Moses Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 W dniu 22.11.2023 o 14:35, mirage3 napisał: Jest bat... A-6E TRAM No właśnie.... Popatrzyłem sobie na wypraski tego Trumpetera i kurcze zastanawiam się czy nie pogonić TRAMa od Italeri kiszonego w magazynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Aż tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Italeri źle nie jest, widać że ma swoje lata, nie mniej Trumpeter deklasuje ten zastaw, w szczególności ceną, gdy wersja A kosztuje 96zl, czyli coś koło tego ile kosztuje włoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Niby na początku tego roku zapowiadali pełny pakiet A-6 i Prowlera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 No to teraz kłopot: stary ale jary Fujimi, Italeri i Trumpeter. Któryś z nich trzeba jednak odpuścić... Stawiam na Italerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Kłopotu nie ma. Trumpeter pozamiatał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Tak wrócę jeszcze do Aero z KP. Te samoloty miały szczęście do specyficznych rejestracji 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 14 minut temu, Grzes napisał: Te samoloty miały szczęście do specyficznych rejestracji Mnie to bardziej zastanawia czy bedą dostępne w zestawie osobne kabinki i osłony silników do wersji Ae-45 i 145. Bo A-model zrobił to na zasadzie ten sam model w inne pudełko z innymi kalkami, a różnice jednak były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Artek82 napisał: czy bedą dostępne w zestawie osobne kabinki i osłony silników Na powyższych schematach kabiny mają inny podział, więc może i na modelach uwzględnili te i inne różnice. 1 godzinę temu, Artek82 napisał: A-model zrobił to na zasadzie ten sam model w inne pudełko z innymi kalkami No właśnie... Który model zrobił Amodel? Ja mam Ae-45, ale porównując z zdjęciami wyprasek Ae-145 żadnych różnic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 9 godzin temu, Grzes napisał: No właśnie... Który model zrobił Amodel? Ja mam Ae-45, ale porównując z zdjęciami wyprasek Ae-145 żadnych różnic nie znalazłem. O ile pamiętam to Amodel zrobił "bardziej" 45-kę a 145 trzeba było poprzerabiać: usunąć część szprosów na owiewce oraz przerobić otwory na osłonach silników (nie ta strona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 Kto przypomni od kiedy Trumpek zapowiada model MiG-19 ? Z 5 lat już będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majsterklepka Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 43 minuty temu, Majsterklepka napisał: Widzę, że w modelu pominięto wnęki kół podwozia głównego... możliwe, że sugerowali się układem klap podwozia z tego egzemplarza (fotki z neta) podczas gdy na innym, w stanie mniej muzealnym: Chyba nawet pomimo tego detalu, poprzednie modele możemy wysłać na emeryturę (btw. nie chce ktoś Italerki? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 5 godzin temu, Grzes napisał: Kto przypomni od kiedy Trumpek zapowiada model MiG-19 ? Z 5 lat już będzie? Od 15 lat. Jeszcze trochę i ów model będzie mógł samodzielnie kupić alkohol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 6 godzin temu, Grzes napisał: Kto przypomni od kiedy Trumpek zapowiada model MiG-19 ? Z 5 lat już będzie? A-6 też zapowiadali od wielu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 5 godzin temu, Majsterklepka napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 (edytowane) ModelMaker zapowiada: MiG-21 in Polish service exclusive edition - COMBO SET A tam takie... Edytowane 30 Grudnia 2023 przez Grzes 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 No ładne cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Grudnia 2023 Share Napisano 31 Grudnia 2023 10 godzin temu, Grzes napisał: ModelMaker zapowiada: MiG-21 in Polish service exclusive edition - COMBO SET A tam takie... Lepiej by zrobili kalkomanie do samolotów na których walczyli/ latali polscy piloci w Francji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Grudnia 2023 Share Napisano 31 Grudnia 2023 3 minuty temu, Xmen napisał: Lepiej by zrobili Zrobili by kalki pilotów z Francji, to zaraz ktoś by się upomniał o kalki do polskich MiGów-21... 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Grudnia 2023 Share Napisano 31 Grudnia 2023 (edytowane) 8 minut temu, Grzes napisał: Zrobili by kalki pilotów z Francji, to zaraz ktoś by się upomniał o kalki do polskich MiGów-21... Tylko widzisz kalek do polskich MiG-ów jest od cholery a tamtych oprócz dwóch zestawów Techmodu ni chu. chu.. Ps.Przepraszam jeszcze był zestaw Model Marker do C-714. Edytowane 31 Grudnia 2023 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Grudnia 2023 Share Napisano 31 Grudnia 2023 Teraz, Xmen napisał: Tylko widzisz kalek do polskich MiG-ów jest od cholery a tamtych oprócz dwóch zestawów Techmodu nie chu. chu.. Ależ ja tego nie neguję. Piszę tylko co by było gdyby... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Grudnia 2023 Share Napisano 31 Grudnia 2023 (edytowane) 12 minut temu, Grzes napisał: Ależ ja tego nie neguję. Piszę tylko co by było gdyby... Wiem. Edytowane 31 Grudnia 2023 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 31 Grudnia 2023 Share Napisano 31 Grudnia 2023 7 godzin temu, Xmen napisał: Lepiej by zrobili kalkomanie do samolotów na których walczyli/ latali polscy piloci w Francji. I tu z Kolegą się zgodzę, wcale by nie zaszkodziło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Grudnia 2023 Share Napisano 31 Grudnia 2023 22 minuty temu, Slawek_26869 napisał: I tu z Kolegą się zgodzę, wcale by nie zaszkodziło Tym bardziej że Czesi mogli a my jak zwykle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi