BRAVO112 Napisano 21 Czerwca 2023 Share Napisano 21 Czerwca 2023 ma ktos juz te ludziki kupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 (edytowane) 15 godzin temu, kopernik napisał: A jaką przewagę ma ten nowy ster kierunku Czapli nad zestawowym? Edytowane 22 Czerwca 2023 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 6 godzin temu, Wymysl napisał: A jaką przewagę ma ten nowy ster kierunku Czapli nad zestawowym? Jest całkiem inny ... Mnie zaintrygowało przytwierdzenie na stałe figurek do siedzeń ( PZL P-7 też ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 Hobby 2000 - B-29 https://www.mojehobby.pl/products/B-29-Superfortress-54427471.html (mi przychodzi do głowy tylko Academy) Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 39 minut temu, wuwumaster napisał: Hobby 2000 - B-29 https://www.mojehobby.pl/products/B-29-Superfortress-54427471.html (mi przychodzi do głowy tylko Academy) Pozdr ww Jest nawet napisane " ACADEMY + CARTOGRAF + MASKI " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 Wiesz, na telefonie to przeglądam, może słabo widze ale jakoś tego nie doczytałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 24 Czerwca 2023 Share Napisano 24 Czerwca 2023 18 godzin temu, wuwumaster napisał: Wiesz, na telefonie to przeglądam, może słabo widze ale jakoś tego nie doczytałem... Nie wiem czy wiesz, ale telefon służy do telefonowania. A poza tym: W dniu 17.06.2023 o 13:48, _OldMan_ napisał: Takie cuda: https://plastmodel.pl/p/690/72851/hobby-2000-72070-b-29-superfortress-academy-cartograf-maski-1-72-smiglowe-skala-1-72-modele-samolotow-wojskowych.html https://plastmodel.pl/p/690/72850/hobby-2000-72069-washington-b-1-academy-cartograf-maski-1-72-smiglowe-skala-1-72-modele-samolotow-wojskowych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 24 Czerwca 2023 Share Napisano 24 Czerwca 2023 (edytowane) 4 godziny temu, _OldMan_ napisał: Nie wiem czy wiesz, ale telefon służy do telefonowania. A poza tym: O widzisz, od dziś telefonowuje Fakt, w innych miejscach piszą wprost co w środku, ja to z MH podlinkowałem, tylko tam patrzyłem , a że nie przyuważyłem że ktoś już tu wrzucił , to zamiast telefonować - napisałem z telefonu taka sytuacja.... Pozdrww Edytowane 24 Czerwca 2023 przez wuwumaster 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 F35 B z Airfixa z " farbami" za ca 25 Eu - wczoraj w sklepie znalazlem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 Airfix powraca w nowej odsłonie ? Beaver Corporation BELA08012 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 Jest i zapchajdziura do starego Łosia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 powtorze swoje pytanie: czy ktos juz ogladal te ludziki? bo wygladaja, jakby byly zrobione z gumy do zucia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 4 Lipca 2023 Share Napisano 4 Lipca 2023 To jest standardowy Ścibor, czyli bardziej impresja artystyczna niż super detal/idealny pilot/figurka merytoryczna... Po pomalowaniu może rewelacyjnie wyglądać... Jeśli lubisz "liczyć nity"/"kroić płaty " raczej nie dla Ciebie... A zrobione sa z Green Stuff'u/Stuff'a 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 MikroMir szaleje z tymi dziwolągami--> zapowiedział kolejnego.... Northrop M2-F3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 Modelsvit zapowiada zmodyfikowany zestaw Antonowa An-124. Będą dodatki 3D. Ciekawe jaka cena... bo ostatnia cena na modelworku wynosiła aż 2200 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 Powoli na horyzoncie zaczyna majaczyć taka bestyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 Obciach wspierać ruski budżet poprzez zakupy ich produktów. Dziwię się kupującym. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 (edytowane) W dniu 10.07.2023 o 20:54, Wojtu204 napisał: Powoli na horyzoncie zaczyna majaczyć taka bestyja edytowane 18 sierpnia 23: liczyłem na więcej (np. podwieszenia i dodatkowe uzbrojenie w ładownii) ale szału nie ma patrząc po instrukcji https://www.scalemates.com/products/img/5/0/9/1452509-35-instructions.pdf Grafika z pudełka, to AC-130J Ghostrider 18-5886, można poszukać fotek Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) Jest już Dromader w 72 . Dwie wersje ( jedno i dwumiejscowa). Cena chyba 130zł. https://www.facebook.com/groups/1439713163102113 Edytowane 11 Lipca 2023 przez kopernik 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 22 godziny temu, kopernik napisał: Obciach wspierać ruski budżet poprzez zakupy ich produktów. Dziwię się kupującym. https://www.money.pl/gospodarka/oto-lista-wstydu-po-roku-wojny-sa-polskie-firmy-ktore-wciaz-dzialaja-w-rosji-6869960293722752a.html Tutaj lista żebyś wiedział czego nie kupować bo wszystkie te firmy robią interesy z Rosją mimo wojny i płacą o wiele więcej do ruskiego budżety niż Zvezda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 22 godziny temu, kopernik napisał: Obciach wspierać ruski budżet poprzez zakupy ich produktów. Dziwię się kupującym. A teraz jaki obciach będzie jak sowieckie sklejacze się rzucą do sklepów po ten zgniły hamerykański Samolot wsparcia ogniowego... Dodatkowo wcześniejsza wersja Gunshipa w Syrii zrobiła z doopy muzykantom pana Prigożyna jesień Średniowiecza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Godzinę temu, kopernik napisał: Jest już Dromader w 72 . Dwie wersje ( jedno i dwumiejscowa). Cena chyba 130zł. https://www.facebook.com/groups/1439713163102113 A jest do tego kalkomania, czy należy ją sobie ogarniać samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Godzinę temu, socjo1 napisał: A jest do tego kalkomania, czy należy ją sobie ogarniać samemu? Pod linkiem jaki podałem, jest info, że kalki są do wersji pożarniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 W dniu 10.07.2023 o 21:33, kopernik napisał: Obciach wspierać ruski budżet poprzez zakupy ich produktów. Dziwię się kupującym. Powiem tak: kto nie chce z tych lub innych powodów, niech nie kupuje. Ja kupię, bo nie ma innej sensownej miniatury tej maszyny w jakiejkolwiek skali (a przynajmniej nic o tym nie wiem). Dla mnie model to model. Jeśli mielibyśmy mieszać do zakupu danego modelu politykę to: - nie kupujemy modeli japońskich producentów - Pearl Harbor -pamiętamy - nie kupujemy modeli amerykańskich producentów - za te harce w Hiroshimie, Nagasaki, i jeszcze kilkudziesięciu innych miejscach świata, w które nieśli zachodnią demokrację - nie kupujemy modeli ukraińskich producentów - Wołyń jeszcze długo w naszej pamięci zostanie - nie kupujemy modeli niemieckich producentów - no chyba wiadomo co Niemcy nawyczyniali w ubiegłym wieku - nie kupujemy modeli czeskich producentów - bo Czesi nas nie lubią - nie kupujemy modeli chińskich producentów - bo są niedemokratyczni, łamią prawa człowieka i naciągają na podatkach - nie kupujemy modeli polskich producentów - bo na pewno któryś z nich popiera opcję polityczną, której nie lubimy . . . jeśli kogoś pominąłem, śmiało, rozszerzajcie listę. Albo skupiamy się na modelarstwie, albo zakończmy wszelkie dyskusje, bo zawsze znajdzie się jakiś powód, żeby nawrzucać. Dla wyjaśnienia - potępiam rosyjskie działania wojenne, mam świadomość, że ileś kopiejek z tego modelu wpadnie do czarnej dziury rosyjskiego budżetu i mam też cichą nadzieję, że wcześniej niż później rosyjscy najeźdźcy dostaną tęgiego łupnia i wrócą z podkulonymi ogonami do kraju, a rosyjska przegrana zapoczątkuje zmiany, które światu wyjdą na dobre i te kilka kopiejek nie zrobi absolutnie żadnej różnicy w tym procesie. Tyle moich nadziei, przepraszam za offtop i zapraszam do merytorycznej dyskusji o tej nowości i innych nowościach wszystkich producentów 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 3 godziny temu, kopernik napisał: Jest już Dromader w 72 . Dwie wersje ( jedno i dwumiejscowa). Cena chyba 130zł. Kto kupi niech zrobi recenzję. Model z Grecji kosztował w 2021 ok. 43,00 € Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi