Grzes Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Godzinę temu, India napisał: Niezłe łowy Śmigłowce to spis, plany czy wiadomości ogólne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Śmigłowce - 303 strony konkretów, od Gil-a do Mi6. O zachodzie - do S-58 do Iroqeza ( jeszcze jako Bell XH-40). Konstrukcja, zastosowania, sport. Pierwszy raz zobaczyłem i jestem mocno pozytywnie zaskoczony merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Razem z dużym Spitem w komplecie mały Spitek z lat 60/70. W woreczku jeszcze było airfixowskie oryginalne angielskie powietrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października (edytowane) 3 godziny temu, jmx62 napisał: Razem z dużym Spitem w komplecie mały Spitek z lat 60/70. W woreczku jeszcze było airfixowskie oryginalne angielskie powietrze Ale wiesz, że ten Mk. I to nie jest oryginalny, starożytny model tylko jubileuszowe wydanie z początku lat 2000 drugiego modelu Spitfire'a I od Airfixa z roku 1978? Swoją drogą to był całkiem niezły (jeśli chodzi i wymiary i spasowanie) produkt Airfixa. Ja swojego zrobiłem jako PR type C wykorzystując zestaw Pavli Edytowane 17 Października przez Wymysl 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października (edytowane) Wiem niestety. Świadom jestem tej "podróby" Zapewne cena oryginału sprzed pół wieku przekraczałaby cenę modelu w 4cztery8osiem. Ale i tak jestem zadowolony że go mam Edytowane 18 Października przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października Wczoraj na bazarku wpadły mi w oko takie dwa cuda. Po 40 zł, nie moja bajka, nie kupiłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października Ładne ci one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października 12 godzin temu, kopernik napisał: Wczoraj na bazarku wpadły mi w oko takie dwa cuda. Po 40 zł, nie moja bajka, nie kupiłem. Piękne zabytki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października Odkupiłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Taka ciekawostka od firmy z Lublina, znaleziona na allegro SAI-403 DARDO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października kiedys byli przodownicy pracy, to byly i ciekawe modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Heh, zabawka politechnizacyjna. Wydaje się, że chociaż jeden cel z tamtych czasów został zrealizowany, bo dziś mamy już zabawki politechniczne :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Listopada Autor Share Napisano 6 Listopada Kolejny produkt politechniczny ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada Były jeszcze pakowane w przeźroczystych blistrach w dwóch rzędach po 3 emalie, jak się dokopię to zrobię zdjęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada Się miało. kupowane "na sztuki" w CSH. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada Było można kupić w Składnicy Harcerskiej kupić pojedynczo i w zestawach (jak dobrze pamiętam to chyba było 5-6 zestawów tematycznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Były inne zestawy , ale trochę później gdzieś już po wyborach w 1989 roku . Czyli jak dla mnie już po PRL - u . Za PRL- u widziałem i kupiłem tylko zestaw z kolorami podstawowymi . No i nie we wszystkich CSH były. Lato 1989 to data graniczna. Potem to i Humbrol był w sklepach i wszystko zależało wyłącznie od operatywności sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Mimo, że nie modele, ale się czasem takie rzeczy trafiają 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 1 godzinę temu, India napisał: czasem takie rzeczy trafiają Świetne! To pocztówki czy po prostu obrazki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Pocztówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Listopada Autor Share Napisano 11 Listopada 2 godziny temu, India napisał: Mimo, że nie modele, ale się czasem takie rzeczy trafiają Są tak brzydkie, że aż piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 21 minut temu, kopernik napisał: Są tak brzydkie, że aż piękne A mnie się ta prosta grafika podoba. Poza tym, bardzo dobre ujęcia samolotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Też tego nie rozumiem, mieliśmy doskonałych plastyków, a większość lotniczych grafik była taka sobie. I to nawet nie z powodu poligrafii. Seria znaczków z szybowcami np była jakby z innej ligi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano Niedziela o 19:19 Autor Share Napisano Niedziela o 19:19 (edytowane) Te pocztówki są zdecydowanie ładniejsze. Niestety, nie mam ich, zdjęcie z netu ... Edytowane Niedziela o 19:19 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano Niedziela o 19:54 Share Napisano Niedziela o 19:54 I co nie mógłby ktoś tego wznowić? No pewno jue bo to zaraz odezwą sie głosy o prawa autorskie i cała masa różnych innych udziwnień. A poza tym kto teraz wysyła pocztówki? Sms i załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi