Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Afruch, ale to bez sensu kłaść podkład po maskowaniu czegoś... Podkład kładziesz przed jakimkolwiek malowaniem... Potem ten Twój piaskowy, jak wyschnie to maskowanie, potem zielony. I nic nie powinno zejść przy zrywaniu maskowania.

Napisano

No właśnie tak myślę że to bez sensu sęk w tym że zielony schodzi z piaskowego i myślę że nie ma zabiegów które mogłyby na to zaradzić

Napisano

Jakimi farbami malujesz?

Napisano

Pod emalie Revella i Humbrola (gdy jeszcze ich używałem) nie stosowałem podkładów i trzymały się jak diabły, i do plastiku i do siebie nawzajem. Nie wiem co możesz mieć nie tak, może kwestia rozcieńczalnika?

Napisano

No możliwe możliwe ale czeka na mnie jeszcze trzeci kolor to coś pokombinuję z farbą i z modelem zobaczymy. To jeszcze powiedz po jakim czasie najlepiej zrywać maskol?

Napisano

Po jak najszybszym. Ale jaki rozcieńczalnik?

Napisano

Rozcieńczalnik jest ekstrakcyjny ale pierwszy raz mnie coś takiego spotkało, zawsze tak rozcieńczałem i gitara była, to jest pierwszy raz.

Napisano
Co sądzicie o surfacer'rze firmy Tamiya?

Ja używam tego w spreju i jest świetny ma bardzo gładką powierzchnie nie trzeba nawet szlifować jakimś drobnym papierkiem, ale zawsze lepiej wyszlifować, bo jakieś paprochy będą czy co. Osobiście polecam ten produkt

Napisano

Czy mozna pedzelkiem zrobic takie cos

100_6024.jpg

zdjecie wykorzystane z pozwoleniem Chudziutki

I pomalowac to to pozadanym kolorem kamuflazu takze pedzelkiem czy trzeba miec aregograf??

Napisano

szukalem na forum ale nie znalazlem,czy sa jakies "wspomagacze" zeby lepiej sie pigmenty trzymaly?

Napisano
jakie proponujecie malowanie do samolotu: Academy 2124 F4U-4B Corsair --> http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=106050

Wedlug mnie taki sam czysty niebieski jest brzydki. Napewno byly inne malowanie tylko jakos nie moge znalezc... pomozcie:D

Spróbuj może takie, inne niż znany popularny obraz corsarza:

skanowanie0005.jpg

Witam

Proszę o szybką odpowiedz czym rozcieńczać farby celulozowe gunze ??

Pewnie rozcieńczalnikami gunze do farb z serii C.

Napisano

Przedstawiony efekt na zdjęciu można wykonać pędzlem,ale dalszą czynność,aby uzyskać cieniowanie czyli nałożyć właściwy kolorek to tylko aero.