rudy0007 Napisano 18 Marca 2023 Share Napisano 18 Marca 2023 Panowie, dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 Liczyłem na coś bardziej odjechanego ale i to się nada Nemeth Parasol AviS | No. BX 48003 | 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 Tak nieśmiało zapytam, czy F-35 z Tamki z sklepu Banzai ktoś już dostał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) Jeszcze nie, info z wczoraj: jeszcze czekają na dostawę. Edytowane 21 Marca 2023 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) czekają także na ICM ale inna skala: "...proszę pytać na początku kwietnia" Edytowane 21 Marca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 29 minut temu, raptorf22 napisał: Tak nieśmiało zapytam, czy F-35 z Tamki z sklepu Banzai ktoś już dostał? Ja trzy tygodnie temu wycofałem zamówienie na ten i jeszcze dwa inne modele. Dostałem bez problemu zwrot kasy. Może się mylę, ale w preorderze oczekuję niższej ceny, ale też szybszej dostawy. W tym przypadku cena nie rekompensuje opóźnienia w dostawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 Ja jeszcze nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek1967 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 Też nie w lutym miałem odpowiedź że na początku marca teraz nie odpisują i nie odbierają telefonu chyba zrezygnuje z zakupów w tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 A ja cierpliwie czekam Zamówiłem jak tylko się preorder pojawił, więc kasowo jestem "do przodu" w stosunku do innych ofert tego modelu, mam co sklejać, więc mogę jeszcze poczekać na moment pomacania i... odłożenia na stertę czekających na sklejenie w ciągu najbliższych 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 też zgłaszam brak dostawy F 35 z Banzai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 (sprawdziłem teraz) u innych cena z dostawą już mogła polecieć w dół i dostępność może być od ręki ale te dane najlepiej potwierdzić mailowo lub telefonicznie lub czekać na Wielkanocny prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 24 minuty temu, Wojtu204 napisał: Zamówiłem jak tylko się preorder pojawił, więc kasowo jestem "do przodu" 299 zł w preorderze a 315 w promocji jednego ze sklepów ponad miesiąc temu to faktycznie jesteś "do przodu". Ja tam wolę być "do tyłu" 16 zł i mieć model w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 4 minuty temu, _OldMan_ napisał: 299 zł w preorderze a 315 w promocji jednego ze sklepów ponad miesiąc temu to faktycznie jesteś "do przodu". Ja tam wolę być "do tyłu" 16 zł i mieć model w szafie. Promocja jest, albo nie ma, trafi się na nią, albo nie A tak nie muszę się martwić, czy będzie, czy akurat trafi na moment, że mam $$ na model... więc mam święty spokój i nawet o tym nie myślę, kiedy przyjdzie, bo się nad innym modelem w tym czasie "pastwię" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) i zwalniasz miejsce na tamkę Edytowane 21 Marca 2023 przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 6 minut temu, Wojtu204 napisał: Promocja jest, albo nie ma, trafi się na nią, albo nie A tak nie muszę się martwić, czy będzie, czy akurat trafi na moment, że mam $$ na model... więc mam święty spokój i nawet o tym nie myślę, kiedy przyjdzie, bo się nad innym modelem w tym czasie "pastwię" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 5 minut temu, Wojtu204 napisał: Promocja jest, albo nie ma, trafi się na nią, albo nie A tak nie muszę się martwić, czy będzie, czy akurat trafi na moment, że mam $$ na model... więc mam święty spokój i nawet o tym nie myślę, kiedy przyjdzie, bo się nad innym modelem w tym czasie "pastwię" Dla mnie jednak w preorderze bardziej zależy na "szybkości" dostawy niż na cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 1 minutę temu, _OldMan_ napisał: Dla mnie jednak w preorderze bardziej zależy na "szybkości" dostawy niż na cenie. Mamy zatem odmienne podejścia do tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) 10 minut temu, _OldMan_ napisał: Dla mnie jednak w preorderze bardziej zależy na "szybkości" dostawy niż na cenie. Jeżeli dobrze kojarzę, to Banzai szybko zaproponował pre-order, czyli teoretycznie szybciej powinny się pojawić u nabywcy bo ten model to pewny zarobek. Widocznie jest jakieś wytłumaczenie ale taka sytuacja, to sposób na utratę zaufania Edytowane 21 Marca 2023 przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 17 minut temu, Wojtu204 napisał: Mamy zatem odmienne podejścia do tej kwestii No cóż, ale każde jest "zdrowe". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Takie tam tematy na czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyku741 Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Na Su-30SM od GWH też czekałem dłużej ale się doczekałem. Cierpliwości, na pewno macie co lepić przez ten czas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 18 minut temu, bzyku741 napisał: na pewno macie co lepić przez ten czas Ale w tym hobby to w ogóle nie o to chodzi. Z moich obserwacji wynika, że chodzi o (w kolejności przypadkowej): - narzekanie na modele, których nie ma; - narzekanie na modele, które są; - narzekanie na to jak się je klei i maluje; - narzekanie na producentów, że nas okradają; -narzekanie na to, że nie ma czasu na klejenie i właściwie zostaje tylko czas na narzekanie; - narzekanie na..... - narze..... - na... I gdzieś za horyzontem jest lepienie 1 2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) @lord_carton Dopisz o narzekaniu na brak miejsca, ha ha ha Przy okazji jeden z sympatyczniejszych śmiglaków w fajnym malowaniu. Co do zawartości merytorycznej, to nie oczekuję od Hellera poprawy. Składa się dobrze, duże pole dla własnej inwencji ze względu na bardzo wielu różnych użytkowników ale ta sylwetka jest nagrodą. Edytowane 22 Marca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Trochę dziwi mnie to biadolenie na banzaja , a tam jest napisane Preorder to zagwarantowanie sobie dostępności modelu jako pierwszy. Często w niższej cenie niż cena regularna w sklepie (TYLKO PRZY PŁATNOŚCI OD RAZU - W PRZYPADKU WYBORU PŁATNOŚCI "ZA POBRANIEM" CENA MOŻE ULEC ZMIANIE.Preorder polega na tym że płacisz teraz a model dostaniesz dopiero zaraz po premierze. Czasami udaję się że model wysyłamy dzień przed premierą - wtedy w dniu premiery model jest już u Ciebie. Na model z preordera czeka się TYDZIEŃ, miesiąc, dwa a czasami i 6 lub 8 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 36 minut temu, MIRAGE 5 napisał: Trochę dziwi mnie to biadolenie na banzaja , a tam jest napisane Preorder to zagwarantowanie sobie dostępności modelu jako pierwszy. Często w niższej cenie niż cena regularna w sklepie (TYLKO PRZY PŁATNOŚCI OD RAZU - W PRZYPADKU WYBORU PŁATNOŚCI "ZA POBRANIEM" CENA MOŻE ULEC ZMIANIE.Preorder polega na tym że płacisz teraz a model dostaniesz dopiero zaraz po premierze. Czasami udaję się że model wysyłamy dzień przed premierą - wtedy w dniu premiery model jest już u Ciebie. Na model z preordera czeka się TYDZIEŃ, miesiąc, dwa a czasami i 6 lub 8 miesięcy. Sorry, ja mogę czekać nawet kilkanaście tygodni na model, ale oczekuję, że dostanę go w pierwszej kolejności od momentu wprowadzenia do sprzedaży. Mam ku temu swoje powody. W sytuacji kiedy model jest w ogólnodostępnej sprzedaży od prawie półtora miesiąca to zaoszczędzenie kilku złotych na preorderze dla mnie mija się z celem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi