chudyhunter Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 Siemanko. Postanowiłem na chwilę wyrwać się że swojego mikro świata i zrobić coś w większej skali. Co prawda schleswig jest odrobinę mniejszy od Grafa w 700, ale reszta części będzie znacznie większa. Wersja na rok 39, dodatkowo muszę dokupić blaszki Eduarda, drewniany pokład i germańców od Northstara. No to lecimy z tym koksem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Aż tak cię ręce swędzą? Żeby nie to że to wersja post Apo tego statka, to byłaby pełnia szczęścia Edytowane 7 Grudnia 2019 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 Zajefajnie mam go na stanie i też kompletuje dodatki, już zasiadam i podpatruje... Tylko proszę sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2019 9 minut temu, Szydercza Gała napisał: Aż tak cię ręce swędzą? Żeby nie to że to wersja post Apo tego statka, to byłaby pełnia szczęścia A no trochę swędzą Gała, przecież to sama historia i gdyby nie to, to bym nawet na niego nie spojrzał Laskonogi Ty chopie bierz się do roboty, nie ma co czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 3 godziny temu, chudyhunter napisał: Laskonogi Ty chopie bierz się do roboty, nie ma co czekać Ależ ja dziergam dziergam, tylko chwilowo pozakonkursowy type 45 na warsztacie w ramach prezentu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 No to teraz odwaliłes do pieca, nasz naczelny siedemsetkaSZ za takiego kolosa się zabrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2019 32 minuty temu, Bartosz.B napisał: No to teraz odwaliłes do pieca, nasz naczelny siedemsetkaSZ za takiego kolosa się zabrał. Powiem Ci że jest dziko, coś jakby człowiek pierwszy raz wyszedł ze wsi i wszedł do wielkiego miastaJakieś to wszystko strasznie wielkie, takie aż karykaturalne Mam tylko nadzieję, że po tych 700kach mi nie odwali i nie będę dopieszczał jednej Łodzi przez pół roku, bo tak to nigdy go nie skończę Wyjdzie wszystko w praniu. Na razie chęci są, wszystko wygląda fajnie i chce się dłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 Popieramy słuszny kierunek ze zmniejszaniem tej liczby za podzielnikiem Laskonogi to jest typ45 z tych szaściu wspaniałych? Gdzie on jest tu ja sie pytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 Godzinę temu, unicaunica napisał: Laskonogi to jest typ45 z tych szaściu wspaniałych? Gdzie on jest tu ja sie pytam Dragonoski prosto z pudła jak przybierze jakaś forme, i nie będzie lichy to pokaze, mam mało czasu bo na 24 musi być ready ... 4 godziny temu, chudyhunter napisał: Mam tylko nadzieję, że po tych 700kach mi nie odwali i nie będę dopieszczał jednej Łodzi przez pół roku, No ja po jednym mam szok poznawczy a co dopiero ty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2019 W dniu 7.12.2019 o 20:20, laskonogi napisał: No ja po jednym mam szok poznawczy a co dopiero ty ... Dawno nie robiłem nic w tak dużej skali, więc jest dziwnie, ale fajnie. Plan jest taki by złożyć wszystko co się da, a jak już wszystko będzie gotowe i nadziane na wykałaczki, to dopiero zabiorę się za malowanie. Zobaczymy jak wyjdzie. Dzisiaj trochę posiedziałem i wygląda to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 9 Grudnia 2019 Share Napisano 9 Grudnia 2019 bardzo zgrabna bryła podpatruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Grudnia 2019 Share Napisano 9 Grudnia 2019 Planowałem kupić tego okrENta ale nie mogłem go nigdzie namierzyć. Zasiadam i paczam, co tu się będzie wyprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2019 45 minut temu, laskonogi napisał: bardzo zgrabna bryła podpatruje Brzydka, tak brzydka, że aż ładna 9 minut temu, Markuz napisał: Planowałem kupić tego okrENta ale nie mogłem go nigdzie namierzyć. Mi się udało kupić w mojehobby.pl, mieli chyba jedną sztukę. W exito dostaniesz, a jak nie mają, to ściągną. Jak już to nie za działa, to chińczyki na ebay'u maja za jakieś 260 zł. 15 minut temu, Markuz napisał: Zasiadam i paczam, co tu się będzie wyprawiać Haha, sam jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Grudnia 2019 Share Napisano 9 Grudnia 2019 Kurde, najpierw Graf, teraz tak krypa co wojnę zaczęła... Ehhh, masz upodobania, nie ma co A tak całkiem serio, to ciekawa bryła, czuć klimat minionej epoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2019 3 godziny temu, Messer napisał: Kurde, najpierw Graf, teraz tak krypa co wojnę zaczęła... Ehhh, masz upodobania, nie ma co A tak całkiem serio, to ciekawa bryła, czuć klimat minionej epoki Hehe co zrobić Był Francuz, 3 Brytole, Japoniec i Polak, teraz przyszła pora na germańców Moja kobita stwierdziła, że wygląda jak kuter rybacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Nie wiem czy wiesz ale Eduard właśnie wydał blachy do tej ślicznotki nr 53245 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2019 Wiem, wiem, widziałem, w zeszłym tygodniu już rozkminiałem https://www.hobbysta.pl/dkm-schleswig-holstein-1350-trumpeter-p-75926.html Tutaj na fotkach wygląda fajnie, ale w zasadzie jest to tylko uzupełnienie tego co jest w zestawie z modelem. Nie wiem jak te relingi, jak blachy Eduarda dojdą, to się zastanowię których użyć. Z pewnością nie wykorzystam tych ze szmatami. Lepszym rozwiązaniem jest dać teflonową taśmę na zestawowe relingi. No ale poczekam, zobaczymy. Wielkie dzięki laskonogi za czujność i zaangażowanie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Ja dopiero dziś przez przypadek zostałem oświecony w sklepie i oczywiście zakupiłem, i teraz jak tak patrzę sobie to faktycznie wiele to tego więcej nie ma... No ale blacha dedykowana to blacha dedykowana jest fetysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Temat się rozwinął. Widzę dziwne trendy - Gała zmniejsza zwiększa skalę a ty zmniejszasz. Taki większy model to ciekawe doświadczenie. Mi się wydaje że robi się je szybciej bo mnie dziergania przy małych detalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2019 O dziwo chyba Trumpek tym razem więcej dał blach w zestawie, niż jest w dodatku, Eduarda. Tak czy siak, Eduarda cza kupić i pewnie coś dodać od siebie Widzisz Krzychu jakie to dziwne czasy nastały Schleswig to wyjątek, 700ki nie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Ostatni z eskadry kulawych kaczek. Jest tak brzydki, że chyba sobie kiedyś też takiego ulepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2019 W dniu 16.12.2019 o 23:16, Lipa napisał: Jest tak brzydki, że chyba sobie kiedyś też takiego ulepie. Obowiązkowo musisz sobie zrobić pokraka W oczekiwaniu na pokład firmy Shipyard i blaszki Eduarda, zabrałem się za obróbkę większych części. Jak widać brzydal staje się coraz brzydszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Grudnia 2019 Share Napisano 19 Grudnia 2019 Szybko to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2019 8 minut temu, bazylms napisał: Szybko to idzie. To tylko pozory, ale fajnie byłoby jakby tak szło do samego końca Na razie zabrałem się za największe części i sobie powoli przy nich gmeram, sprawdzam dopasowanie, szlifuje, szpachluje takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Grudnia 2019 Share Napisano 20 Grudnia 2019 Super się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi