laskonogi Napisano 10 Maja 2020 Autor Share Napisano 10 Maja 2020 (edytowane) pozostawiając rozważania nad światłocieniami przeszedłem do 2 bohatera czyli "chińska mała łódka rybacka" początkowo chciałem ją zrobić z hipsu ale jako ze do tego trzeba mieć trochę finezji w łapach, poszedłem prostszą ścieżką ... znalazłem jakąś starą szalupę z pomocą pilnika i papieru doprowadziłem kadłub do wyglądu a la chiny a następnie dodałem pokłady, ster, maszt jakąś knagę i przeprowadziłem probe z taśmą teflonową, wydaje mi się ze CA to nie najleprzy klej do tego :). Generalnie wyszło tak, dojdzie żagiel, jakieś linki, coś czego nie mam ale będzie czyli sieć ... Edytowane 10 Maja 2020 przez laskonogi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Doooooobre! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Całkiem zgrabnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 (edytowane) bombowa ! zrób jej koniecznie maszt jak u dżonki - taki wachlarzowaty: https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-i7if-RG8B-4L8e_dzonka-664x442-nocrop.jpg Edytowane 10 Maja 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 tradycji stało sie zadość jak już myślałem ze zabieram się za malowanie to moja krew z krwi postanowił zasiąść koło reflektora w wyniku czego barierka się lekko zdeformowała ... przewaliłem juz wszystkie ogolno dostępne barierki i żadnej nawet minimalnie nie mogę przypasować - czy może komus sie z kojarz?y jaki zestaw ogólny ma podobny rozstaw szerokości słupków ... tak przy okazji czy podkład tamki 1:3 rozcieńczony da rade z dyszy 02? nie mam na podorędziu większej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Maja 2020 Share Napisano 20 Maja 2020 Super ta skałka i chwasty wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 (edytowane) tyle sie ostatnio na forum dzieje że musiałem sie 2 razy zastanowić czy warto zaśmiecać ale w końcu sie zebrałem i proszę bardzo proces wypocin poniżej 1 zachęcony co po niektórymi gierojami co blachy odtwarzają postanowiłem i ja - wyszło jak wyszło ale no jak przyjąć iż ekipa robotników japonskich była wsztok pijana od sake to od biedy ujdzie 2 potem postanowiłem to wszystko po odznaczać ciemnym kolorem - rojąc coś o tych cieniach 3 następnie kolor bazowy 3 wash i jakies poprawki + okna 4 no i teraz jesteśmy na etapie olejowania washawania i generalnie obijania stan na teraz jest taki aaaaa chińska krypa - stan na teraz odkryłem filtry Edytowane 16 Czerwca 2020 przez laskonogi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Wiedz o tym, że wkroczyłeś na ciemna drogę modelarstwa i możesz za to spłonąć na stosie Podoba się. Fajnie ze postanowiłeś go urozmaicić malunkowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Dziwnie wygląda z tą krótką fujarką na dziobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 17 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2020 53 minuty temu, chudyhunter napisał: wkroczyłeś na ciemna drogę modelarstwa pijesz do ostatniego zdjecia :)))) 54 minuty temu, chudyhunter napisał: możesz za to spłonąć na stosie no mi juz i tak tu grozi stryczek i szpiony co po niektórych mnie tropią ... wiec dołozy sie do długiej listy ... 36 minut temu, Bartosz.B napisał: Dziwnie wygląda z tą krótką fujarką na dziobie krótko lufowe 80 mm w ogóle to jakaś nieziemsko ładna pokraka - to co w niej fajne to że widać od razu ze to rzeczna krypa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Jest moc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Laskonogi, aż mi smaka robisz na taką pokrakę... Super Ci wychodzi ta łupinka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 25 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2020 (edytowane) dzięki za miłe słowa, zakończyłem relingi i inne blacharki - o dziwo nie za dużo popsułem teraz jest tak została de facto szalupa i karabiny i koła ratunkowe, no i liny, ludki i kilka pomnieszych elementów ale ta szalupa wg niko ma wisiec na czymś takim ... stąd na zdjeciu powyżej zauważyliście blaszkę z bloczkami i mam zamiar dodać takowe na wszystkich żurawikach no i czeka mnie naciąganie takielunku, ponieważ ramki są dla najleprzych wybrałem cienką cić od mig-a ... czuje że będzie mi łatwiej. Dzieki radom mądrzejszych będe szedł od dołu do góry Edytowane 25 Czerwca 2020 przez laskonogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 Nie znałem tych nitek od AMMO - ile tego jest na szpulce? I daj znać czy warto zainwestować w taką burżujską paczkę - ja to jadę na "klasyce wędkarskiej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 25 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2020 3 minuty temu, M.A.V. napisał: ile tego jest na szpulce? ch wie bo nie piszą ale mało bo to jest na kartoniku nawinięte 3 minuty temu, M.A.V. napisał: warto zainwestować w taką burżujską paczkę i tu cię zaskocze ja to to dostałem jako dodatek w trakcie większych zakupów wiec tak sobie mysle moze to probka jest bo tego mało w srodku jakoś takoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 1 minutę temu, laskonogi napisał: ch wie bo nie piszą ale mało bo to jest na kartoniku nawinięte znalazłem toto - wg producenta w każdej paczce nawijają 2m. Cena też przystępna bo poniżej dwóch Mieszków więc nie aż takie burżujskie chyba kupie i obadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 6.05.2020 o 14:04, chudyhunter napisał: JASZCZOMP No to powstała taka pokraka, bez Zuma ok ale. I taki za wielki chyba zrobię z blaszki i papieru Edytowane 27 Czerwca 2020 przez laskonogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 no dobra stan na teraz jest taki - generalnie są juz wszystkie części teraz czas na linki ... i trochę sie obawiam że to spartolę na całej linii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 27 Czerwca 2020 Share Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Kolejny element diorami udany, mgła na Jangcy jak prawdziwa Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Bartosz.B 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Czerwca 2020 Share Napisano 27 Czerwca 2020 4 godziny temu, Bartosz.B napisał: Kolejny element diorami udany, mgła na Jangcy jak prawdziwa rzekłbym iż wyszedł prawdziwy ghost ship 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 hheh no faktycznie, ale te filtry to fajna zabawa :). Zabrałem sie za olinowanie i odkryłem iż gdzies po drodze mi reje zaiwanili ... juz mam nową ale jak wy kleicie te ramki na olinowanie czy inne linki to ja nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 28 Czerwca 2020 Share Napisano 28 Czerwca 2020 Fajny projekt, i świetne wykonanie. Czekam na zdjęcia budowy reszty dioramy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 28 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2020 walka z olinowanie rozpoczęta Próbowałem z ramkami ale mi to jakos nie idzie wiec jest to mix kilku nici jakie miałem, generalnie poszło mi lepiej niz sądziłem z masztem głównym (czy ten wyższy w tym przypadku to fokmaszt ?) jesli chodzi o ten z tyłu to jeszcze mi kilka linek zostało. brak peanów na temat mego orła ;0 zaprowadziły mnie do dłubania sie w blaszkach i papierach no i po poprawce "ni to pies ni wydra ale ma kawałek skrzydła" zamówiony JASZCZOMP od dołu przy zbliżeniu z lupą startuje o tak ... muszę powiedzieć iz dawno nie miałem takiego funu z budowy - bardzo fajny ten mikrus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Czerwca 2020 Share Napisano 29 Czerwca 2020 linki fajnie wyszły to są te 0.02 ? "kurak" też wzbudza respekt nawet się zastanawiam czy nie dobrze by było jakbyś mu jakieś gniazdo zmajstrował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 29 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2020 (edytowane) gniazda nie będzie bo to za nisko dla niego on tu tylko pluje linki to 0.3 tego miga i EZLine czarna ma to do siebie ze jest bardzo elastyczna i działa kontaktowo na cjanoakryl przy pewnej wprawie mozna uzyskać małe przekroje Edytowane 29 Czerwca 2020 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi