Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, caughtinthemiddle napisał:

Gdyby nie te chińskie rączki, to w wielu przypadkach dalej byś musiał lepić jakieś przedpotopowe Monogramy, Hellery i inne Airfixy.

To zawsze jest kwestią kompromisu. Albo nie.

45 minut temu, caughtinthemiddle napisał:

A czy akurat Hurricane w skali większej niż 1/72 jest ciekawym (w sensie masowo sprzedawalnym) tematem, to mam pewne wątpliwości (wynikające ze znajomości danych sprzedaży tego i owego, jakby się ktoś o powody pytał).

Ja nie pisałem o ciekawym - sensownie masowo sprzedawalnym.

Ja pisałem o ciekawym dla MNIE. Reszta jest milczeniem (albo wprost; g*wno mnie obchodzi).

:cool:

Edytowane przez HK1885

3 godziny temu, HK1885 napisał:

A to nadciąga coś takiego jak Hurricane Army w 1:48?

Jest w drodze. Z tego co wiem, to będzie na wiosnę, czyli zgodnie z zapowiedziami. 

Godzinę temu, caughtinthemiddle napisał:

Wypukłe nitowanie rodzi tylko problemy.

Wypukłe nitowanie nie rodzi problemów. Jest fajne i prawdziwe. O ile dobrze zrobione. I co ważne, nie da rady takich nitów łoszować na czarno😎

3 godziny temu, _OldMan_ napisał:

Nowości Eduarda na kwiecień:

Rufe - jako nowość - tradycyjnie u Edwarda w dwupaku, dopiero potem weekend, a na końcu pewnie profipack.

Dobrze, że w końcu B.534 wznowili. Chociaż wcale nie obraziłbym się na wcześniejszą wersję. Maszyna jest rasowa jak Hawker Fury.

image.png.8d48799bc2d3dce2364dc8dc1cb278f2.png

1 godzinę temu, mirage3 napisał:

RUFE :hmmm: Francuskie z Indochin ! :szczerbol:

Obowiązkowo.

image.thumb.png.c6b8417ec6ee0d48c6afa9478ebfe160.png

:cool:

Za Hurri Hobby Bossa w preorderze wołają 280 złotówek. Normalna cena ponad 350.  

https://www...com/1-48-scale-royal-air-force-hurricane-mk-i-hob81777?utm_source=themodellingnews&utm_medium=affiliate#  

W Europie taniej https://www.hannants.co.uk/product/HB81777

Edytowane przez letalin

25 minut temu, letalin napisał:

Za Hurri Hobby Bossa w preorderze wołają 280 złotówek. Normalna cena ponad 350.  

https://www...com/1-48-scale-royal-air-force-hurricane-mk-i-hob81777?utm_source=themodellingnews&utm_medium=affiliate#  

Japonia z jej cłami importowymi jest ostatnim miejscem, w którym bym kupował cokolwiek niejapońskiego...

MBK woła 30,5 euro:
https://www.modellbau-koenig.de/Flugzeuge/Flugzeuge-1-48/Alliierte-Flugzeuge-WK-II-1-48/Hurricane-Mk-I
zatem w Polsce spodziewałbym się ceny w przedziale 150-160 zł.

• Like 1

10 godzin temu, Staryfajter1954 napisał:

Mam pytanie czy komuś coś wiadomo na temat wprowadzenia przez TAMIYA modelu samolotu F-35B w skali 1/48 ? Dochodzą mnie głosy jakoby TAMIYA miałaby sprzedawać pod swoją marką model ITALERI. Czy komuś w tej kwestii coś wiadomo ? Czy już były jakieś zapowiedzi ? 

Nic nie wiadomo jak zawsze zreszta, tamiya potrafi trzymać karty przy orderach. Na samym początku jak ogłosili lightinga byly spekulacje, że to model wspólny z italerka i podzielili się wersjami ( tamka przepudełkowywuje italeri).  Ale zgodnie z tym co robi tamka to może będzie a może nie będzie a jak będzie to za kilka lat - nie śpieszą się z wariantowaniem swoich wypustów. Wkolejce jest tyle modeli od lat od F-16D poczynając…

Edytowane przez Qz9
  • Like 1

56 minut temu, Qz9 napisał:

Nic nie wiadomo jak zawsze zreszta, tamiya potrafi trzymać karty przy orderach. Na samym początku jak ogłosili lightinga byly spekulacje, że to model wspólny z italerka i podzielili się wersjami ( tamka przepudełkowywuje italeri).  Ale zgodnie z tym co robi tamka to może będzie a może nie będzie a jak będzie to za kilka lat - nie śpieszą się z wariantowaniem swoich wypustów. Wkolejce jest tyle modeli od lat od F-16D poczynając…

Doszły mnie słuchy, że na stoiskach firmy TAMIYA w Telford i Norynberdze pokazano właśnie model Italeri F-35B jako model TAMIYA. Chciałbym wiedzieć ile w tym jest prawdy ? Czy ktoś to może potwierdzić lub zaprzeczyć ?