mandrivecs Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Edek często pierdzieli sprawę. Trzeba ich weryfikować ze zdjęciami rzeczywistych pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananasik Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Stojkovic napisał: Przeciez tam nie ma żadnego otworu, jest blacha i na to przyklejasz trapezowy element a'la schowek i myslę, że taki był zamysł Eduarda. Nie miałem czego wywijac w złą stronę... ludzie, nie zakładajcie, że co i rusz coś spierdzielę... Stojkovic, dlatego zapytałem jak powinno to wyglądać. Nie doszukuję się czegoś na siłę, chciałem tylko wyjaśnić tę kwestię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Wygląda na to, że Eduard tutaj dał ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, halset napisał: Wygląda na to, że Eduard tutaj dał ciała Nie pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 Temat Scuda dalej w grze. Na początek detal wnętrza wg. Dragona - kabina operatorów rakiety: A teraz to co trzeba powyginać i posklejać z Eduarda: Walczymy dalej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Fajna blacha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 Zobaczymy jak po malowaniu to będzie wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 W zasadzie waloryzacja interioru skończona. Ostatnie poszły drzwi przedziału załogi sterującej rakietą. Dragon i detal bazowy: Blaszki edka Teraz wystarczy juz tylko to wszystko pomalować i poskładać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Maja 2020 Autor Share Napisano 10 Maja 2020 Witajcie, Kolor wnętrza połozony i wykonany wash. Niestety mój lakier satynowy od AK mnie zawiódł. Przy rozcieńczeniu 1:1 po trzch warstwach gramatura była ok, ale white spirit zdzierał farbę przy najmniejszym styku, więc poleciałem 2:1 na korzyść lakieru i zrobiła mi się skórka pomarańczki na wszystkim. Morał z tego taki, że trzeba odłożyć lakier z AK na rzecz jakiegos innego niestety. Albo się zestarzał albo sam nie wiem co się z nim dzieje. Fotki z postępów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Wczoraj jak struty chodziłem po tym jak wyszła powłoka lakieru na wnętrzu ale zerknąłem na walkaround by cos sprawdzić i natknąłem sie na takie fotki... czyli chyba nie jest źle (ale lakier i tak zmieniam). Sprawdzałem drzwi jak to w tym Scudzie było i akcja z tymi wypukłościami zamiast wklęśnięć wynikała pewnie z tej fotki: Eduard stwierdził, że prościej jest nakleić coś ala kieszeń niż ciąć drzwi w trójkąt i profilować. Klamki i reszta wydaje się zbliżona do tego co było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Będziesz osprzęt "radiowy"przemalowywał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Przez otwory drzwiowe nie będzie praktycznie zbyt wiele widać - to znaczy będzie widać czy jest dziura pusta czy jakieś wnętrze więc nie będe przemalowywał obwódek zegarów, przycisków i tego typu rzeczy bo i tak co Scud to inny kolor ich był i mam wrażenie, że nie istnieje jeden wzór prawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 14 godzin temu, Stojkovic napisał: Niestety mój lakier satynowy od AK mnie zawiódł (...) i zrobiła mi się skórka pomarańczki na wszystkim. Mimo, że efekt niezamierzony, to idealnie oddał tą fakturę "młotkowej" farby na panelach, zostawiłbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Przemalowywać teraz tego nie ma sensu jednak nie akceptuję takiej powłoki ogólnie. Trzeba ruszać z warsztatem dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 Kolejne elementy i przeprawa z waloryzacją. Wnętrze jednej z komór przygotowane do brudzenia przed zamknięciem. Ten wentylator co to się rozlazł z blaszki to jak dla mnie poroniony pomysł pod względem projektowania elementu - trza by to lutować, szpachlować i sam nie wiem co jeszcze żeby jako tako wyglądało - na szczęście nie będzie tego praktycznie wcale widać, więc jestem w stanie to znieść jakoś. Przymierzam się do waloryzowania alementów za kabiną kierowcy no i od razu widać, że będzie wesoło - trzeba upiłować na zoll tę kostke na środku elementu na ściance... Boki też będą wymagały sporej obróbki: No i na koniec tak tylko tutaj zostawię porównanie ramy z dragona i trumpetera.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 Niestety dużo w tym prawdy. Dragon a trumpeter to niemal 30 lat róznicy w produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Maja 2020 Autor Share Napisano 18 Maja 2020 (edytowane) Jak już się kupiło ten model (a wówczas jeszcze Trumpka nie było w ofercie) to uważam że trzeba go wykonać na tyle dobrze na ile się da. Nie ma co się bawić w instalacje, dorabianie kabli itp. bo to prosta droga do nigdy nie kończącego się warsztatu. Takie są po prostu stare Dragony - zabawa dla zawziętych... Z ostatnich prac warto pokazać wnętrze drugiej komory i uparte prace nad waloryzacją. Edytowane 18 Maja 2020 przez Stojkovic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 Bardzo mi się podoba co robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Maja 2020 Autor Share Napisano 18 Maja 2020 Wnętrze będzie otwarte i pokazane tam gdzie się da, w zasadzie idę w stronę otwartych wszystkich drzwi i porzuconego pojazdu w Iraku na autostradzie lub drodze choć ostatecznie może tez być pustynia. Bujac się z tymi blachami do wnętrza i nie pokazać to trochę zbrodnia by była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 A ja, apytam ile z tego będzie widac przez okienko? To tak jak robić czołg z wnętrzem i patrzeć do środka przez otwarty właz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Maja 2020 Autor Share Napisano 18 Maja 2020 Zakładam, że tyle co na Eduardowskich fotkach poglądowych - mój będzie w podobnej konfiguracji otwarty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Stojkovic napisał: Zakładam, że tyle co na Eduardowskich fotkach poglądowych - mój będzie w podobnej konfiguracji otwarty: jeśli mógłbym się wciąć i coś zasugerować to wszystkiego bym na maxa nie otwierał tak jak na tych fotkach z blaszek - będzie to wyglądało na mało naturalne. Jeśli na serio chcesz zrobić pojazd porzucony albo uszkodzony (pamiętam że tak pisałeś wcześniej) to bym poszedł w innym kierunku i np jedne drzwi zrobił wyrwane, leżące obok. Wtedy jeszcze lepiej będzie widać wnętrze a i te drzwi nad którymi się napracowałeś będą fajnie pokazane bo na widoku. Dla przykładu kilka fotek libijskiego : https://www.reuters.com/article/us-libya-weapons-scuds/exclusive-abandoned-libyan-missile-a-gift-to-militants-idUSTRE78314S20110904 jeszcze tak na szybko jakiegoś sowieta znalazłem : https://www.alamy.com/stock-photo-abandoned-dismantled-artillery-truck-maz-543-rooted-wheels-in-the-35798323.html Edytowane 18 Maja 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Maja 2020 Autor Share Napisano 19 Maja 2020 Ten z Libii bardzo ciekawy - nie trafiłem na te fotki wcześniej. Wyrwane drzwi jak dla mnie nieco zbyt ekstremalnie. Na razie zbieram inspiracje i staram się go czysto skleić co samo w sobie jest wyzwaniem nie lada. Przy malowaniu będzie większa rozkminka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Maja 2020 Autor Share Napisano 19 Maja 2020 Coś bardzo podobnego. Na nim będę mocno się wzorował bo też w pierwszej kolejności znalazłem fotki tej wersji z Libii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Maja 2020 Autor Share Napisano 19 Maja 2020 Całkiem możliwe,że będą obite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi