Grzes Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 4 godziny temu, Greif napisał: A wypraski pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Lutego Autor Share Napisano 21 Lutego (edytowane) Zakup prewencyjny. 15 zł poświęcone, ale Greif go nie dostanie. Wspaniały żółtek, nic, tylko sklejać, oklejać (trochę scentrowanymi kokardami) i na półkę z Matchboxami, też nie malowanymi A wszystkie marudy od jakości niech popatrzą na te cudowne wypychacze. I nie mówcie, że to było 100 lat temu ! Jeśli wtedy potrafiono, bez pierdyliona dodatków, zbudować fajną miniaturkę, to chyba teraz też. No chyba, że młodsze pokolenie jest słabsze Edytowane 21 Lutego przez kopernik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Lutego Super Moderator Share Napisano 21 Lutego @kopernikmam dwa a dzisiaj w tym samym klimacie to o proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Lutego Autor Share Napisano 21 Lutego 10 minut temu, Greif napisał: @kopernikmam dwa Taa ... może jeszcze z folijką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Lutego Super Moderator Share Napisano 21 Lutego z folią nie ale są i jeszcze właśnie weszły o takie wynalazki @Grzesjak już dotrze mogę zrobić inboxa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 2 minuty temu, Greif napisał: @Grzesjak już dotrze mogę zrobić inboxa Tak z ciekawości chętnie zajrzę. Będę zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego 3 godziny temu, kopernik napisał: Zakup prewencyjny. 15 zł poświęcone, ale Greif go nie dostanie. Wspaniały żółtek, nic, tylko sklejać, oklejać (trochę scentrowanymi kokardami) i na półkę z Matchboxami, też nie malowanymi A wszystkie marudy od jakości niech popatrzą na te cudowne wypychacze. I nie mówcie, że to było 100 lat temu ! Jeśli wtedy potrafiono, bez pierdyliona dodatków, zbudować fajną miniaturkę, to chyba teraz też. No chyba, że młodsze pokolenie jest słabsze No co Ty kopernik, był we folijce i ją rozet£eś a czepiasz się Greifa że ma bez? Wypychacze super, takie kiedyś były we standardzie. Też go miałem ale był malowany a raczej pędzlowany a jakże Humbrolami edycja poczatek lat 90tych. 2 godziny temu, Greif napisał: @kopernikmam dwa a dzisiaj w tym samym klimacie to o proszę Jaka piękna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego za nowego Airfixa ( DH-82) trzeba chyba 11 Funtow zaplacic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego Efekt poszukiwań strychowych- 1991 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Lutego Autor Share Napisano 22 Lutego 18 godzin temu, jmx62 napisał: No co Ty kopernik, był we folijce i ją rozet£eś a czepiasz się Greifa że ma bez? Niestety, jak kupowałem to folijka już była rozerwana, ale była 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Lutego Super Moderator Share Napisano 22 Lutego chętnie przytulę pudełko z folią a ja dokładam kolejne, nie co zmęczone no ale jest 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Wielbiciele Plasticardów mogą je jeszcze kupić, częściowo jako Reifra lub inne klony https://detska-dilnicka.cz/letadla/14268-iljusin-il-28-veb-plasticart.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Lutego Super Moderator Share Napisano 26 Lutego Specjalnie dla Kolegi @Grzes in box szału nie ma ale folia nie otwarta 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Lutego Super Moderator Share Napisano 26 Lutego Tego nie widziałem nigdy na oczy a tu o niespodzianka ustrojowa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Mialem dokładnie tego, przerabialem mu linie, wychylone wszystkie stery i klapy, niestety kalki z Intechu rozsypały sie w drobny mak wiec wykorzystałem z zapasów z ZTS. To ten sam model, przepak Froga/Novo. Grubaśne szkło, mało detali ale ogolnie bryła odwzorowana całkiem zacnie. Mi tam się podobał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Lutego Super Moderator Share Napisano 26 Lutego @jmx62 no ten ktoś zaczął lepić jak byś chciał odstąpię w cenie zakupu jak coś pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego 45 minut temu, Greif napisał: Specjalnie dla Kolegi @Grzes in box Dzięki. Myślałem, że będzie jakiś żółty kanarkowy, bo takiego szukam. Ot z sentymentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Godzinę temu, Greif napisał: szału nie ma ale folia nie otwarta Miałem dokładnie tego samego, kalka była pojedyncza, tylko na jedną stronę modelu... 53 minuty temu, Greif napisał: Tego nie widziałem nigdy na oczy a tu o niespodzianka ustrojowa Też się mi się przewinął przez łapska, klasyk Frog/Novo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Godzinę temu, Greif napisał: @jmx62 no ten ktoś zaczął lepić jak byś chciał odstąpię w cenie zakupu jak coś pw. Nie, dzięki, mam aktualnie z A-xa tyle że IV i to mi chwilowo wystarczy. Bardzo podobają mi się te konstrukcje Bristola ze względu na oryginalną konstrukcję tyłu kadluba a dokladniej kształty usterzenia. Cała seria: Blenheimy wszelkiej maści, Baeufightery i Beaufort. Ale to już za dużo na raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Marca Super Moderator Share Napisano 1 Marca i kolejne dwa szybowce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Marca Share Napisano 1 Marca noooo... byly kiedys w sklepie papierniczym... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Prawie 3 tygodnie posucha...nikt nic nie dodał. Chyba temat nie umarł, nie wyczerpał się do cna. Żeby jakoś ożywić wrzucam fotkę makiety czołgu T-34 "Rudy 102". Niby cały temat "Jak hartowała sie..." jest prawie w całości lotniczy ale inne modele w czasach PRL-u też budowano. Tego czołga zbudowali modelarze w modelarni osiedlowej w Sosnowcu pod kierownictwem pana Juliusza Grabowieckiego. Podobno ta makieta była jeżdżąca. A przecież to też model. Ech gdzie te czasy? Żeby teraz tak ktoś się znalazł i chciał zbudować makietę jakiegoś samolota tej wielkości (niekoniecznie latającą bo to za duże wyzwanie i za dużo papirologii żeby takiego cudaka dopuścić do lotów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca 9 minut temu, jmx62 napisał: Żeby teraz tak ktoś się znalazł i chciał zbudować makietę jakiegoś samolota tej wielkości (niekoniecznie latającą no przeciez zbodowali w Mielcu, to malo ich nie zjedli a mi sie bardzo podobal !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Ja niestety nie widziałem na żywo, podobno nie jest tak strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca 2 godziny temu, jmx62 napisał: Chyba temat nie umarł, nie wyczerpał się do cna. Żartujesz? 200 stron to dopiero rozgrzewka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi