Przemek Przybulewski Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Tak sobie pomyślałem, że rozgrzebię kolejny model - a co. Tunguska/Tor są mega męczące więc chciałem coś mniej stresującego - padło na F-16. Oprócz podstawy w postaci modelu Tamki, dojdą wnęki podwozia, koła, dysze i kokpit Aires. Do tego Pitot i odgromniki Master, wlot powietrza CMK, jakieś uzbrojenie Eduard i WoflPack, maski Eduard i albo końcówka działka QuickBoost albo całe działko Master. Acha jeszcze rozszerzenie pylonów od ResKit. Na razie dłubię zbiorniki i pylony - jako, że Tamiya zrobilła fajny system wymiany uzbrojenia to może dodrukuję sobie jakieś podstawki na dodatkowe rakietki i zbiorniki. . . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Teraz, Przemek Przybulewski napisał: wlot powietrza CMK A czemu to? Zestawowy niedobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 24 minuty temu, Solo napisał: A czemu to? Zestawowy niedobry? Nie wiem, nie składałem jeszcze. Prawde mówiąc wziałem go bardziej żeby sprawdzić jakość CMK. Bo słyszałem/czytałem różne opinie o ich produktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Już myślałem że chcesz może z wersji CJ zrobić polskiego i znalazłeś metodę na przeróbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Solo napisał: Już myślałem że chcesz może z wersji CJ zrobić polskiego i znalazłeś metodę na przeróbkę. Hmm, chyba tak bardzo mi nie zależy na polskiej wersji. Na razie nie wybrałem malowania ale chyba będzie agressor więc tak czy siak polski odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Coś tam dłubię powoli. Zrobiłem wózek transportowy i teraz kleję silnik: I tak tego nie będzie raczej widać ale coś tam pomalowałem: . . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Jakie kamo planujesz na tą ślicznotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 3 minuty temu, Solo napisał: Jakie kamo planujesz na tą ślicznotkę? Chciałem jakiegoś agressora, bo jest kupa fajnych takich malowań, ale one rzadko latają obładowane. Sam na razie nie wiem, nie mam konkretnego jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) A to musi być obładowany jak wielbłąd? Agresory też trochę gratów przenoszą: Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Lubie wielbłądy. I właśnie to ostatnie malowanie mi się podoba. Ewentualnie takie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) 2 minuty temu, Przemek Przybulewski napisał: I właśnie to ostatnie malowanie mi się podoba. To też moje ulubione. jakby co to DM Models robi maski do niego. Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Jako że silnik będzie stał na wózku to trzeba dodać jakieś druciki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Okablowanie dodane, teraz malunki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 24 Kwietnia 2020 Share Napisano 24 Kwietnia 2020 Wow, jestem pod wrażeniem. Z niecierpliwością czekam na kolejne wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2020 Ostatnie parę dni zeszło mi na nierówną walkę z materią pod tytułem żywiczne wnęki. Wnęki jakie są każdy widzi - tu już po odcięciu kostki wlewowej, ale cały ten blok z prawej też trzeba odciąć. Ile? Tego producent nie podał. Tniemy więc orientacyjnie. Dodatkowo pod spodem jest kawałek kanału wlotowego, który trzeba będzie zastąpić: Oryginalne wnęki mają skrzydełka po bokach, które służą do umiejscowienia i jednocześnie przykręcenia elementu. Żywica tego nie ma więc operacja przeszczep. Odcięty kawałek żywicy, miał kanał dolotowy, i ten kawałek dodałem z plastiku: Po przyczepieniu żywicy otrzymujemy coś na kształt wlotu z wnękami - środek jednak do siebie nie pasuje: . Druga strona zresztą nie lepsza, żywica nie pasuje ani na długość ani na szerokość, kształt kanału też nie jest idealny. Nic to, trochę CA, trochę szpachli i coś z tego wyjdzie. Te elementy montuje się na śruby do kawałka kadłuba, tam też wchodzi element w który można by wsuwać silnik (stąd to wycięcie w dolnym elemencie). Malowanie tego to sztuka dla sztuki, ale co tam: I tutaj też, żeby wpasować żywice, trzeba trochę powycinać - a mianowicie te małe wystające elementy: Kolejny elemnt to początkowy odcinek wlotu powietrza, tu, troche mniej roboty, ale pozornie. Na początek porównanie: Zdzieranie i szlifowanie: Przymiarka wygląda obiecująco: Nic bardziej mylnego - cały element jest za wysoki, nie da sie zamknąć zewnętrznych połówek. Pocieniłem troche z dołu ale i tak to za mało, musiałem trochę obniżyć scianki i dopiero pasowało. W międzyciasie pomalowałem całe wloty - po sklejeniu i szpachlowaniu miejscowo poprawię ale do całości bym nie dotarł bez zanurzenia całości w farbie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Czerwca 2020 Share Napisano 4 Czerwca 2020 sztuka dla sztuki ale tak rodzą się arcydzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 Na wnęce przykleja się taką osłonę - żywica jest kopią zestawowego: Sama wnęka jakoś nie chce się wpasować i zostaje szpara: Posklejałem i poskręcałem część wlotów: Widok na środek: Po zeszlifowaniu i pocienieniu obudowy udało się zamknąć wlot: Porównanie z elementem CMK: Trochę szpachlowania: I prawie gotowe: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 będzie fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 8 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2020 Wnęka pod działko: Działko zestawowe i Master: I dysza żywiczna z zestawową: Zestawowy ciężarek: No i w końcu powoli zamykam kadłub: I doklejone skrzydła od dołu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 8 minut temu, Przemek Przybulewski napisał: konkretny argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2020 Kokpit żywiczny przed i po: Miejsce pod silniczek: Doszło mi kila farb RealColors to zacząłem robić sobie stojaczek: I malowanie uzbrojenia - najpierw zbiornik centralny: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Będzie hejt. Nie podoba mi się brudzenie zbiornika. Wygląda jakby leżał pod czymś na czym przysłano smołą albo farbą, a nie że zabrudził się od wyciekającego paliwa itp. Co do kabinki to dodałbym kolorowe, szare albo białe przełączniki na bocznych panelach, bo teraz to jakoś tak ciemno wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Mam tez z tamki ale w 1: 48 ,podgladam i podziwiam .Wybrane malowania tez mi sie podobaja Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 20 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2020 W dniu 15.06.2020 o 12:32, Solo napisał: Będzie hejt. Nie podoba mi się brudzenie zbiornika. Wygląda jakby leżał pod czymś na czym przysłano smołą albo farbą, a nie że zabrudził się od wyciekającego paliwa itp. Co do kabinki to dodałbym kolorowe, szare albo białe przełączniki na bocznych panelach, bo teraz to jakoś tak ciemno wygląda. Co to za hejt? Zwykła krytyka. Ale dzieki. Coś sie poprawi. W dniu 19.06.2020 o 20:13, jureczek napisał: Mam tez z tamki ale w 1: 48 ,podgladam i podziwiam .Wybrane malowania tez mi sie podobaja Powodzenia i pozdrawiam Dzięki. Na razie mam remont w domu co w naszych realiach wygląda tak, że remont robie ja Czasu i siły zatem brak ale udało sie zmalować co nieco. Zrobiłem radar, którego i tak pewnie nie będzie widać: I skończyłem pylony i uzbrojenie. Zbiornik centralny wymienny z ALQ, a Harmy z JDAMami: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Miodzio robota a zbiorniki i uzbrojenie wyglądają jak realne, oglądane z wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi