Stojkovic Napisano 13 Marca 2021 Autor Share Napisano 13 Marca 2021 31 minut temu, makinen napisał: Obojętnie jaki piaskowy o obojętnie jaki brązowy to raczej nie- pamiętaj, ze tam jest 6 kolorów. Możesz opisac jakie 6 - ja dostrzegam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 (edytowane) Jest 6 kolorów, jest. Poszukaj pod hasłami "Desert Battle Dress Uniform" lub "Chocolate-Chip Camouflage". Przy wyborze farb może pomogą Ci schematy Tamiyi i Dragona: Rozumiem, że nie masz dostępu do kolorowej drukarki? W sieci jest pełno takich tablic drogowych, które można wykorzystać do druku. Edytowane 13 Marca 2021 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Możesz opisac jakie 6 - ja dostrzegam 5brąz jasny i ciemniejszy, beżowy jasny i ciemniejszy, biały i czarny. Poszukam jeszcze czy nie mam gdzieś zapisanych numerów kolorów jakie dokładnie tam były wykorzystane.Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Marca 2021 Autor Share Napisano 13 Marca 2021 36 minut temu, kubisz napisał: Jest 6 kolorów, jest. Poszukaj pod hasłami "Desert Battle Dress Uniform" lub "Chocolate-Chip Camouflage". Przy wyborze farb może pomogą Ci schematy Tamiyi i Dragona: Rozumiem, że nie masz dostępu do kolorowej drukarki? W sieci jest pełno takich tablic drogowych, które można wykorzystać do druku. Dzięki wielkie za te schematy. Dostęp mam, tylko jakość tego druku jest do d... Moja domowa drukarka pamięta czasy Kwaśniewskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Miniart zapowiedział zestaw znaków z Pustynnej Burzy, ale to opcja bardzo wysokobudżetowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Możesz sobie oszczędzić malowanie mundurów 6 color-jest kalkomania [FFSMC Productions] Decals 1/35 US Army 6 Colors Desert camo pattern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 8 godzin temu, johnrambo napisał: Możesz sobie oszczędzić malowanie mundurów 6 color-jest kalkomania [FFSMC Productions] Decals 1/35 US Army 6 Colors Desert camo pattern Nie mój wątek wątek i nie ta tematyka dlatego z góry przepraszam, ale czy masz praktyczne doświadczenie z kładzeniem kalek na figurkach ?? Od kilku lat ma zestawy Niemców z Afganistanu i Ruskich Trumpetera z kalkami i jakoś nie mogę z tym ruszyć, obawiam się złożoności powierzchni, jakaś podpowiedź, opis techniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 Ostatnio w wątku o Żuku z Balatona robiłem te prl-owskie torby z Eureki XXL gdzie trzeba było bawić się z kalkami. https://agtom.eu/do-figurek/345814-eureka-xxl-modern-quotesternquot-cargo-bags.html Moim zdaniem podstawowym czynnikiem jest jakość samej kalki i jej współpraca z Micro set i sol. W tym przypadku dochodzi jeszcze jedno zagadnienie - cieniowanie figurki. Na kalce tego nie zrobię a poza tym myślę że satysfakcja będzie duża jak ogarnę z pędzla ten wzór. Umknęło mi pytanie o asfalt - wybrałem korek + preparat od AK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 A preparat od AK w jakim celu??korek nie wystarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 Korek by łatwo dociąć odpowiednie kawałki. Teksturowana pasta od AK nadaje bardzo konkretnego drobnoziarnistego wyglądu wraz z kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Jak dobrze zmalujesz korek to wystarcz bez pasty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Ja mam dwa arkusze kalek z kamuflażem i do dupy. Kruszą się jak suche liście. Może stare. Byłem pełen nadziei, ze fajnie wyjdzie i straszne rozczarowanie. Hektolitry dwóch płynów wylałem i nie pomogło, ale to jednak chyba stare kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 AK wypuścił taki zestaw farb, ale niestety z babolem. Do Chocolate Chips proponują użycie 5 farb, a więc o jedną mniej, niż ma oryginalny kamuflaż. Może Tobie coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Marca 2021 Autor Share Napisano 16 Marca 2021 No właśnie to było pierwsze na co zwróciłem uwagę na fotce, którą wstawiłeś - czyli że jest 5 zamiast 6 kolorów. Pytanie czy przy skali 1:35 będzie to aż tak widoczne. Faded white - biały z odrobiną szarego - będzie. Light sand - znajdzie się Black brown mam od kamo niemieckiego z vallejo leather brown jak wyżej Field drab - to będzie jakiś odpowiednik OD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 OD tam raczej nie ma. Ja bym w 100% jednak temu nie ufał i obejrzał dokładnie zdjęcia w sieci- jest tego masa. Możesz spróbować wg tych wzorników na jakiejś płytce- zobaczymy, co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Marca 2021 Autor Share Napisano 16 Marca 2021 Chyba rzeczywiście zrobię test gdzieś na boku żeby sprawdzić jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) W nowym zestawie od AK jest chyba też 5 kolorów do tego kamo: https://ak-interactive.com/product/modern-desert-uniform-colors/ Chyba że grey green ma w nim zastosowanie? Edytowane 16 Marca 2021 przez Jery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Grey green jest do 3 color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Łukasz- to jest dobre zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Marca 2021 Autor Share Napisano 17 Marca 2021 Bardzo Ci dziękuję za to zdjęcie - dużo rozjaśnia w temacie - dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Marca 2021 Autor Share Napisano 17 Marca 2021 Podstawka i jej koncepcja wstępnie wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 A może zepchnąć go gdzieś na pobocze?czy będzie tak stał na środku drogi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Skąd wygrzebałes tych figurantów?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Teraz, makinen napisał: Skąd wygrzebałes tych figurantów?????? Kolega Tuniek sprzedawał w dobrej cenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 6 minut temu, piotrkur napisał: Kolega Tuniek sprzedawał w dobrej cenie.. No tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi