Tenggeri Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 (edytowane) Cześć, dawno nic nie zamieszczałem i chyba nikt mnie już tutaj nie pamięta Mój ostatni skończony projekt. Jagdtiger w skali 1/35 z zestawu Takom Blitz Inspiracją do budowy był pojazd Otto Cariusa z 2. Schwere Panzerjager Abteilung 512. Ten pojazd działał w kwietniu 1945 r., a cały weathering jest moją próbą odtworzenia wiosennych warunków pogodowych, dlatego ograniczyłem efekty kurzu itp. Model budowany praktycznie prosto z pudła, dodałem tylko klamry narzędziowe Voyager i łuski Master. Edytowane 12 Marca 2020 przez Tenggeri 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 Ładnie wyszedł. Brudzenie efektowne, nie przytłacza. Moje jedyne ale: Jagdtigery (zastrzegam swoją szczątkowa wiedzę - nie mój temat ani nacja! ) to chyba produkt ostatnich miesięcy wojny? Pytanie, czy zdążyłby tak pordzewieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 Super wygląda! Właśnie zaczynam swojego, ale chyba schowam spowrotem do pudła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 Jakie filtry położyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 Ja cie pamiętam. Pojazd nigdy nie przypadł mi do gustu, taka stodoła na gąsienicach. Ale wykonanie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 Piękny! Podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 Fajnie wyszło - dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChorazyTorpedaWP Napisano 1 Października 2022 Share Napisano 1 Października 2022 W dniu 12.03.2020 o 07:41, kryspacz napisał: Ładnie wyszedł. Brudzenie efektowne, nie przytłacza. Moje jedyne ale: Jagdtigery (zastrzegam swoją szczątkowa wiedzę - nie mój temat ani nacja! ) to chyba produkt ostatnich miesięcy wojny? Pytanie, czy zdążyłby tak pordzewieć? Pracowałem długo na sprzęcie pancernym i uwierz mi, że w warunkach bojowych zdążyłby tak pordzewieć w tydzień. SpW pancerne generalnie ma tendencje do zachodzenia rdzą z racji warunków użytkowania oraz stali z jakiej jest wykonane. Pojazd, który ma kilkadziesiąt milimetrów stalowego pancerza nie wymaga zabezpieczenia antykorozyjnego jak samochód osobowy, którego blacha nie przekracza grubością 1.5mm. Ze swojej strony wręcz bym dodał więcej uszkodzeń powłoki lakierniczej i rdzawych motywów, świadczących o użyciu SpW w polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Super wyszła maszyna, kolory fajne lekko blade Brudzenie nienachalne, akurat w sam raz. Sam aptekarz Otto byłby z ciebie dumny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 No no no, jest bardzo bardzo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 Hej, pewnie, że pamiętam Bardzo mi się podoba, ładne malowanie, brudzenie, detale. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Piękny - Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Prawidłowe mocowanie MG na tym pojeździe. Fotki dostępne w Panzerwrecks No.12 - str.3 pojazd No.Y i zbliżenie str.6 na mocowanie MG. Fotografia tylko w celach dyskusji. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi