Super Moderator Greif Napisano 6 Czerwca 2023 Super Moderator Share Napisano 6 Czerwca 2023 no naszukałem się bo podobnie jak Do 17- w ludzkiej cenie trudno trafić na ogół leją się jak wariaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Czerwca 2023 Share Napisano 6 Czerwca 2023 Świetny Dornier . Mówiąc szczerze Do-217 z Airfixa nie pamiętam, za to Italerek zrobiłem chyba ze cztery w różnych konfiguracjach. Prehistoria... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Czerwca 2023 Super Moderator Share Napisano 11 Czerwca 2023 dzisiaj wpadło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 Jest i klasyk, budowałem go kiedyś dla kolegi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 Już myślałem że temat umarł(to już któryś raz z rzędu), na cale szczęście nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Czerwca 2023 Super Moderator Share Napisano 11 Czerwca 2023 niestety zostają już mi coraz trudniejsze do zdobycia okazy, a jak sie pojawiają czasem to ceny szybują w kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Zawsze dokończenie kolekcji jest trudne i wiąże się z dużymi wyzwaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 12 godzin temu, Greif napisał: niestety zostają już mi coraz trudniejsze do zdobycia okazy 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Zawsze dokończenie kolekcji jest trudne i wiąże się z dużymi wyzwaniami Ja jestem zdania, że w przypadku kolekcji, największą frajdą jest gonienie króliczka. Póki jest co zdobywać to kolekcja żyje. Szukasz, kombinujesz, walczysz, przegrywasz, znów walczysz... A jak będziesz miał już wszystko to cóż zostanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Czerwca 2023 Super Moderator Share Napisano 12 Czerwca 2023 nic na siłe wszystko młotkiem no nie mam aż takiego parcia na posiadanie wszystkich modeli z tej serii, i tak jestem zaskoczony że tyle udało mi się uzbierać ale teraz raczej opcjia wymiany daje większą szanse na brakujące modele, pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Godzinę temu, Grzes napisał: A jak będziesz miał już wszystko to cóż zostanie... Otworzyć kolejną kolekcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 A mnie się udało zdobyć jednego z najpierwszych Pudełko lakier połysk jak żyleta, kalki nie zżółknięte i w woreczkach z powietrzem z PRLu. Stan igła 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 2 godziny temu, Grzes napisał: A jak będziesz miał już wszystko to cóż zostanie... Posklejać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 5 godzin temu, Artek82 napisał: A mnie się udało zdobyć jednego z najpierwszych Pudełko lakier połysk jak żyleta, kalki nie zżółknięte i w woreczkach z powietrzem z PRLu. Stan igła Dałeś za nie 140 złociszy? Sklejaniem takiego za dzieciaka.. takiego samego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Godzinę temu, krn78 napisał: Dałeś za nie 140 złociszy? a na Arme narzekaja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Ciekawe jak te 140 zł (a nie PLN) miało się wówczas - 1983 do średniej krajowej? Ile takich Łosi można było zakupić za pensję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 2 minuty temu, jmx62 napisał: Ciekawe jak te 140 zł (a nie PLN) miało się wówczas - 1983 do średniej krajowej? Ile takich Łosi można było zakupić za pensję? 14 475 : 140 = 103,4 Łosie można by kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Jak kupiłem Spita IX z Matchboxa za 700zł to nieźle po łbie dostałem od rodziców . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2023 Takie Łosie są oferowane na Modelarskiej Grupie Wsparcia https://www.facebook.com/groups/1345586762193198/ w zbiórce pomocowej na leczenia nieocenionego Bartłomieja Belcarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 14 godzin temu, krn78 napisał: Dałeś za nie 140 złociszy? Jakoś lekko ponad 1/3 ceny detalicznej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Czerwca 2023 Super Moderator Share Napisano 16 Czerwca 2023 a u mnie wzmocnienie sił Costal Command już druga sztuka, chętnie wymienię np na Liberatora z tej serii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 O, piękny, kilogram plastiku w pudełku pewnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 Ostatni nabytek, wydanie z 1969 roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 szkoda tylko, ze okladki projektowaly dzieci w przedszkolu Podobnie bylo z ksiazka pana Wagnera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 No cóż, wtedy była taka moda- ja widzę ciut podobieństwa do stylu Tytusa, Romka i A'tomka Porównaj z pudełkami P-11, Iskry i Karasia.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 18 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2023 Co wydanie, inna okładka. Ale ta "dziecinna" jest naprawdę fajna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi