Przemek R Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem tego modelu : Model chyba wszystkim znany ale in box można zobaczyć tu : https://www.mojehobby.pl/products/MIG-29-9-12-Fulcrum-Early-Type.html Chciałbym wykonać ten model w którymś z tych malowań : https://www.mojehobby.pl/products/Mig-29A-G-UB.html Z tego co wiem jest możliwe wykonanie naszego miga z tego zestawu i chyba nie trzeba wykonywać zadnym przeróbek ??? Mam nadziej ze uda mi się w końcu ukończyć jakiś model bo tamten rok był pod tym względem dramatyczny. Wszelki sugestie i pomoc mile widziane. Pozdrawiam Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 Będę podglądał efekty Twoich prac Ja na razie boję się tej maszyny ale pewnie za rok-dwa trafi i na mój warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Powodzenia Ja miałem robić nr 89 w starym ex-czeskim malowaniu z białym pasem z ćwiczeń Orli Szpon 97 Ale będę kibicował jakiego byś nie robił Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 A który konkretnie egzemplarz zamierzasz zrobić z tych kalek? Co do malowań z Malborka to trzeba będzie dołożyć światła antykolizyjne, anteny TACAN coraz odbiornik i antenę GPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) 51 minut temu, Tazman79 napisał: A który konkretnie egzemplarz zamierzasz zrobić z tych kalek? Co do malowań z Malborka to trzeba będzie dołożyć światła antykolizyjne, anteny TACAN coraz odbiornik i antenę GPS A już łudziłem się ze obędzie się bez przeróbek. Możesz mi pokazać te elementy na jakiś grafikach ???? Co do malowania zastanawiam się nad 89. Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Przemek R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 Wszystkie nasz myśliwce wymagają przeróbek, nawet nasz F-35 będzie wymagał, bo będzie miał zasobnik na spadochron, czego w 48 nie ma zestaw Menga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 55 minut temu, Przemek R napisał: Co do malowania zastanawiam się nad 89. Akurat jeśli będziesz budował model w tym malowaniu co proponowałem to nie musisz nic przerabiać - wtedy MiGi były jeszcze przed modernizacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 7 minut temu, Psar77 napisał: Akurat jeśli będziesz budował model w tym malowaniu co proponowałem to nie musisz nic przerabiać - wtedy MiGi były jeszcze przed modernizacją Miód na moje uszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 24 minuty temu, Psar77 napisał: Akurat jeśli będziesz budował model w tym malowaniu co proponowałem to nie musisz nic przerabiać - wtedy MiGi były jeszcze przed modernizacją To samo miałem napisać Ale w gwoli ścisłości to nie przed modernizacją a przed doposażeniem, ponieważ najpierw doposażono MiGi-29 w światła antykolizyjne, TACAN i GPS a później poddano modernizacji i zamianie kamuflażu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 Będę zerkał kątem oka jak Ci idzie. Mam ten sam zestaw i planuję wykonać go w wersji czeskiej, więc będę widział co mnie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Przemek , dobry wybór . Super, trzymam kciuki . Numer 89 jest piękny : Pozdrawiam Hello Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 Źle to ująłem. W malowaniu czeskich sił powietrznych. Polskiego nie mam zamiaru robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 3 Lutego 2020 Autor Share Napisano 3 Lutego 2020 Witam, pierwsze koty za płoty , ruszyłem z budowa zaczynając od kokpitu : Pomalowałem to czarnym podkładem : Mam pytanie czy kolor H308 jaki widniej w instrukcji będzie dobry do naszego malowania ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 Zdaje się, że H308 będzie odpowiedni, ale najlepiej poszukaj w sieci jeszcze zdjęć egzemplarza, który chcesz konkretnie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) Kurcze było tyle fajnych zdjęci MiGa 29 w dziale walkaround ale niestety nie działaj Może ma ktoś jakiś link na którym mogę się posiłkować ??? Mam dylemat co od koloru pasów i siedzenia. Instrukcją chyba nie ma się co sugerować , wnęki podwozia tu pokazują ze maja być polakierowane na czarno. Edytowane 4 Lutego 2020 przez Przemek R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 3 godziny temu, Przemek R napisał: Instrukcją chyba nie ma się co sugerować , wnęki podwozia tu pokazują ze maja być polakierowane na czarno. Jesteś pewien tego czarnego w instrukcji?, bo ja widzę C308. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 11 minut temu, giberes napisał: Jesteś pewien tego czarnego w instrukcji?, bo ja widzę C308. według instrukcji C33 to czarny mat : Nie znalazłem w instrukcji innej wzmianki na temat koloru , chyba że źle czyta ta chińska instrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 Ale masz chyba opisaną budowę przedniej wnęki, więc przyjmij, ze główne są tak samo malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 17 minut temu, giberes napisał: Ale masz chyba opisaną budowę przedniej wnęki, więc przyjmij, ze główne są tak samo malowane W życiu bym nie wpadł ze to tak jest rozwiązane .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 5 Lutego 2020 Autor Share Napisano 5 Lutego 2020 Witam , udało się coś zrobić : Cyba z tym fotelem to dałem ciała , na wszystkich zdjęciach są one w kolorze czarnym. Nigdzie tez nie mogę znaleźć zdjęci tej maszyn prócz tych które wrzucił kolega Hello No nic jutro będę bawił się w malowanie guzików , może ktoś co doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 5 Lutego 2020 Share Napisano 5 Lutego 2020 Wrzuć w Google hasło Orli Szpon 97 albo Eagle's Claw 97. Powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Lutego 2020 Autor Share Napisano 7 Lutego 2020 Witam, jestem po washu i po kalkach na tablicy rozdzielczej , próbowałem też pomalować przewody co widać na zdjęciach : Teraz muszę dobrać jakoś kolor do pasów i kokpit będzie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Nie no... Panie... Te przewody to do poprawy - czym je malowałeś ? Takie drobiazgi to pędzelkiem 00 i po malutku po kawałeczku. Potem lakier bezbarwny a potem wash. Nie śpiesz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Lutego 2020 Autor Share Napisano 7 Lutego 2020 Malowałem pędzelkiem 00 ale miedzy nimi jest tak mała przerwa ze chyba nie da się tego lepiej zrobić. Dwa razy to poprawiałem i chyba teraz wyszło najlepiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Świetny temat. Chętnie pooglądam. Te przewody do zmycia, ze względu na ich bardzo małe odległości między sobą spróbowałbym je potraktować metodą "suchego pędzla". Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi