MaciejW Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2020 No to tak to się prezentuje po poprawce wg mnie lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 Nie wiem czy to przez zdjęcia, ale te kolory wydają się takie trochę mdłe, pomyśl czy nie zrobić jakiegoś filtra w celu wyprowadzenia koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2020 Myślę, że lekki filtr zrobiony z farb olejnych załatwi sprawę, albo z żółtej mocno rozcieńczonej tamki załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 Tak wprowadzenie sugeruje, że oba pojazdy chcesz umiejscowić na jednej podstawce z Afryki, dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2020 Tak, tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Sierpnia 2020 Share Napisano 9 Sierpnia 2020 To skąd pomysł na takie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee82 Napisano 9 Sierpnia 2020 Share Napisano 9 Sierpnia 2020 W dniu 4.08.2020 o 14:33, MaciejW napisał: no i zawaliłem tył gratami. Zaciekawiło mnie z czego zrobiłeś tą "narzutę" białą. Chyba, że to coś gotowego. Będę wdzięczny za info jeśli wolno zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 9 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2020 Godzinę temu, lukee82 napisał: Zaciekawiło mnie z czego zrobiłeś tą "narzutę" białą. Chusteczka higieniczna namoczona w rozieńczonym kleju typu wikol proporcje kleju i wody na oko więc tu nie pomogę. 2 godziny temu, enten napisał: To skąd pomysł na takie malowanie? Zawsze mi się wydawało ze tamka podaje trochę za ciemne kolory, więc w pierwszym malowaniu mocno rozjaśniłem bazę jak i kolor kamuflażu. No i wyszło tak, że oba kolory w pewnych miejscach wyglądały praktycznie identycznie. Więc w drugim malowaniu dodałem ewidentnie trochę za dużo brązowego do koloru kamo i wyszło jak wyszło. Ale nadal wydaję mi się, że może to być poprawnie historycznie gdyż wcześniej znalazłem taki schemat od ak Więc połączenie piaskowego z brązowym wydaje mi się realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2020 No to ten, dosyć spora aktualizacja po przerwie w wątku. Udało się zmalować wnętrze, większość bambetli, poobijałem całość (chyba znowu zbyt mocno) no i model dostał washa. Na razie świeci się jak psu jajca przez lakier błyszczący pod farby olejne itp. Całość jeszcze zfiltruję biedronką co powinno ożywić kolory. Jak na razie tak to się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 28 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2020 Za mną biedronka i rdzawienie obić, plus początki kurzenia. Część rdzy zgaszę kurzem w końcu Afryka to nie powinno być zbyt wiele rdzy. Na razie tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 29 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2020 W sumie racja ale i tak troszkę przygaszę niektóre miejsca, bo wydają mi się troszkę za bardzo rdzawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Hejo, ostatni dzień wakacji więc wypadało coś podziałać, więc udało mi się pomalować "222" i przy okazji zmodulować . Baza to tym razem xf-59 desert yellow od tamki a rozjaśniałem dodając białego i odrobinę żółtego. Pomalowałem także plandekę na steyrze. Z modulacji jestem zadowolony nie mam w planach jej modyfikować. Pojazdy trochę różnią się od siebie odcieniami piaskowymi ale mi to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 Na tym etapie wszystko wygląda elegancko. Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 10 Września 2020 Autor Share Napisano 10 Września 2020 Hejo, Dzięki za miłe słowa Aktualnie skupiłem się na steyrze, udało mi się go jeszcze trochę delikatnie pordzewić, zrobiłem bazę we wnętrzu pod lekkie kurzenie, no i w końcu zamontowałem koła i lekko przykurzyłem oilbruscherem. Przede mną pomalowanie narzędzi zmalowanie całości matem pomalowanie podwozia no i lekkie kurzenie. Jako iż mieszkam na Śląsku to chciałbym zdążyć na Jaworzno, jest to fajna motywacja do pracy A przy okazji będzie można zobaczyć wiele lepszych modeli Dobra koniec tego wywodu poniżej fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 10 Września 2020 Share Napisano 10 Września 2020 Zastanawiam się, czy kamuflaż wężykiem występował w tym samym czasie co jednobarwny. A zastanawiam się dlatego, że sam chciałbym postawić dwa pojazdy obok siebie w pustynnej scenerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 10 Września 2020 Autor Share Napisano 10 Września 2020 Według instrukcji z obu modeli można wywnioskować, że oba służyły w 1942r w pólnocnej Afryce. A zmalowałem modele według instrukcji, oczywiście trochę pomieszałem kolory i co do ich autentyczności można się spierać ale mi to nie przeszkadza. Nie jestem ekspertem ale moim zdaniem, jednobarwny i jak i dwu kolorowy kamuflaż na jednej dioramce się nie wykluczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 13 Września 2020 Autor Share Napisano 13 Września 2020 W dniu 12.09.2020 o 18:04, bulik58 napisał: widzialem go dzisiaj ladnie sie prezentowal Fajnie, że się podobał Udało się zdążyć na wystawę, było co oglądać muszę przyznać, że atmosfera była super Model uznaję za skończony, ale to nie koniec projektu. Tak się prezentował, za niedługo postaram się wrzucić lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 16 Września 2020 Autor Share Napisano 16 Września 2020 Udało mi się zrobić fotki steyra zapraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 No, masz się czym chwalić . Rozumiem, że to nie koniec projektu. Byle tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 20 Września 2020 Autor Share Napisano 20 Września 2020 Spokojnie to nie koniec Kawalarze dostali podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Września 2020 Share Napisano 21 Września 2020 W dniu 13.09.2020 o 20:42, MaciejW napisał: Fajnie, że się podobał Udało się zdążyć na wystawę, było co oglądać muszę przyznać, że atmosfera była super Model uznaję za skończony, ale to nie koniec projektu. Tak się prezentował, za niedługo postaram się wrzucić lepsze fotki W tle mój kfz 232 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 21 Września 2020 Autor Share Napisano 21 Września 2020 Super zrobiony model ale okropny brzydal z tego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 Złapała mnie ostatnio wena na malowanie figurek i dzięki temu kolejny "Hans" jest prawie gotowy. Myślałem, że po washu nie będzie tak świecił, ale się przeliczyłem. Więc niedługo czeka go mat i jakieś lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi