Martinezol Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Czolem mam taki dylemat co do poprawnosci kolorow farb Hataki z serii C. Mam ich zestawy i tak np kolor do polskich Migow niby Gunship Grey czy Grey sa jakies fioletowe i nawet na oko nie przypominaja tego co na oryginale choc obie farby maj przeciez nr FS i teoretycznie powinno wszystko pasowac...to samo trafilo mi sie w zestawie do Rosomakow czyli kolory Desert Beige i Sand sa jakies takie od czapy choc tez jest FS i nie powinno byc niejasnosci a jednak zastanawiam sie czy te kolory mozna zastosowac czy lepiej szukac w np Gunziakach? Ma ktos podobne problemy zyciowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Podobno te kolory akurat najlepiej są odtworzone w farbach Real Colors. O tym fioletowym odcieniu Hataki bodajże pisał Mario w swoim warsztacie MiG-29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 (edytowane) Nie są ok, warto żeby firma się zainteresowała tym co robi bo niestety ale sporo ich farb, nie tylko szare, idą w magente (fiolet) na zdjęciu jedne to hataka drugie MRP. Komentarz zbędny Edytowane 29 Marca 2020 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) Cześć Odkopuję temat ponieważ niedawno "naciąłem" się na Hatace, właśnie na zestawie do Polskich samolotów. Gunship Grey faktycznie w fiolet wchodzi. Kwestia czy jeszcze jakieś kolory są nie takie jak powinny? Szkoda trochę, bo na prawdę maluje mi się nimi bardzo dobrze... Desert Beige Sand Gunship Grey jakiś jeszcze? Edytowane 7 Lutego 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Ja się z kolei naciąłem na serią od pędzel, na Medium Green. FS ten sam podany co w przypadku Pactry, a kolor zupełnie inny, raczej Pactra ma bardziej poprawny w tym przypadku. Fotki porównawcze w wątku z moim modelem wyrzutni SA-6. Super mi się malowało pędzlem, ale z kolorem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 Oj chyba Hataka ma kolory a'la FS. Kupiłem bialy Insygnia White. W buteleczce szaro kremowy kompletnie od czapy. Szkoda bo maluje się fajnie, ale raczej juz więcej po ich kolorki nie sięgnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 29.03.2020 o 10:35, Martinezol napisał: Czolem mam taki dylemat co do poprawnosci kolorow farb Hataki z serii C. Mam ich zestawy i tak np kolor do polskich Migow niby Gunship Grey czy Grey sa jakies fioletowe i nawet na oko nie przypominaja tego co na oryginale choc obie farby maj przeciez nr FS i teoretycznie powinno wszystko pasowac...to samo trafilo mi sie w zestawie do Rosomakow czyli kolory Desert Beige i Sand sa jakies takie od czapy choc tez jest FS i nie powinno byc niejasnosci a jednak zastanawiam sie czy te kolory mozna zastosowac czy lepiej szukac w np Gunziakach? Ma ktos podobne problemy zyciowe? Początkowa seria była trochę niedopracowana- aerograf prychał i kichał. Teraz są ok. Malowałem Rosomaka zestawem Hataki. Kolorek pierwsza klasa. Edytowane 10 Lutego 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 Ciekaw jestem ich MERDC, bo takowe mnie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 Nigdy nie będzie tak samo jak w oryginale..l tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 Ale jak ciemno szary wygląda na fioletowy, to nie mówimy tu o delikatnym odchyle tylko o totalnym skopaniu danego koloru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 (edytowane) Kupiłem od nich dwie butelki tego samego koloru 218 Blue Grey, jedna buteleczka z serii Orange, druga z Blue. Chciałem mieć orange pod aero i blue pod pędzel do późniejszego chippingu itd. Niestety obie farby są od siebie całkowicie różne, co więcej seria Orange jest nijak nie podobna do oryginału. Farby kupione ponad rok temu ale widzę że do tej pory nic się nie zmieniło. (a szkoda bo maluje mi się nimi bardzo dobrze) Edytowane 10 Lutego 2021 przez Czesio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi