Kowalec222 Napisano 29 Marca 2020 Autor Share Napisano 29 Marca 2020 Pozostało jeszcze kilka zabiegów do wykonania i małe poprawki, ale do ukończenia Pancyra od Tiger Model już raczej bliżej niż dalej. Tyle na dzisiaj. Dbajcie o Siebie Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 3 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2020 Zbliżamy się do końca prac z Pancyrem z TM, zostały drobiazgi, jako że malowanie arktyczne został śniegiem nieco przyprószony. I z braciszkiem... Trzymajcie się zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Kwietnia 2020 Share Napisano 3 Kwietnia 2020 Jakiego washa używałeś do białej farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 3 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2020 Neutral Grey od AK punktowo, a wcześniej filtr od Mig'a też szary, jak będę w domu to będę w stanie podać konkretne numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 7 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2020 W dniu 3.04.2020 o 13:34, makinen napisał: Jakiego washa używałeś do białej farby? Neutral Grey od AK677, ale wcześniej potraktowany był filtrem Miga Grey for White 1501. Tymczasem powoli zacząłem malować Zvezdę, na specjalne zamówienie kolegi Bengala, luźna interpretacja zdjęcia, które pojawiło się na początku tego wątku i wracało później jeszcze kilka razy. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Ciach bajera, najlepsze malowanie do tej pory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 55 minut temu, Kowalec222 napisał: amówienie kolegi Bengala, luźna interpretacja zdjęcia masz u mnie pifko za malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 7 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, mandrivecs napisał: Ciach bajera, najlepsze malowanie do tej pory! Dzięki, gdybym robił jednego nie wiem czy bym się zdecydował na to malowanie, ale przy pięciu nie ma problemu. Godzinę temu, Bengal napisał: masz u mnie pifko za malowanie Upomnę się jak ten wirusowy Armagedon się skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 11 godzin temu, Spotter napisał: Pięciu??? Napisałem pięciu? Nie no oczywiście miałem na myśli cztery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2020 W dniu 8.04.2020 o 08:47, Spotter napisał: Czegoś nam nie mówisz Nawet małżonce wszystkiego nie mówię, szczególnie o moich modelarskich zakupach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2020 4 minuty temu, Spotter napisał: Hahaha... czyli jednak kupiłeś tego piątego?! Oficjalna wersja brzmi - dostałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Odetchnąłem .... Już martwiłem się , że zbudowałeś wszystko co możliwe i co teraz ? :- ) Zapytam przy okazji -> nie została Ci jakaś luźna atrapa miniarmu bądź jej "krajowy zamiennik " z którą byś się rozstał za peeleny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Ja się nadal zastanawiam, co będzie, jak On Wszystko zbuduje....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Hej, Było "Siedmiu samurajów"; Było "Siedmiu wspaniałych". Będzie "Siedmiu Pancyrów"? Pozdrawiam, Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 10 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2020 2 godziny temu, bożo wpożo napisał: Zapytam przy okazji -> nie została Ci jakaś luźna atrapa miniarmu bądź jej "krajowy zamiennik " z którą byś się rozstał za peeleny ? Została mi atrapa z Miniarm tylko nieco inna niż w Pancyrze chyba starszego typu, jak będę w domu wrzucę fotę i jak będzie Ci odpowiadała to się jakoś dogadamy 38 minut temu, makinen napisał: Ja się nadal zastanawiam, co będzie, jak On Wszystko zbuduje....? Może zanim skończę pojawi się na rynku np coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 10 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Czy dla ZEA nie wiem, na pewno na MANie. Panie Bożo taki grillek mnie się ostał, jak pasuje pisz na priva. Zdrowia i Spokojnych Świąt dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 20 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Drobna aktualizacja, mimo pandemii pracy sporo więc na hobby wcale nie mam jakoś więcej czasu niż wcześniej. Pancyr Zvezdowy dostał filter, wash i rozpocząłem kurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Elegancki. Dla mnie najlepsze futerko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 20 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Dziękuję. Tymczasem coraz bliżej brzegu, zostały anteny, drobne domalowania i kilka poprawek, które uwypukliły zdjęcia. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Masz rację mój błąd, w dwóch poprzednich zgodnie ze schematami malowań i zdjęciami malowałem obudowy i skrzynki w kolorze nadwozia, raczej jest to standard. Poniżej zdjęcie gdzie obudowa i cała skrzynka pomalowane w kolorze nadwozia. Zdjęcie tylko w celu dyskusji. Tak że to również muszę poprawić. Dzięki za czujność, sam nie wiem jak mogłem to pominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 7 Maja 2020 Autor Share Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) Malowanie skrzynki z tyłu poprawione, chłodnicy nie ruszam, we wszystkich moich zmalowanych Pancyrach są one czarne, może nastempnom razom... Tak że Zvezdowy Pancyr w sumie gotowy, czeka jeszcze na kurzenie, na które mam jakiś tam plan, ale muszę do tego dojrzeć bo nie chcę przesadzić. Trumpek na malowanie musi poczekać bo z przyczyn technicznych moja lakiernia od tygodnia nieczynna, ale jest szansa że w weekend będzie można już coś zmalować. Tymczasem coś tam się klei, szczegóły wkrótce. Pozdrawiam Edytowane 7 Maja 2020 przez Kowalec222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 Bardzo zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 Ładne to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 Ambitnie i konsekwentnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 Pacynka do poprawki- jeśli to ma być woodland, to ...to nie jest woodland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi