Drak Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 tam gdzie jest miejsce styku części powinieneś zdrapać farbę, jeżeli nie możesz to jedynie CA pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Jak to drobne elementy za które nikt nie będzie łapał to ClearFix da radę. Przy CA elementy przeźroczyste będą pokrywać się mgiełką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek13 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Mam pytanko otóż robie volvo i chcę zrobić na nim taki brud jak np kierowcy z rosij wracają to mają często brudne zestawy często właśnie widze jak ktoś taki brud ma i ja właśnie chce taki sam zrobić.A więc wytłumaczcie mi jak zrobić ten brud. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciu11 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Maćku z cały szacunkiem ale większość (przynajmniej tak sądzę) modelarzy nie dysponuje talentem prorokowania i ciężko jest zobaczyć Twoimi oczami te "zestawy" (cokolwiek to znaczy)... i jak rosjanie je brudzą. Też mogę zadac pytanie jak jest ubrudzony ten polonez (dla ułatwienia jest niebieski), który widzę jak stoi pod balkonem w tej chwili. Może postaraj się trochę bardzie sprecyzować o co Ci chodzi i ewentualnie zrób zdjecia, pokaż. W tedy na prawdę będzie łatwiej innym Ci pomóc. W tej chwili jedyne co mogę Ci doradzić, to zrób to tak jak widzisz, ewentualnie udaj się do kierowców i zapytaj się jak oni to brudzą... Pozdrawiam MarCiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam. Mam znów problem z klejem :/ nawet CA nie chce mi skleić skrzydła od BF;/ Ładnie oczyszczona powierzchnia.Wypraski odtłuszczone...Jaka to przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 po sklejeniu przytrzymaj skrzydło złączone używając do tego siły lub modelarskich imadełek tak żeby klej złapał i wysechł przy złączonym skrzydle, bo skoro CA nie skleja to pewnie taki problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 dawid xd Spróbuj przetrzeć papierem sciernym i wtedy sklejic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 W jaki sposób czyścicie model z kurzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 ja czyszczę scierką z mikrofibry (chyba tak to sie zwie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 ja twardym pędzelkiem a potem też ściereczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Ja czyszcę dużym miękkim pędzlem, żeby przypadkiem czegoś nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 a ja dmucham aero, a warto mieć pułeczki... gdzie można tanio kupić takowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 no właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam mógłby mi ktoś podać jakiś nr. farbki valejjo, albo humbrol na kabinę tego dafa http://www.lkw-infos.eu/images/lkw-hst/daf/xf/DAF-XF-430-PLSZ-NEPRO-(NL)-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 kruko95 Link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 http://www.lkw-infos.eu/images/lkw-hst/daf/xf/DAF-XF-430-PLSZ-NEPRO-(NL)-1.jpg sorry ale jakoś się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam, krótkie pytanie: Jakim kolorem malować amerykańskie pojazdy z OIF (czyli obecna wojna w Iraku)? Chodzi o piaskowy wg. Model Mastera lub Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Roobert Z mm jest kolor co się zwie 2136 http://www.hobbybunker.com/images/products/Model%20Master%202%20Enamel%20Chart.jpg Według mnie jest odpowiedni ale pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Tomasz krukowi chodziło o to --> http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4c8d41235a59a843 Ps. W końcu powinniśmy sobie pomagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 no właśnie dzięki wielkie raben.No to jak ktoś pomoże ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Kruko moze coś takiego http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=115333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek13 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Kolego Marciu11 chodzi mi o najzwyklejszy brud jakie są na ciężarówkach bo przeciesz się brudzą i o to mi chodzi czyli o brud. pozdrawiam i liczę na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 no nie wiem. ma może ktoś jeszcze jakieś inne propozycje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Kruko będziesz malował aero, jak tak to przejdź się do lakiernika i dobierz coś odpowiedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 no właśnie pomyśle jeszcze o takim rozwiązaniu bo aero już mam a nawet 3 aerografy i dwa kompresory z kolega w naszej pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi