walkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 am pytanie czy zdobyczne czołgi Renault FT-17 znajdowały się we Francji podczas ofensywy Aliantów w 1944r. jeżeli tak to czy brały udział w walkach? FT17? No chyba w ofensywie w 1918 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Poszukaj w składzie niemieckiej 21. D.Panc. po jej odtworzeniu we Francji. Tam było wszystko co się udało zebrać po całej Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 am pytanie czy zdobyczne czołgi Renault FT-17 znajdowały się we Francji podczas ofensywy Aliantów w 1944r. jeżeli tak to czy brały udział w walkach? FT17? No chyba w ofensywie w 1918 roku. Niemcy zdobyli trochę tego sprzętu w 1940r. na francuzach, i używali podczas II WŚ wraz z sojusznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Niemcy zdobyli trochę tego sprzętu w 1940r. na francuzach, i używali podczas II WŚ wraz z sojusznikami. Jeżeli były używane to z tego co mi wiadomo do ochrony lotnisk i innych strategicznych obiektów, ale czy w 1944 roku, tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 czy koś jest w stanie powiedzieć kiedy w produkcji t-34 zrezygnowano z przedniej belki (tej kwadratowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Vickersami nikt się nie interesował stały w przydrożnych rowach a ludzie je powoli rozbierali. Tak mówili w programie było nie minęło można go oglądać na stronie tvp jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Wiem napewno, że wieże od FT 17 były używane jako wkopane stacjonarne stanowiska strzleckie w 1940 roku, ale czy w 1944, to już nie mam pewności. Jest to możliwe zważywszy na to, że we Francji Niemcy korzystali ze wszystkiego co mogło się przydać. Nawet z polskich TKS-ów, C2P i C7P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Witam Czy posiada ktoś jakieś dokładne zdjęcia tego pojazdu, albo plany? Super jakby ktoś posiadał zdjęcia wnętrza pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Odezwij się na PW. Mam trochę zdjęć eksponatów muzealnych, oraz wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Witam ! Czy posiada ktoś zdjęcia polskich cromwelli ARV lub ewentualnie używanych przez inne armie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Witam. Jakiej wersji czołgu Valentine używała 1 Pancerna gen. Maczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Valentine Mk.I oraz Valentine Mk.II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nawau Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Witam! poszukuje zdjęć,planów,rysunków tego konkretnego T-34,jeśli ktoś coś ma: help! najchętniej zdjęcia drugiej strony,tył,przód z góry dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 http://mini-history.blogspot.com/2010/03/t-34-with-bedspring-armor-berlin-1945.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nawau Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 a dzieki,tez znalazlem ten link:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nawau Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 to znowu ja;) obecnie szukam informacji/zdjec na temat czolgu kv-1 z zestawu zviezda, o numerze 209 bede wdzieczny za pomoc:) pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Mam takie małe pytanko. Czy Sherman Crab był na wyposażeniu jednostek Polskich Sił Zbrojnych na zachodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesław.g Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Szukam zdjęć umocowania kół do kadłuba tego czołgu może być też rysunek z instrukcji do budowy modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi