Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Wymysl napisał:

A jaką przewagę ma ten nowy ster kierunku Czapli nad zestawowym?

Jest całkiem inny ... Mnie zaintrygowało przytwierdzenie na stałe figurek do siedzeń ( PZL P-7 też ). 

18 godzin temu, wuwumaster napisał:

Wiesz, na telefonie to przeglądam, może słabo widze ale jakoś tego nie doczytałem...

Nie wiem czy wiesz, ale telefon służy do telefonowania.   :bleh:

A poza tym:

W dniu 17.06.2023 o 13:48, _OldMan_ napisał:

4 godziny temu, _OldMan_ napisał:

Nie wiem czy wiesz, ale telefon służy do telefonowania.   :bleh:

A poza tym:

O widzisz, od dziś telefonowuje 😋 

Fakt, w innych miejscach piszą wprost co w środku, ja to z MH podlinkowałem, tylko tam patrzyłem , a że nie przyuważyłem że ktoś już tu wrzucił , to zamiast telefonować - napisałem z telefonu 🙄 taka sytuacja....

Pozdr😉ww

Edytowane przez wuwumaster
  • Haha 2

To jest standardowy Ścibor, czyli bardziej impresja artystyczna niż super detal/idealny pilot/figurka merytoryczna... Po pomalowaniu może rewelacyjnie wyglądać... Jeśli lubisz "liczyć nity"/"kroić płaty " raczej nie dla Ciebie... A zrobione sa z Green Stuff'u/Stuff'a 😉

• Like 1
  • Thanks 1

W dniu 10.07.2023 o 20:54, Wojtu204 napisał:

Powoli na horyzoncie zaczyna majaczyć taka bestyja 😉

ZVE7326-1

edytowane 18 sierpnia 23: liczyłem na więcej (np. podwieszenia i dodatkowe uzbrojenie w ładownii) ale szału nie ma patrząc po instrukcji     https://www.scalemates.com/products/img/5/0/9/1452509-35-instructions.pdf       Grafika z pudełka, to AC-130J Ghostrider 18-5886, można poszukać fotek

Edytowane przez panmopsik

22 godziny temu, kopernik napisał:

Obciach wspierać ruski budżet poprzez zakupy ich produktów. Dziwię się kupującym. 

https://www.money.pl/gospodarka/oto-lista-wstydu-po-roku-wojny-sa-polskie-firmy-ktore-wciaz-dzialaja-w-rosji-6869960293722752a.html

Tutaj lista żebyś wiedział czego nie kupować bo wszystkie te firmy robią interesy z Rosją mimo wojny i płacą o wiele więcej do ruskiego budżety niż Zvezda.

• Like 2

22 godziny temu, kopernik napisał:

Obciach wspierać ruski budżet poprzez zakupy ich produktów. Dziwię się kupującym. 

A teraz jaki obciach będzie jak sowieckie sklejacze się rzucą do sklepów po ten zgniły hamerykański Samolot wsparcia ogniowego... 

Dodatkowo wcześniejsza wersja Gunshipa w Syrii zrobiła z doopy muzykantom pana Prigożyna jesień Średniowiecza :mrgreen:

• Like 2

Godzinę temu, kopernik napisał:

Jest już Dromader w 72 . Dwie wersje ( jedno i dwumiejscowa). Cena chyba 130zł. https://www.facebook.com/groups/1439713163102113

dro 72.jpg

A jest do tego kalkomania, czy należy ją sobie ogarniać samemu? 

Godzinę temu, socjo1 napisał:

A jest do tego kalkomania, czy należy ją sobie ogarniać samemu? 

Pod linkiem jaki podałem, jest info, że kalki są do wersji pożarniczej.

W dniu 10.07.2023 o 21:33, kopernik napisał:

Powiem tak: kto nie chce z tych lub innych powodów, niech nie kupuje. Ja kupię, bo nie ma innej sensownej miniatury tej maszyny w jakiejkolwiek skali (a przynajmniej nic o tym nie wiem). Dla mnie model to model.

Jeśli mielibyśmy mieszać do zakupu danego modelu politykę to:
- nie kupujemy modeli japońskich producentów - Pearl Harbor -pamiętamy

- nie kupujemy modeli amerykańskich producentów - za te harce w Hiroshimie, Nagasaki, i jeszcze kilkudziesięciu innych miejscach świata, w które nieśli zachodnią demokrację

- nie kupujemy modeli ukraińskich producentów - Wołyń jeszcze długo w naszej pamięci zostanie

- nie kupujemy modeli niemieckich producentów - no chyba wiadomo co Niemcy nawyczyniali w ubiegłym wieku

- nie kupujemy modeli czeskich producentów - bo Czesi nas nie lubią

- nie kupujemy modeli chińskich producentów - bo są niedemokratyczni, łamią prawa człowieka i naciągają na podatkach

- nie kupujemy modeli polskich producentów - bo na pewno któryś z nich popiera opcję polityczną, której nie lubimy

.

.

.

jeśli kogoś pominąłem, śmiało, rozszerzajcie listę.

Albo skupiamy się na modelarstwie, albo zakończmy wszelkie dyskusje, bo zawsze znajdzie się jakiś powód, żeby nawrzucać.

Dla wyjaśnienia - potępiam rosyjskie  działania wojenne, mam świadomość, że ileś kopiejek z tego modelu wpadnie do czarnej dziury rosyjskiego budżetu i mam też cichą nadzieję, że wcześniej niż później rosyjscy najeźdźcy dostaną tęgiego łupnia i wrócą z podkulonymi ogonami do kraju, a rosyjska przegrana zapoczątkuje zmiany, które światu wyjdą na dobre i te kilka kopiejek nie zrobi absolutnie żadnej różnicy w tym procesie.

Tyle moich nadziei, przepraszam za offtop i zapraszam do merytorycznej dyskusji o tej nowości i innych nowościach wszystkich producentów :) 

• Like 8
  • Haha 1

3 godziny temu, kopernik napisał:

Jest już Dromader w 72 . Dwie wersje ( jedno i dwumiejscowa). Cena chyba 130zł.

Kto kupi niech zrobi recenzję.

Model z Grecji kosztował w 2021 ok. 43,00 €