x_bandit Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2022 1 godzinę temu, gajur napisał: Czyli dla kolegi, he, he Ale efekt jest, Po za tym jak zrobiłeś super zapinki, klamry i inne duperszwance, to nawet dla swojego "JA" warto było, a przy okazji pokazać innym jak można (zdanie15-krotenie złożone) Zwykle wychodzę z założenia, że tego czego nie widać to nie ma co się mocno nad tym męczyć. Samo cięcie i osadzanie igieł jest proste, problemem staje się spasowanie kostek. Igły muszą być w idealnych odległościach osadzone i wyrównane bo kostki mają być na ścisk. No i to jest spory problem. Wystarczy, że się o 0.05 przesuniesz i już jest problem z mocowaniem śrubą.... Na szczęście udało mi się to jakoś podrównać i nie jest najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Z tego zdjęcia jest bardzo ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2022 Mała rzecz, a cieszy celownik działonowego. Zmieniłem śruby porobiłem ramki i szkiełko z DVD. W środku siedzi lusterko i kawałek płytki SMD. Z tego co przeglądałem to nigdzie na zdjęciach referencyjnych nie było widać wielkich soczewek, jak w innych celownikach, za to dało się dostrzec jakieś różne ustrojstwa- stąd decyzja o władowaniu kawałka płytki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 30 Marca 2022 Autor Share Napisano 30 Marca 2022 Pomimo słabej weny poczyniłem postępy z wieżą. Mam też już pomysł na malowanie - będzie z trójzębem. Coś jak na zdjęciach poniżej tylko w dobrym stanie 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 13 godzin temu, x_bandit napisał: Złoto dla zuchwałych. Gdzieś taki tekst już słyszałem. Ciekawie to wygląda na tym etapie. Ja jak mi weny brakuje to otwieram następną konserwę no i w efekcie mam już z 15 otwartych a żadna nie skończona ale ruch w warsztacie jest cały czas. Pozdrawiam. Andrzej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Gdzie można nabyć różnej średnicy/grubości druciki miedziane? Widzę, że tu się elegancko w rękach Autora sprawują. Ja używam ołowianych- od bardzo cienkich do 0,5mm, ale jakoś mi się te miedziane spodobały (o ile to miedziane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 2 godziny temu, Endrju napisał: Złoto dla zuchwałych. Gdzieś taki tekst już słyszałem. Ciekawie to wygląda na tym etapie. Ja jak mi weny brakuje to otwieram następną konserwę no i w efekcie mam już z 15 otwartych a żadna nie skończona ale ruch w warsztacie jest cały czas. Pozdrawiam. Andrzej. Dzięki. Z weną u mnie zwykle jest ok, w tym wypadku jej brak wynikał z tego co się naokoło dzieje i dlatego kolejna konserwa by nie pomogła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 37 minut temu, makinen napisał: Gdzie można nabyć różnej średnicy/grubości druciki miedziane? Widzę, że tu się elegancko w rękach Autora sprawują. Ja używam ołowianych- od bardzo cienkich do 0,5mm, ale jakoś mi się te miedziane spodobały (o ile to miedziane) Zwykle rozkładam jakieś stare transformatory jeśli mi wpadną w ręce. Dodatkowo np. skrętka (kabel Ethernetowy) to 0,5mm, druciki linek w kablach zasilających to zwykle 0,2mm. Jednak jeśli nie mam pod ręka potrzebnej średnicy zawsze coś można sobie zakupić np. na allegro. https://allegro.pl/oferta/drut-miedziany-modelarski-0-3-mm-10-m-10119870999?snapshot=MjAyMS0xMS0wNlQxNzozMDo1OS43NDdaO2J1eWVyOzQxNjA1ZmE1OWVkNDI5MTU0OTAyODc3Mjg3MWZjN2MzNGRjMDhlYjFkMzg1YTAzYThlNzJmODYwZTg2NjFkZTc%3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 15 godzin temu, bulik58 napisał: Mam też już pomysł na malowanie - będzie z trójzębem teraz jak zaobserwowałem tylko "tryzuby" lub "Z" Znów kawał dobrej roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 42 minuty temu, gajur napisał: teraz jak zaobserwowałem tylko "tryzuby" lub "Z" Znów kawał dobrej roboty. Takie czasy nic nie poradzisz... O trójzębie myślałem od początku podobnie jak o maszynie z końca ZSRR. Zetek, których operatorem jest rosja nie planuję. Co innego maszyny przejęte przez Ukraińców... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 @x_bandit dzięki za info o drucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 bulik58, starość nie radość, nie dowidzę, nie dosłyszę, wiem, że gdzieś coś dzwoni. Pomyłka i nic nie poradzę, wziąłem tekst x_bandit z tego, co Ty cytowałeś. Może następnym razem uda mi się wkleić cytat z "piętra wyżej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 no to wieża skończona 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Piękna robota! Nie myślałeś o metalowej lufie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Szacun i szok. Świetne wykonanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Dużo tego złota. Ładnie to wygląda. Aż szkoda zamalowywać. Pozdrawiam. Andrzej, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, jonathan napisał: Piękna robota! Nie myślałeś o metalowej lufie? myślałem. Tylko trochę cena mnie zniechęca zawsze przy tych lufach. Sensowna lufa Voyagera to ok. 60PLN. Dlatego zdecydowałem się że trochę popracuję nad tym co w zestawie. Nie jest to co daje Voyager, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) 19 minut temu, Endrju napisał: Dużo tego złota. Ładnie to wygląda. Aż szkoda zamalowywać. Pozdrawiam. Andrzej, fakt, zawsze mam ten problem. Może po prostu odłożę malowanie na później Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 27 minut temu, x_bandit napisał: myślałem. Tylko trochę cena mnie zniechęca zawsze przy tych lufach. Sensowna lufa Voyagera to ok. 60PLN. Dlatego zdecydowałem się że trochę popracuję nad tym co w zestawie. Nie jest to co daje Voyager, ale... Wyszło i tak mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Z czego robiłeś te niebieskie plandeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 43 minuty temu, patrykd napisał: Z czego robiłeś te niebieskie plandeki Materiał wygląda na rękawiczki nitrylowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Świetna robota - złote a skromne 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, patrykd napisał: Z czego robiłeś te niebieskie plandeki 56 minut temu, StarBourne napisał: Materiał wygląda na rękawiczki nitrylowe. Zgadza się- rękawiczki nitrylowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 53 minuty temu, MaciejW napisał: Świetna robota - złote a skromne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Splendidly & richly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi