Bengal Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Ja bym jeszcze rozjaśnił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Maja 2020 Autor Share Napisano 25 Maja 2020 Czołgiem Po pracy udało się przysiąść i poprawić to co nie dawało mi spokoju, a mianowicie niezbyt zadowalające mnie malowanie. Za namową kolegów ( serdeczne dzięki #Bengal i #abtb ), pobawiłem się jeszcze aerografem. Według mnie jest zdecydowanie lepiej i jestem zadowolony z tego co udało mi się wymazać . Coś podkusiło mnie ażeby sprawdzić jak wyglądają ramy oszklenia malowane zarówno wewnątrz i z zewnątrz i miałem chyba rację ażeby tak postąpić. Grube tworzywo powoduje, że malowane ramy zewnętrzne nie schodzą się idealnie z wewnętrznymi i musiałem korygować grubość tychże. Lekcja na przyszłość by nie bawić się w maskowanie wewnętrznych szyb gdy jest tak gruba kabinka. Maski już są nałożone ponownie ale porobiłem parę zdjęć. Także proszę bardzo Niestety cały czas walczę z ustawieniem światła do zdjęć, także musicie wybaczyć Do następnego i odmeldowuję się 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 (edytowane) 13 minut temu, kapsel napisał: Maski już są nałożone ponownie ale porobiłem parę zdjęć. ufff i bardzo elegancko wygląda na zwłaszcza ostatnim zdjęciu Edytowane 25 Maja 2020 przez Bengal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Takie jedno pytanie. Czy ten Olive drab nie jest za jasny?To raczej powinien być OD 41 a ten to przypomina OD ANA613. Ja się nie znam i dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Ładnie, podoba mi się, że na niektórych zdjęciach widać "efszesnastkowe" przenikanie kolorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Maja 2020 Autor Share Napisano 25 Maja 2020 41 minut temu, Xmen napisał: Takie jedno pytanie. Czy ten Olive drab nie jest za jasny?To raczej powinien być OD 41 a ten to przypomina OD ANA613. Ja się nie znam i dlatego pytam. Owszem jest jaśniejszy gdyż rozjasniłem panele dodając do bazowego żółci. Gdy nałożę brązowego łosza kolor ściemnieje odpowednio- przynajmniej tak zakładam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Maja 2020 Autor Share Napisano 25 Maja 2020 45 minut temu, Mikolaj75 napisał: Ładnie, podoba mi się, że na niektórych zdjęciach widać "efszesnastkowe" przenikanie kolorów. Serdecznie dziękuję Mikołaju miło mi że mój warsztat zainteresował modelarski autorytet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 7 minut temu, kapsel napisał: Owszem jest jaśniejszy gdyż rozjasniłem panele dodając do bazowego żółci. Gdy nałożę brązowego łosza kolor ściemnieje odpowednio- przynajmniej tak zakładam. No i gitara. Teraz już wiem. Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 5 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2020 Witam Szanownych odwiedzających. Postępy przy Byczku umiarkowane niestety ale w wolnej chwili coś porobię. Psiknalem błyszczącym lakierem oraz namalowałem pas na kadłubie w kolorze Sky Oraz przyszły pomarańczowe trójkąty Pozostało już tylko kilka kalkomanii i będzie można troszkę pobudzić Beczułkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Czerwca 2020 Share Napisano 5 Czerwca 2020 elegancki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 5 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2020 No cóż, model ląduje na półce i będzie czekać na ukończenie Kalkomanie które powinny być na krawędziach natarcia skrzydeł po prostu rozpadły się w drobny mak przy próbie zdjęcia ich z papieru. Żałuję, gdyż chciałem już w ten weekend zrobić galerię ukończonego modelu, a tak lipa... Maski zdjąłem w obawie że zostanie po nich klej. A może ktoś z Was ma kalkomanie z numerkami 3110 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 Witam wszystkich serdecznie Odświeżam wątek chyba zapomnianego już holenderskiego Byczka. Dzięki koledze @Bengal który poratował mnie brakującymi kalkomaniami mogłem ruszyć dalej z robotą. Miniatura dostała brązowego na górnych i szarego na dolnych powierzchniach washa. Dwa zdjęcia obecnego stanu, i sądzę że wkrótce beczułka wyląduje w galerii Do zobaczenia wkrótce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 I wyglada na porządnego byczka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 No to czekamy na galerię bawoła Efekt pracy bardzo fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 Dzięki @tenzan. Dziś przysiądę i postaram się dokończyć Bawoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 27 Czerwca 2020 Share Napisano 27 Czerwca 2020 Byłoby nieźle, gdybyś poradził coś z tym sterczącym wiatrochronem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi