M.A.V. Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Maja 2020 Autor Share Napisano 26 Maja 2020 Zapomniałem dopisać. Ta część J1, jak i inne J zrobione są niby z polistyrenu (ma symbol PS) ale bardzo miękkiego i elastycznego. To na plus. Minusem jest jednak to, że kleje go nie zmiękczają, w formie nadawania plastyczności, tylko powodują, że materiał się kruszy wręcz rozpada. Próbowałem Tamiya Thin Quick Setting, Tamiya zwykły Thin, Tamiya Limonene i Gunze Cement S - efekt za każdym razem taki sam - tylko kwestia jak szybko. Także, jakby ktoś sklejał to najpierw części trzeba dokładnie wpasować i dopiera dawać klej. Wszelkie próby manipulacji częściami po zaaplikowaniu kleju, kończą się tragicznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Czyli wyżej wymienione kleję niszczą element? Czy po prostu po przyklejeniu nie ruszać? A może Super glue? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Maja 2020 Autor Share Napisano 26 Maja 2020 25 minut temu, bazylms napisał: Czyli wyżej wymienione kleję niszczą element? Czy po prostu po przyklejeniu nie ruszać? A może Super glue? Super glue nie próbowałem. Udało się przykleic na Tamiya Thin ale po kawałeczku i dokładnym ustawieniu części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Maja 2020 Autor Share Napisano 26 Maja 2020 18 minut temu, bulik58 napisał: widze iz Meng poszedl troche na latwizne- czy np. celownik glowny masz przyklejony na stale ? jest tez pare innych rzeczy do poprawienia , moge ci zrobic pre zdjec z ksiazki o ktorej pisalem wczesniej i wyslac mailem Wyślij, może coś się uda poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Fajnie idzie, narobiłeś mi apetytu na ten rydwan Ładny detal, szczególnie na Merkavie, będzie sporo zabawy z łoszowaniem, ale efekt powinien być świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Maja 2020 Autor Share Napisano 28 Maja 2020 W dniu 26.05.2020 o 22:51, bulik58 napisał: ok, jutro ci posle Dostałem - dzięki. W dniu 27.05.2020 o 12:16, kryspacz napisał: Fajnie idzie, narobiłeś mi apetytu na ten rydwan Ładny detal, szczególnie na Merkavie, będzie sporo zabawy z łoszowaniem, ale efekt powinien być świetny! Jest sporo detali i klejenia co nie miara. Nie pamiętam żeby na którejś wieży tyle tego było. Generalnie mam kryzys twórczy - dochodzę do etapu malowania, ewentualnie kalkomani, washa i tracę chęć na dany model. Tunguska/Tor już leżą w pudle. Ten sam los powoli czeka Merkave/Magacha tym bardziej, że nie mam luf i jeszcze pewnie ze 2 tygodnie zanim dotrą. I co tu zrobić? Na obu modelach są spore kosze wieżowe, nie mam za biele bambetli IDFu więc postanowiłem wrzucić co mam i skopiować koło(a) i jakieś skrzynki amunicyjne: Jak na drugi raz nie wyszło źle. Szału ni ma ale tragedii też nie: Skończyłem wieże Markavy, jest ogromna, wygląda jak statek kosmiczny: . . W zestawie są kulki i łańcuchy, miałem pewne obawy co do nich ale jak dla mnie jest ok: A tu sklejone i pomalowane podkładem AK - w końcu udało mi się znaleźć rozcieńczalnik do tego wynalazku: . Miała być mała podstawka, ale czuję że chyba jednak trafią na większą: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 Expresowo śmigasz z tematem Co do wielkości podstawki to decyzje o jej zwiększeniu uważam za słuszną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 W dniu 27.05.2020 o 12:16, kryspacz napisał: narobiłeś mi apetytu na ten rydwan nie tylko Tobie Fajnie zaczyna @Przemek Przybulewski wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 Wieża Merkava zawsze mi się z Sokołem Millennium kojarzyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Maja 2020 Autor Share Napisano 29 Maja 2020 13 godzin temu, M.A.V. napisał: Expresowo śmigasz z tematem Co do wielkości podstawki to decyzje o jej zwiększeniu uważam za słuszną Składanie to najprostsza rzecz w przypadku Mengów - tu nie ma wielkich niespodzianek. 13 godzin temu, Bengal napisał: Fajnie zaczyna @Przemek Przybulewski wyglądać Dzięki - no to brać i sklejać. Szczególnie patrząc na ostatnie ceny to Meng biję na głowę jakościowo i cenowo Trumpetera. 2 godziny temu, bazylms napisał: Wieża Merkava zawsze mi się z Sokołem Millennium kojarzyła. No w sobie coś takiego co może się z nim kojarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 52 minuty temu, Przemek Przybulewski napisał: Dzięki - no to brać i sklejać. u mnie leża dwie czwórki early & late ale sobie jeszcze poleżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Maja 2020 Autor Share Napisano 29 Maja 2020 4 minuty temu, bulik58 napisał: a moze takie cos Ładne, zamiast transporterów dać Merkave. No i to jest ciekawa opcja. Musze sobie coś wstępnie rozrysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 Masz na myśli ten na pierwszym, czy ten na drugim planie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi