Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hello everyone.

DqT8t0u.jpg

Postanowiłem zbudowac Curtiss P 40 E, w malowaniu troche nie moralnym ale ciekawym. Decals sa z firmy Kit Worlds 

6sR4w3a.jpg

Jako ze model jest juz nie najnowszy i zeby było ciekawiej to dodam blaszki z Edka. 

KAJlREF.jpg

Tyle na wstepie, mysle ze model bedzie sie składac bez wiekszych problemów. 

• Like 2
Napisano

Kalki bardzo fajne ale malowania są do wersji P-40F zasadniczo różniącej się od P-40E. P-40F napędzał inny silnik więc chłodnice i okapotowanie całkowicie zmieniono, cały przód wygląda inaczej. Do P-40E znajdziesz mnóstwo kalek i masek z ciekawymi malowaniami.

• Like 1
Napisano (edytowane)

Zawsze ktos musi zepsuc zabawe  ?

Edytowane przez Franz75
Napisano
1 godzinę temu, kolan napisał:

Gołe baby i samoloty idą w parze. Ja na miejscu kolegi kontynuował bym projekt ?

Oczywiście niech kolega kontynuuje tylko trzeba zmienić model na wersję F żeby pasował do tych kalkomani.

• 7 months later...
Napisano

Jest zywica dla wersji L  mozna bawic sie dalej. Kosztowala wiecej niz model, ja chyba nie jestem normalny.

DP2cuL6.jpg

• Like 1
Napisano

Jeśli dobrze pamiętam to chyba w Teksasie mają taki przepis, że nawet na egzemplarzach muzealnych nie może być golizny.

Napisano

Na pustyni bylo luzniej, zreszta byl tam taki nie wyzyty artysta. Kapral Joseph Pomphery, nie bylo plutna to dowudca dywizjonu powiedzal ze moze malowac na samolotach. No i mamy co mamy. 

Z zywica bylo bardzo ciezko, myslalem ze jej nie dostane ale mialem szczescie.

Napisano

Let's start rock n roll.

Malujemy wnetrze kabiny, blaszki Edka upgrade'duja  caloksztalt.  

ur0W7Fr.jpg

bAAIuu5.jpg

• Like 1
Napisano

Mam taką książkę w domu, autorem jest Saburo Sakai,  jej tytuł to "Samuraj".

To jego autobiografia, dostałem ją lata temu w prezencie, i to ona spowodowała moje zainteresowanie wojną na pacyfiku.

Na okładce jest właśnie P 40 - więc zasiadam i kibicuje :)

• Like 1
  • 2 weeks later...