Leszek.Sz. Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Ok. Spróbuje, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Czy wash olejny trzeba czymś zabezpieczać? Jeśli tak to czym i jakie są konsekwencje nie zabezpieczenia go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_K Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Malowal ktos farbami Xtracrylics? Czy to naprawde az tak ciezko sie naklada aerografem? Bo opinie w internecie sa rozne... A potrzeba mi sporo kolorow RLM ktore oni maja w ofercie jako nieliczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Musze się powtórzyć, ale kompletnie mi to z głowy wyleciało Jak się nazywa taki sprzęcik do robienia dziurek średnicy np. 3 mm. Taka mini wiertarka, ale wiem, że chyba użytkownik tornado podawał jakąś specyficzną nazwę. Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Już nie trzeba, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilkenny Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Witam, mógłby doświadczony ktoś napisać jak zrobić spuszczone powietrze z kół czyli tzw. "flaka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Witam, mógłby doświadczony ktoś napisać jak zrobić spuszczone powietrze z kół czyli tzw. "flaka"? W samolocie czy samochodzie, jeśli w samolocie to jest kilka metod, nagrzewasz żelazko przykładasz papier żeby go nie ubrudzić i dociskasz kółko do żelazka aż uzyskasz zadowalającego flaka, kolejny sposób trochę bardziej niebezpieczny nagrzewasz końcówkę koła nad płomieniem i przygniatasz do płaskiej powierzchni, dociskasz i masz flaka, co do samochodów to niech się ktoś inny wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilkenny Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Witam, mógłby doświadczony ktoś napisać jak zrobić spuszczone powietrze z kół czyli tzw. "flaka"? W samolocie czy samochodzie, jeśli w samolocie to jest kilka metod, nagrzewasz żelazko przykładasz papier żeby go nie ubrudzić i dociskasz kółko do żelazka aż uzyskasz zadowalającego flaka, kolejny sposób trochę bardziej niebezpieczny nagrzewasz końcówkę koła nad płomieniem i przygniatasz do płaskiej powierzchni, dociskasz i masz flaka, co do samochodów to niech się ktoś inny wypowie. Przepraszam nie sprecyzowałem, ale właśnie o samochodowe "flaki"mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Po co robić podkład na modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolek Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Witam Czy klejem Contacta Professional Revella, można kleić przezroczyste elementy ? Mam na myśli szyby, lampy itp. Jeżeli nie to jaki klej polecacie ? PS: Na pewno było już to poruszane, ale przeczytałem już kilka tematów i w sumie nie dowiedziałem się o tym zbyt dużo Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Witam Czy klejem Contacta Professional Revella, można kleić przezroczyste elementy ? Mam na myśli szyby, lampy itp. Jeżeli nie to jaki klej polecacie ? PS: Na pewno było już to poruszane, ale przeczytałem już kilka tematów i w sumie nie dowiedziałem się o tym zbyt dużo Pzdr. Luknij do tego tematu: viewtopic.php?t=288&highlight=klej+szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek9666 Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 z czego mogę zrobić pakę jak tu i plandekę jak tu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolek Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Dzięki Tornado poszedłem na około i wpisywałem w szukajke hasła typu: klej do przezroczystego plastiku . Hah ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Słuchajcie, czy do takiego letadła jak Fiat G91Y będzie pasował fotel MB Mk1W6A? Nigdzie- jak na złość- nie mogę znaleźć informacji na ten temat :/ Pomocy! Pomoc! Au secours! Hilfe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek9666 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 pytanko dla tych co sklejali tiry. czy jak będę sklejał tira według instrukcji (chodzi mi o koła) będą się kręcić fotka instrukcji http://www.mojehobby.pl/show_file.php?src=%2Fzdjecia%2F1%2F1%2F1%2F1484_2_ita3852_4.jpg i to samo pytanie tylko że naczepa oto fota http://www.mojehobby.pl/show_file.php?src=%2Fzdjecia%2F2%2F0%2F1%2F1484_2_ita3852_9.jpg proszę o odpowiedzi. pozdro Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 czy jak będę sklejał tira według instrukcji (chodzi mi o koła) będą się kręcić Jeżeli nic nie skonocisz to będą się kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek9666 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 dzięki za odpowiedź. powodzenia w modelarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azazel Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Witam zakupiłem właśnie taki model Potrzebuję porady co do malowania - czy mogę zostawić górę białą, nie malować jej, a zderzaki na czarno, tak jak na zdjęciu i zakończyć pracę kilkoma warstwami lakieru bezbarwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Ten model możesz tak pomalować ale na twoim miejscu bym położył chociaż 1 warstwę białego lakieru bo myślę ze na kaście są jakieś rysy a tak byś je zamalował. Zna ktoś z was może jakieś modele busów w skali 1:24? Jeśli tak to proszę o podesłanie jakiegoś linku z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 mam w planach stworzenie dioramki w 72. Jak narazie mam panterkę i opla blitza. Scenka miałaby przedstawiać coś a'la warsztat lub obóz. ( mam zestaw wież obserwacyjnych, jakieś szlabany i tego typu pierdołki) szuakm jakiegoś foto, aby, mnie zainspirowało troszku. Macie cos moze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trucker96 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam Jestem początkujący modelarz i mam kilka pytań: -Jakie sprzęty trzeba zakupić? -Czy najpierw trzeba podkład a potem główne malowanie? -Czy podkład to normalna farba? -Jaki klej jest najlepszy? -Czym sie to maluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Kwietnia 2010 Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Zna ktoś z was może jakieś modele busów w skali 1:24? Smile Jeśli tak to proszę o podesłanie jakiegoś linku z góry dziękiSzukałeś czy idziesz na łatwiznę? http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=HSG%2020247 http://www.mojehobby.pl/hasegawa-20213-volkswagen-type-2-special-paint-p-1-175485.html http://www.1999.co.jp/eng/10036004 Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam Jestem początkujący modelarz i mam kilka pytań: -Jakie sprzęty trzeba zakupić? -Czy najpierw trzeba podkład a potem główne malowanie? -Czy podkład to normalna farba? -Jaki klej jest najlepszy? -Czym sie to maluje? Wszystko to było już opisywane, poczytaj tematy w tych działach, a znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania: viewforum.php?f=104 viewforum.php?f=40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Czy lakier akrylowy dla plastyków może szkodzić zasidoluxwanemu modelowi? bo pisze, że nie na polistyren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Polecam skalpel firmy Olfa. Narzędzia tej firmy są bardzo ostre i stosunkowo wydajne. Kiedyś używałem zwykłego skalpela chirurgicznego z wymiennymi ostrzami, ale dośc szybko się one tępiły, łamały i pojawiał się rdzawy nalot. W przypadku Olfy nie ma z tym problemu. Ostrza wchodzą w części jak w masło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi