stakor1 Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Może na Iran się szykują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 W dniu 3.01.2008 o 16:09, Mikele napisał: I tak jeszcze "poza konkursem", są może, oprócz Kagero, dostępne kalki do polskich Mi-24? Poza tym tam chyba były kalki do wersji D, a to mnie nie urządza. Do polskich MI-24 są jeszcze kalkomanie: 1. TECHMOD DECALS 72154A 2. MONTEX - DECALS MD 002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 24 Stycznia 2019 Share Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) "W dniu 3.01.2008 o 16:09, Mikele napisał:" "Napisano 23 Styczeń 2019" No w zeszłym roku się nie udało na 40 lecie Mi-24 w Polsce wypuścić okolicznościowych kalek, ale mam nadzieję, że w ciągu kolejnych 10 lat wyjdzie taki arkusik BTW - z okazji okrągłej rocznicy pierwszych lotów Mi-24D w Leźnicy Wielkiej z w pełni polskimi załogami 11.01.1979r ukazała się taka okolicznościowa grafika. Mi-24D A1016 z tej grafiki wielu z nas miało okazję podziwiać ostatnio w Łasku (fantastyczna robota Archeo!) Edytowane 24 Stycznia 2019 przez stakor1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 W nawiązaniu do wizyty Mariusza u naszego pana, czy przekazaliśmy jako słudzy również Mi-24 ? Kurs na Apacze juz za kilka dni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Po incydencie w Białej Podlaskiej chyba nadal są uziemione, bo towarzystwo przesiadło się na Mi-2. 2 godziny temu, em napisał: W nawiązaniu do wizyty Mariusza u naszego pana Korekta drobnego błędu jaki się wkradł: "W nawiązaniu wizyty Mariusza u swojego pana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Didaskalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Polskie Radio 24 podaje , za "The Wall Street Journal", " że na Ukrainę trafiły polskie śmigłowce Mi-24". Według gazety może chodzić o 12 maszyn. Wcześniej ten model śmigłowca na Ukrainę przekazały Macedonia - również 12 maszyn - i Czechy - cztery, choć już w zeszłym roku pojawiły się niepotwierdzone oficjalnie doniesienia, że również polskie maszyny są na Ukrainie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 1 godzinę temu, Maxy napisał: na Ukrainę trafiły polskie śmigłowce Mi-24 Wspaniale! Czekamy na informacje o kolejnych darach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 4 godziny temu, Maxy napisał: Polskie Radio 24 podaje , za "The Wall Street Journal", " że na Ukrainę trafiły polskie śmigłowce Mi-24". Według gazety może chodzić o 12 maszyn. Wcześniej ten model śmigłowca na Ukrainę przekazały Macedonia - również 12 maszyn - i Czechy - cztery, choć już w zeszłym roku pojawiły się niepotwierdzone oficjalnie doniesienia, że również polskie maszyny są na Ukrainie. Czy aby to jest PEWNA I POTWIERDZONA wiadomość, żeby się nie okazało jak z tym plakatem o tworzeniu w Polsce jednostek wojskowych do walki z Prigożynem i Grupą Wagnera na Ukrainie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 5 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Czy aby to jest PEWNA I POTWIERDZONA wiadomość, żeby się nie okazało jak z tym plakatem o tworzeniu w Polsce jednostek wojskowych do walki z Prigożynem i Grupą Wagnera na Ukrainie Link do filmu jaki prezentują Rosjanie na potwierdzenie ... to może znaczyć równie dobrze wszystko jak i nic... https://ok.ru/video/5904407071360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 31 minut temu, chorąży napisał: ... to może znaczyć równie dobrze wszystko jak i nic... Tak jak piszesz, z tego fragmenciku filmu nic pewnego nie wynika, równie dobrze może to być rondo w Wąchocku, Dubrowniku czy jakimś innym Dubaju czy Johannesburgu jak też przy Placu Czerwonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 ciężarówki od Kadam (szczegóły malowania na ich stronce) jakby ktoś chciał pomodelować z polskim "hokejem" , przepraszam za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) W dniu 9.07.2023 o 22:39, Slawek_26869 napisał: Tak jak piszesz, z tego fragmenciku filmu nic pewnego nie wynika, równie dobrze może to być rondo w Wąchocku, Dubrowniku czy jakimś innym Dubaju czy Johannesburgu jak też przy Placu Czerwonym Nie, nie może to być Dubaj, ani Plac Czerwony To jest filmik pierwotnie pokazywany przez Polaka na twitterze (pisałem o nim 17 czerwca tu https://modelwork.pl/topic/46016-co-lataspada-nad-ukrainą/page/46/, ale bez dawania odnośnika), widać też na nim polskiego żołnierza. Teoretycznie jest możliwe, że wieźli je do remontu, albo na złom, ale wiedząc co się działo z innym sprzętem, oraz widząc całkowicie zamalowane oznaczenia można podejrzewać, że cel podróży był inny... Tego z pierwszej lawety łatwo zidentyfikować, bo charakterystyczny. Edytowane 12 Lipca 2023 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi