Lipa Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Skończyłem Można kopać, tylko dobrze zwiążcie sznurówki Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Lipa 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Generalnie model spoko ale zastanawiam się czy tym wyrazistym washem go nie skopales. Ale to tylko moje odczucie i w realu moze wyglądać inaczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Nawet się nie zastanawiałem czy dobrze czy zle. Lubię modele z mocnym washem Pierwszy raz użyłem gotowca, bo zawsze mieszałem brąz van dycka. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Ładnie, ładnie A teraz wracaj do okrętowego "Blair Witch" haha. Cihutko zapytam, bo sie nie znam.. Ta lufa jest dobrze osadzona? Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Super_Hans 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Dziękuję za opinie. Malowanie: Moim zdaniem pierwszy kolor nim go przemalowałem był lepiej zaplanowany i staranniej wykonany. Może wyglądałoby to trochę inaczej. Może. Podstawową wadą tej techniki jest, że każde kolejne marmurki nakładane na model produkują odkurz zmieniając odcień poprzedniej warstwy. Dodatkowo trudno zapanować nad samym kolorem i łatwo o zgubienie końcowej barwy. Do tego dodam, że miałeś rację co do zbyt małego kontrastu bo CM prawie zanikło. No ale po to był model treningowy, by wyciągnąć jakieś wnioski. Będę cwaniakować dalej i zobaczymy co będzie przy następnych Brudzenie: Napisz może z podziałem na sektory czy coś dobrze, co byś widział. Nie będę ukrywał, że miałem pewną koncepcję na brudzenie ale wiadomo nie musi być idealna. Sektory najbardziej brudne uznałem płytę nadsilnikową(paka do przewozu wszystkiego w tym ludzi+eksploatacja) oraz błotniki załoga i desant najwięcej po nich łazi wytrząsają błoto z buciorów(mocna biedronka plus pigmenty). Dupskami wycierają górne powierzchnie po prostu na nich siedząc. Są zdjęcia stugów obsiędnietych jak przysłowiowe g przez muchy Przód i tył już na odwal bo mi się nie chciało. Mogę pigmentami trochę opryskać by zrównać z bokami. 21 minut temu, Super_Hans napisał: Ładnie, ładnie A teraz wracaj do okrętowego "Blair Witch" haha. Cihutko zapytam, bo sie nie znam.. Ta lufa jest dobrze osadzona? ahhh jak przeczytałem od razu spojrzałem odruchowo na kartonik pełen igieł. Te wieszaki z czaszkami do odstraszania deszczu i jehowych Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Mi się tam podoba, dużo się dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Podoba się Jak dla mnie fajnie wyszło malowanie. Lekko zmodulowane, nadające modelowi przestrzenności, ale też nie przesadzone i nie wybijające się na pierwszy plan. To taki model, który mógłby się podobać zwolennikom nowinek malarskich jak i modelarskim konserwatystom. Na pewno nie ma tu nudy ani sci-fi też nie jest - połączenie technik malarskich w bdb proporcjach. Brudzenie - jeśli patrząc na koła to przednia i tylna płyta została zbyt lekko potraktowana. Albo odwrotnie - to koła za dużo syfu zebrały Jeśli byłbym na twoim miejscu to do góry bym się z brudzeniem nie pchał bo jak dla mnie się to broni a szkoda byłoby ingerować tak fajne malowanie na większym obszarze. I na koniec jeszcze coś o malowaniu - chciałbym tak umieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Znawcą tematyki pancernej nie jestem, wiem mogę jedynie powiedzieć, że bardzo mi się podoba A teraz Panie Lipa czas wracać! Blair Witch czeka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Dobra coś się pokombinuje ale to jak wrócę ze stoczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moonraker Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Ja dodam od siebie tyle, że koła zapasowe w ogóle nie ubrudzone. Ale może czołgiści zamontowali jej niedawno, nowe, prosto z fabryki Poza tym świetny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Fajnie się prezentuje. Koła zapasowe można lekko potraktować jakimś pigmentem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi