krn78 Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca W dniu 10.06.2024 o 20:09, jmx62 napisał: No to jak zabawki to zabawki c.d. Takie coś wygrzebałem w necie. Albumy do wklejania obrazków to już były różne, ten jest z 1978r. Miałem takie coś. Bawiłem się tym tak często, że potrafiłem wygrać za kazdym razem nawet ze zdjętymi planszami. Taki byłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Niedawno na allegro w pamiatkach PRLu był wlasnie taki zestaw z maskami i chyba szpadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca 14 minut temu, jmx62 napisał: zestaw z maskami i chyba szpadami. Takie cóś miałem + szpady 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca (edytowane) No to coś podobnego było ostatnio na sprzedaż. A teraz znalazłem coś takiego. Jak pamietam Miałem coś podobnego ale czy na pewno taka wersja to już nie pamietam. Edytowane 16 Czerwca przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca Czasami jeszcze wychodzą takie tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca Dawnych wspomnień czar. W sobotę na moim bazarku: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Oj, mam wrażenie, że w tym pudle kryły się piękne skarby 59 minut temu, kopernik napisał: A ten wazonik cudny! Normalnie chyba bym wziął Godzinę temu, kopernik napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca W dniu 17.06.2024 o 16:31, India napisał: To ciekawe uzupełnienie książeczki IS "Historia samolotu". Mimo iż - moim zdaniem - jest kilka słabych rysunków, z dość nieszczęśliwymi rzutami, na których niewiele można zobaczyć. Szybka zagadka - kto zgadnie co tu mamy: Tylko bez szukania podpowiedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Wellington, Moswuito, I-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca (edytowane) 1 godzinę temu, India napisał: Wellington, Moswuito, I-16 I wszystko popsułeś Bo na pewno masz ten albumik... A tu można obejrzeć go wirtualnie w całości: https://archive.org/details/is-05-samoloty-na-ktorych-walczyli-polacy-1978 Edytowane 20 Czerwca przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Przecież widać od pierwszego rzutu oka. No, może że to mniej znana odmiana Moskita zwana Moswuito, to od drugiego. Myślałem, że zagadka polega na podaniu podtypu i jednostki... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca 2 minuty temu, greatgonzo napisał: Przecież widać od pierwszego rzutu oka. No, ja taki dobry nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Pierwsze dwa łatwe do zgadnięcia, trzeci już taki oczywisty nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca (edytowane) 40 lat minęło yyy. Edytowane 20 Czerwca przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca mam pierwsze wydanie tej ksiazki, ktorej okladka byla dosc duzym nieporozumieniem Tutaj - wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Większość rysunków z naklejek była w książce o ile pamiętam - Wojsko Polskie. Co do sylwetek, wersję można było faktycznie tylko gdybać - rysunek I 16 od Uti 4 - byłby przy tej jakości nie do odróżnienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca A zerknijcie poniżej na opis do naklejki 63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Łojtamłoj. Wielkie mecyje. Ruski, dwusilnikowy, podwójne usterzenie pionowe i do tego -2 w nazwie. Można się pomylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Godzinę temu, Focus napisał: 40 lat minęło yyy. Dziwny zbieg okoliczności. Właśnie siedzę sobie na balkonie, popijam herbatkę i ...oglądam sobie książkę Pana Wagnera. A mówię sobie zajrzę na forum a tu co? 40lat minęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Godzinę temu, BRAVO112 napisał: mam pierwsze wydanie tej ksiazki, ktorej okladka byla dosc duzym nieporozumieniem Ale co niezrozumiałego jest w tej okładce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca 2 godziny temu, Grzes napisał: A zerknijcie poniżej na opis do naklejki 63 a takiego to by sie zbudowalo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Czerwca Autor Share Napisano 20 Czerwca 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: a takiego to by sie zbudowalo.... W 72 jest Broplan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: a takiego to by sie zbudowalo.... Tyle że, na 63 jest faktycznie Pe-2, a nie Szcze-2, bo ten ostatni wygląda tak: Edytowane 20 Czerwca przez KP.Taurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca tak, wlasnie o Szcze-2 myslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca Jeszcze taką wersję "Młodego konstruktora" znalazłem w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi