Psar77 Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 Wymieniłem tą uszczelkę - okazało się, że mam zapas Potestuję wieczorem czy pomogło - dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Jej raczej nie trzeba było wymieniać, tylko docisnąć. Działa to tak, że uszczelka ściskana między korpusem a śrubą rozpręża się w jedynym możliwym kierunku - w kierunku igły uszczelniając całe połączenie. Trzeba by ją było ostro czymś przeryć po całej długości, żeby wymagała wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 21 minut temu, Tap-chan napisał: Jej raczej nie trzeba było wymieniać, tylko docisnąć. Działa to tak, że uszczelka ściskana między korpusem a śrubą rozpręża się w jedynym możliwym kierunku - w kierunku igły uszczelniając całe połączenie. Trzeba by ją było ostro czymś przeryć po całej długości, żeby wymagała wymiany. Wiem, najpierw ją docisnąłem, ale nie czułem różnicy w posuwie igły mimo, że śruba była dociśnięta maksymalnie. poza tym uszczelka miała jakieś farfocle. Teraz mam wrażenie, że jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Lutego 2020 Autor Share Napisano 19 Lutego 2020 Samolot w zasadzie jest gotowy - jedyne co muszę zrobić, to domalować uszczelkę na wiatrochronie i owiewce oraz podwiesić R-3ki. Ale z tymi jeszcze moment, bo muszę położyć na nie kalki. Robię też praktycznie od zera podstawkę, bo drukowana mi się nie podoba :-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Lutego 2020 Share Napisano 20 Lutego 2020 7 godzin temu, Psar77 napisał: oraz podwiesić R-3ki. A co będzie na węzłach wewnętrznych? Bo belka taka bardziej pod RS-2US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Lutego 2020 Autor Share Napisano 20 Lutego 2020 (edytowane) Godzinę temu, abtb napisał: A co będzie na węzłach wewnętrznych? Bo belka taka bardziej pod RS-2US Brawo za czekistowską czujność Otóż pozostaną puste. Widziałem sporo zdjęć MiGów, które latały z wyrzutniami, ale bez pocisków. Tak też będzie i u mnie. o tak - o : Edytowane 20 Lutego 2020 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Lutego 2020 Share Napisano 20 Lutego 2020 Hmm Skoro jest drabinka, to czy "sołdat" na skrzydle też będzie? Aha, i nie zapominaj o gaśnicy Urala stojącego z tyłu możesz już nie robić (aczkolwiek baza znalazła by się w którymś z zestawów ICM-u) A tak na serio. Trochę szkoda że będzie taki z "połową zębów". Ja pod swoimi to będę upychał ile się da a nawet więcej 29 minut temu, Psar77 napisał: Brawo za czekistowską czujność Czekam na galerię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Lutego 2020 Autor Share Napisano 20 Lutego 2020 3 minuty temu, abtb napisał: A tak na serio. Trochę szkoda że będzie taki z "połową zębów". Ja pod swoimi to będę upychał ile się da a nawet więcej Czekam na galerię Akurat do 21ego pasuje mi taki minimalistyczny zestaw, poza tym lubię robić modele z takim uzbrojeniem i w takiej konfiguracji w jakiej ich odpowiedniki były spotykane na lotniskach. Tak samo zrobiłem Su-34 (dwa zasobniki z pociskami niekierowanymi ) choć mój kumpel pod swojego wsadził 11 rakiet ... Co do sołdata to sobie daruje. Jak gaśnica to i wodzidło by się zdało, i osłony na wloty/dysze a już nie mam na to czasu.APA jest w planach do dużego projektu pod tytułem "zwykły dzień w Kluczewie" gdzie planuje zrobić dioramę z Su-27, Su-27 UB i APA właśnie Ale to odległa sprawa. Najpierw trzeba pokończyć co się zaczęło, a czekają na to 3 modele Galeria oczywiście będzie jak zrobię podstawkę. Pewnie niebawem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Lutego 2020 Autor Share Napisano 22 Lutego 2020 Lotnisko gotowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Lutego 2020 Autor Share Napisano 22 Lutego 2020 Rakiety gotowe: Model jest skończony. Niestety na sam koniec zostawiłem sobie uszczelkę na owiewce i wiatrochronie. Malowałem akrylami Gunze. Niestety wyszła za gruba ! Czym mogę zmyć nadmiar tak by nie uszkodzić oszklenia ? Leveling Thinner na patyczku ? Poradźcie, bo trochę wtopa na sam koniec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lutego 2020 Share Napisano 22 Lutego 2020 Leveling Thinner jest ok, nie powinien uszkodzić owiewki, ale to zależy od plastiku, więc warto sprawdzić jak reaguje na ramce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Lutego 2020 Autor Share Napisano 22 Lutego 2020 Udało się zmyć levelling thinnerem. Uff..... kamień z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Lutego 2020 Autor Share Napisano 22 Lutego 2020 No cóż ... przygoda z Miśkiem chyba dobiegła końca. Uszczelkę domaluję jutro i postaram się w świetle dziennym jakieś lepsze foty zrobić. Przefajny model - praktycznie żadnych problemów ze spasowaniem, szczegółowy - no sama przyjemność w porównaniu z orką na ugorze revellowskiego Tomcata. Ale trzeba go skończyć jak się zaczęło. Zatem wracam do Tomka, a MiGa będzie można zobaczyć na żywca w Bytomiu za niecały miesiąc i osądzić wedle swego upodobania 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 22 Lutego 2020 Share Napisano 22 Lutego 2020 Obłędny Ołówek super podkladka. Świetna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Lutego 2020 Autor Share Napisano 22 Lutego 2020 4 minuty temu, kapsel napisał: Obłędny Ołówek super podkladka. Świetna praca O obłęd to mnie prawie przyprawił jak go kończyłem ale dzięki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Lutego 2020 Share Napisano 23 Lutego 2020 Wygląda bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Lutego 2020 Autor Share Napisano 23 Lutego 2020 Kilka fotek przy dziennym świetle. Udało się wyłapać trochę więcej szczegółów. Do galerii będzie lepsza sesja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 23 Lutego 2020 Share Napisano 23 Lutego 2020 Piękny !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Lutego 2020 Share Napisano 23 Lutego 2020 Ale lotniskowa podstawka, według mnie, zdecydowanie za czysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Lutego 2020 Autor Share Napisano 23 Lutego 2020 6 minut temu, Grzes napisał: Ale lotniskowa podstawka, według mnie, zdecydowanie za czysta Sugerowałem sie fotkami z Mierzęcic na stronie 2giej eskadry :-) Strasznego syfu nie było :-) Z drugiej strony na fotkach wydaje się czystsza niż na żywo. Jestem z niej zadowolony - wyszła zdecydowanie lepiej niż poprzednia do Su-34 natomiast nie wiem czym zrobić czarny lepik uszczelniający by wyglądał naturalnie... Bo na razie niestety tak nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Podoba się. Nie za czysty, nie za brudny No i bardzo ładnie wyszedł ten kolor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Model bardzo ładnie wykonany. Dlaczego rurka Pitota ma dwa "skrzydełka" i do tego lekko oklapnięte? Powinny być cztery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 24 Lutego 2020 Autor Share Napisano 24 Lutego 2020 2 godziny temu, mig napisał: Dlaczego rurka Pitota ma dwa "skrzydełka" i do tego lekko oklapnięte? Powinny być cztery. Dwa poziome są w jednej linii dlatego drugiego nie było widać. To z góry się zgubiło i muszę dorobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 3 Marca 2020 Autor Share Napisano 3 Marca 2020 Koniec :-) Zapraszam do galerii : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 20.02.2020 o 09:06, Psar77 napisał: Akurat do 21ego pasuje mi taki minimalistyczny zestaw, poza tym lubię robić modele z takim uzbrojeniem i w takiej konfiguracji w jakiej ich odpowiedniki były spotykane na lotniskach. Tak samo zrobiłem Su-34 (dwa zasobniki z pociskami niekierowanymi ) choć mój kumpel pod swojego wsadził 11 rakiet ... Co do sołdata to sobie daruje. Jak gaśnica to i wodzidło by się zdało, i osłony na wloty/dysze a już nie mam na to czasu.APA jest w planach do dużego projektu pod tytułem "zwykły dzień w Kluczewie" gdzie planuje zrobić dioramę z Su-27, Su-27 UB i APA właśnie Ale to odległa sprawa. Najpierw trzeba pokończyć co się zaczęło, a czekają na to 3 modele Galeria oczywiście będzie jak zrobię podstawkę. Pewnie niebawem Za Lotnisko w Kluczewie masz u mnie , tematyka będzie zacna, a może by tak SU- 27 w warsztacie przylotniskowym, a z boku Łącznikowy AN- 2? A model Mig-a jest świetny Edytowane 5 Lipca 2020 przez tomek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi