HK1885 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 (edytowane) 45 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Gdyby nie te chińskie rączki, to w wielu przypadkach dalej byś musiał lepić jakieś przedpotopowe Monogramy, Hellery i inne Airfixy. To zawsze jest kwestią kompromisu. Albo nie. 45 minut temu, caughtinthemiddle napisał: A czy akurat Hurricane w skali większej niż 1/72 jest ciekawym (w sensie masowo sprzedawalnym) tematem, to mam pewne wątpliwości (wynikające ze znajomości danych sprzedaży tego i owego, jakby się ktoś o powody pytał). Ja nie pisałem o ciekawym - sensownie masowo sprzedawalnym. Ja pisałem o ciekawym dla MNIE. Reszta jest milczeniem (albo wprost; g*wno mnie obchodzi). Edytowane 15 Lutego 2023 przez HK1885 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 3 godziny temu, HK1885 napisał: A to nadciąga coś takiego jak Hurricane Army w 1:48? Jest w drodze. Z tego co wiem, to będzie na wiosnę, czyli zgodnie z zapowiedziami. Godzinę temu, caughtinthemiddle napisał: Wypukłe nitowanie rodzi tylko problemy. Wypukłe nitowanie nie rodzi problemów. Jest fajne i prawdziwe. O ile dobrze zrobione. I co ważne, nie da rady takich nitów łoszować na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 52 minuty temu, letalin napisał: Wypukłe nitowanie nie rodzi problemów. Jest fajne i prawdziwe. O ile dobrze zrobione. I co ważne, nie da rady takich nitów łoszować na czarno Jak mawiają Anglosasi: let's agree to disagree. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Nowości Eduarda na kwiecień: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 RUFE Francuskie z Indochin ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 3 godziny temu, _OldMan_ napisał: Nowości Eduarda na kwiecień: Rufe - jako nowość - tradycyjnie u Edwarda w dwupaku, dopiero potem weekend, a na końcu pewnie profipack. Dobrze, że w końcu B.534 wznowili. Chociaż wcale nie obraziłbym się na wcześniejszą wersję. Maszyna jest rasowa jak Hawker Fury. 1 godzinę temu, mirage3 napisał: RUFE Francuskie z Indochin ! Obowiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 (edytowane) Za Hurri Hobby Bossa w preorderze wołają 280 złotówek. Normalna cena ponad 350. https://www...com/1-48-scale-royal-air-force-hurricane-mk-i-hob81777?utm_source=themodellingnews&utm_medium=affiliate# W Europie taniej https://www.hannants.co.uk/product/HB81777 Edytowane 16 Lutego 2023 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 25 minut temu, letalin napisał: Za Hurri Hobby Bossa w preorderze wołają 280 złotówek. Normalna cena ponad 350. https://www...com/1-48-scale-royal-air-force-hurricane-mk-i-hob81777?utm_source=themodellingnews&utm_medium=affiliate# Japonia z jej cłami importowymi jest ostatnim miejscem, w którym bym kupował cokolwiek niejapońskiego... MBK woła 30,5 euro: https://www.modellbau-koenig.de/Flugzeuge/Flugzeuge-1-48/Alliierte-Flugzeuge-WK-II-1-48/Hurricane-Mk-I zatem w Polsce spodziewałbym się ceny w przedziale 150-160 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 32 minuty temu, letalin napisał: Za Hurri Hobby Bossa w preorderze wołają 280 złotówek. Normalna cena ponad 350. tymczasem w biurze Army: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 Ale, że co ? W. Bułhak pije w pracy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mir Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 (edytowane) Godzinę temu, astarott napisał: tymczasem w biurze Army: Edytowane 16 Lutego 2023 przez Mir Odpoczywa i pije kakao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 (edytowane) Edytowane 16 Lutego 2023 przez astarott Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 Nie widziałem oficjalnej zapowiedzi od ICM, ale ponoć jeszcze w tym roku przyleci: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 No to chyba nadszedł czas by rozstać się ze starym Revellem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 58 minut temu, Wojtu204 napisał: Nie widziałem oficjalnej zapowiedzi od ICM, ale ponoć jeszcze w tym roku przyleci No ma być, a ja cały czas liczę na rodzinę A-20... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 Mam pytanie czy komuś coś wiadomo na temat wprowadzenia przez TAMIYA modelu samolotu F-35B w skali 1/48 ? Dochodzą mnie głosy jakoby TAMIYA miałaby sprzedawać pod swoją marką model ITALERI. Czy komuś w tej kwestii coś wiadomo ? Czy już były jakieś zapowiedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 9 godzin temu, barszczo napisał: No ma być, a ja cały czas liczę na rodzinę A-20... Po B-26. Jakby co trzymam zakład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 (edytowane) 10 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Mam pytanie czy komuś coś wiadomo na temat wprowadzenia przez TAMIYA modelu samolotu F-35B w skali 1/48 ? Dochodzą mnie głosy jakoby TAMIYA miałaby sprzedawać pod swoją marką model ITALERI. Czy komuś w tej kwestii coś wiadomo ? Czy już były jakieś zapowiedzi ? Nic nie wiadomo jak zawsze zreszta, tamiya potrafi trzymać karty przy orderach. Na samym początku jak ogłosili lightinga byly spekulacje, że to model wspólny z italerka i podzielili się wersjami ( tamka przepudełkowywuje italeri). Ale zgodnie z tym co robi tamka to może będzie a może nie będzie a jak będzie to za kilka lat - nie śpieszą się z wariantowaniem swoich wypustów. Wkolejce jest tyle modeli od lat od F-16D poczynając… Edytowane 17 Lutego 2023 przez Qz9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 56 minut temu, Qz9 napisał: Nic nie wiadomo jak zawsze zreszta, tamiya potrafi trzymać karty przy orderach. Na samym początku jak ogłosili lightinga byly spekulacje, że to model wspólny z italerka i podzielili się wersjami ( tamka przepudełkowywuje italeri). Ale zgodnie z tym co robi tamka to może będzie a może nie będzie a jak będzie to za kilka lat - nie śpieszą się z wariantowaniem swoich wypustów. Wkolejce jest tyle modeli od lat od F-16D poczynając… Doszły mnie słuchy, że na stoiskach firmy TAMIYA w Telford i Norynberdze pokazano właśnie model Italeri F-35B jako model TAMIYA. Chciałbym wiedzieć ile w tym jest prawdy ? Czy ktoś to może potwierdzić lub zaprzeczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Pokazywali model F-35A ale w 1/72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 8 minut temu, Smokepsv napisał: Pokazywali model F-35A ale w 1/72 I teraz pytanie czy to jest ich produkt autorski czy przepak Italeri ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Przepaki Italki są inaczej oznaczane np tak https://www.google.com/search?q=Italieri+in+tamyia+box&tbm=isch&ved=2ahUKEwjzjO_Mvpz9AhXSo4sKHfNEBtwQ2-cCegQIABAA&oq=Italieri+in+tamyia+box&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECAAQQzIICAAQgAQQsQMyCAgAEIAEELEDMggIABCABBCxAzIICAAQgAQQsQMyBQgAEIAEMggIABCABBCxAzIICAAQgAQQsQMyCAgAEIAEELEDMgUIABCABDoECCMQJ1D2B1jOImDwI2gAcAB4AIABzweIAbgOkgEJMy0xLjAuMS4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=5WnvY7OGJdLHrgTziZngDQ&bih=714&biw=1536#imgrc=qt4FGxrHznF6cM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 1 godzinę temu, Smokepsv napisał: Przepaki Italki są inaczej oznaczane np tak niestety nie zawsze tak jest, bo np. wypuscili serie modeli Italeri ( niby tylko na rynek japonski ) bez zadnej informacji o pochodzeniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 (edytowane) Hmm... Mustangów zawsze mało a tu nawet z wojny koreańskiej będzie. Tylko czy przebiją Edka EDIT: Model Academy Edytowane 17 Lutego 2023 przez mirage3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 3 godziny temu, BRAVO112 napisał: niestety nie zawsze tak jest, bo np. wypuscili serie modeli Italeri ( niby tylko na rynek japonski ) bez zadnej informacji o pochodzeniu A są jakieś zdjęcie jak wyglądały opakowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi