Super Moderator Greif Napisano 2 Lipca Super Moderator Share Napisano 2 Lipca trochę staroci i trochę nowszego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Lipca Super Moderator Share Napisano 6 Lipca i czarne pudełeczko , tego jeszcze nie miałem więc zasila kolekcję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Lipca Share Napisano 7 Lipca (edytowane) Te pudełka Airfixa były przekozackie. Zawsze mi się bardzo podobały. Edytowane 7 Lipca przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca Ten Moskit ma dziób jak Bf110... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Lipca Super Moderator Share Napisano 8 Lipca @Moses dlatego u mnie kolekcja ale nie do sklejania jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Lipca Super Moderator Share Napisano 27 Lipca żeby nie było zastoju 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Myślałem, że zbierasz tylko stare Airfixy ale widzę, że i inne firmy też. Zrobisz in-box Ił-2? Lepszy niż to co daje ZTS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca 1 godzinę temu, mig napisał: Myślałem, że zbierasz tylko stare Airfixy ale widzę, że i inne firmy też. Zrobisz in-box Ił-2? Lepszy niż to co daje ZTS? Nie. Obydwa są z kategorii szajsowatych. To b.stary zestaw, z 1964 roku. Problem było, że ZTS nie zrobiło dużej różnicy w 1986. Plotka zresztą chodziła, że w Pruszkowie skopiowano Airfixa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Lipca Super Moderator Share Napisano 28 Lipca @migjak dotrą mogę zrobić, to była "okazyjna" cena więc nabyłem Czasem sobie oglądam stare modele nabyte z ciekawości, najczęściej takie jakich nie miałem za dzieciaka, fajnie pooglądać co w tamtych latach było dostępne do sklejania, niestety nie dla nas... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Lipca Super Moderator Share Napisano 30 Lipca Specjalnie dla Kolegi @mig in box koń jaki jest każdy widzi, opinie pozostawiam oglądającym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca Godzinę temu, Greif napisał: koń jaki jest każdy widzi, opinie pozostawiam oglądającym No to pierwsza: to nie jest latający czołg, to latający parowóz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Lipca Super Moderator Share Napisano 30 Lipca @barszczoraczej to klasyczny model -w tamtych latach - idący z "trendami" taka była moda jak obecnie CM i inne wynalazki epoki, mam też Ju87 i podobnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca Na tamte czasy standard, i spoko, dramat to jest że Airfix to próbuje wznawiać co jakiś czas (np ostatnia edycja, sprzed ok 10 lat, bez żadnego opisu że vintage itp...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca Greif, dziękuje bardzo za in-box. Na pierwszy rzut oka wygląda trochę lepiej niż ZTS. Więcej części do sklejenia. Szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Lipca Super Moderator Share Napisano 31 Lipca no jak na model z tamtych lat był pewnie szał, a wracając do ciekawostek np nigdy nie widziałem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca W dniu 30.07.2025 o 16:36, Greif napisał: Specjalnie dla Kolegi @mig in box koń jaki jest każdy widzi, opinie pozostawiam oglądającym Szału może i nie ma ale plus za polskie kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca W dniu 28.07.2025 o 17:14, letalin napisał: Nie. Obydwa są z kategorii szajsowatych. To b.stary zestaw, z 1964 roku. Problem było, że ZTS nie zrobiło dużej różnicy w 1986. Plotka zresztą chodziła, że w Pruszkowie skopiowano Airfixa. No raczej nie. 8 godzin temu, mig napisał: Greif, dziękuje bardzo za in-box. Na pierwszy rzut oka wygląda trochę lepiej niż ZTS. Więcej części do sklejenia. Szału nie ma. Może i więcej części, ale kształty i detale Airfixa zupełnie z palca, a ZTS mniej więcej dobrze je oddaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Sierpnia Share Napisano 1 Sierpnia 16 godzin temu, Greif napisał: nigdy nie widziałem no nie gadaj SG38 Grünau baby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Sierpnia Share Napisano 1 Sierpnia 15 godzin temu, Wymysl napisał: Może i więcej części, ale kształty i detale Airfixa zupełnie z palca, a ZTS mniej więcej dobrze je oddaje. Nigdy nie porównywałem obu modeli bo nawet nie wiedziałem, że Airfix zrobił Ił-2. Dzisiaj oba modele to już zabytki i nie warto się nad nimi pochylać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Sierpnia Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia @BRAVO112 jako szybowiec to gdzieś tam ale jako model z Hasy to nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Sierpnia Share Napisano 2 Sierpnia (edytowane) Bardzo ciekawa pozycja, no i skala 1:50. Nigdy na oczy nie widziałem tego modelu Hasegawy. Fajna rzecz . Edytowane 2 Sierpnia przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Sierpnia Share Napisano 2 Sierpnia Gapa ze mnie Sylwetka znana, bo i mieszkalem w okolicach Jezowa ( Grünau ) gdzie ten szybowiec byl przed wojna budowany A dopiero teraz, gdy Barszczo napisal o skali modelu, popatrzylem jeszcze raz na pudelko, a tam jest przeciez napisane SG38 Starosc nie radosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Sierpnia Super Moderator Share Napisano 3 Sierpnia jako że nie miałem to sobie pooglądam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi