ktosik Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Witam wszystkich chciałbym się dowiedzieć jak się sprawują farbki life color i czy warto kupić ten komplecik: http://www.adalbertus.com.pl/go/_info/?id=963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Afruch, ale to bez sensu kłaść podkład po maskowaniu czegoś... Podkład kładziesz przed jakimkolwiek malowaniem... Potem ten Twój piaskowy, jak wyschnie to maskowanie, potem zielony. I nic nie powinno zejść przy zrywaniu maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 No właśnie tak myślę że to bez sensu sęk w tym że zielony schodzi z piaskowego i myślę że nie ma zabiegów które mogłyby na to zaradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Jakimi farbami malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Co sądzicie o surfacer'rze firmy Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Jakimi farbami malujesz? Humbrolami i revellami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Pod emalie Revella i Humbrola (gdy jeszcze ich używałem) nie stosowałem podkładów i trzymały się jak diabły, i do plastiku i do siebie nawzajem. Nie wiem co możesz mieć nie tak, może kwestia rozcieńczalnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 No możliwe możliwe ale czeka na mnie jeszcze trzeci kolor to coś pokombinuję z farbą i z modelem zobaczymy. To jeszcze powiedz po jakim czasie najlepiej zrywać maskol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Po jak najszybszym. Ale jaki rozcieńczalnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Co sądzicie o surfacer'rze firmy Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Rozcieńczalnik jest ekstrakcyjny ale pierwszy raz mnie coś takiego spotkało, zawsze tak rozcieńczałem i gitara była, to jest pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Co sądzicie o surfacer'rze firmy Tamiya? Ja używam tego w spreju i jest świetny ma bardzo gładką powierzchnie nie trzeba nawet szlifować jakimś drobnym papierkiem, ale zawsze lepiej wyszlifować, bo jakieś paprochy będą czy co. Osobiście polecam ten produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosik Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Która farba i jakiego producenta ma najbardziej zbliżony kolor do prawdziwego olive drab? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Ja tam używam humbrol 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosik Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Dzięki, a wiesz może jaka akrylowa najlepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Nie do akryli to mi daleko mam tylko jeden kolor vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosik Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 To szkoda, bo ja tylko akrylami maluje to może ktoś inny mi powie? I jeszcze jedno znalazłem taki zestaw: http://www.adalbertus.com.pl/go/_info/?id=963 może on by śię nadał, tylko po co tyle odcieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 jakie proponujecie malowanie do samolotu: Academy 2124 F4U-4B Corsair --> http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=106050 Wedlug mnie taki sam czysty niebieski jest brzydki. Napewno byly inne malowanie tylko jakos nie moge znalezc... pomozcie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 np. http://www.f4ucorsair.com/legends/NX240CA.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 hmm fajne ale moze sa fajniejsze malowania? mroko a do tego malowanie jakie potrzebne sa farby? wiem ze bialy, zielony i niebieski ale jaki nr? hmm zielony... a moze byc taki http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=484214&kateg=483189 bo kupilem a nie mam gdzie go uzyc. Po malowniu jest jesniejszy niz na tym zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Witam Proszę o szybką odpowiedz czym rozcieńczać farby celulozowe gunze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Czy mozna pedzelkiem zrobic takie cos zdjecie wykorzystane z pozwoleniem Chudziutki I pomalowac to to pozadanym kolorem kamuflazu takze pedzelkiem czy trzeba miec aregograf?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 szukalem na forum ale nie znalazlem,czy sa jakies "wspomagacze" zeby lepiej sie pigmenty trzymaly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 jakie proponujecie malowanie do samolotu: Academy 2124 F4U-4B Corsair --> http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=106050Wedlug mnie taki sam czysty niebieski jest brzydki. Napewno byly inne malowanie tylko jakos nie moge znalezc... pomozcie:D Spróbuj może takie, inne niż znany popularny obraz corsarza: Witam Proszę o szybką odpowiedz czym rozcieńczać farby celulozowe gunze ?? Pewnie rozcieńczalnikami gunze do farb z serii C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Przedstawiony efekt na zdjęciu można wykonać pędzlem,ale dalszą czynność,aby uzyskać cieniowanie czyli nałożyć właściwy kolorek to tylko aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi