Przemek Przybulewski Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Model skończony prawie rok temu, w końcu doczekał się jako takiej galerii. Jeden z niewielu ostatnio moich ulepków stojący samotnie na podstawce ale zdjęcia tego czołgu z Bovington nie pozwalały na inne umiejscowienie go. Model Takoma, całkiem przyjemny. Do tego Friule, lina Eureka, światełka Voyager i gwintowana końcówka lufy z RB Model. Podstawka prosta, model nie brudzony za bardzo. Zapraszam do oglądania: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 Bardzo, bardzo ładny model. Delikatnie okurzony, fajnie się prezentuje. Idealnie trafia w moje gusta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 Tank nie wybrudzony i nie zniszczony za bardzo jak to na sprzęt użytkowany w warunkach pokojowych przystało. Dioramka fajna . Ale już wcześniej ci pisałem będzie wyglądał jeszcze lepiej jak wyposażysz go w załogantów (wystarczy kierowca i dowódca) , Miniart wydał świetnych brytyjskich załogantów . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 Ładny model. Podoba mi się scenka, bardzo dynamiczna nadaje charakteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 Przeglądałem kiedyś warsztat i zastanawiałem się czy dojedzie do galerii - i oto jest wisienka na "torcie z ziemi" Wyszedł piękny model niezwykle urodziwej maszyny. W jednej sprawie pozwolę sobie zgłosić protest bo zdjęcia w warsztacie miałeś lepszej jakości. Przede wszystkim bardziej ostre, gdzie było widać fajne cieniowanie bryły modelu i wyraźny detal. Oprócz protestu będzie jeszcze petycja, bo zrobiłeś świetną robotę z przeszczepem gwintowanej lufy i warto byłoby spróbować jakoś to wyeksponować w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 co tu dużo pisać - jak zwykle mistrzowsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 16 godzin temu, FAHR napisał: Bardzo, bardzo ładny model. Delikatnie okurzony, fajnie się prezentuje. Idealnie trafia w moje gusta:) Dziękuję bardzo. Nie kurzenie było mi na rękę bo nie lubię tego robić 15 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Tank nie wybrudzony i nie zniszczony za bardzo jak to na sprzęt użytkowany w warunkach pokojowych przystało. Dioramka fajna . Ale już wcześniej ci pisałem będzie wyglądał jeszcze lepiej jak wyposażysz go w załogantów (wystarczy kierowca i dowódca) , Miniart wydał świetnych brytyjskich załogantów . Pozdr. A. Dziękuję. O figurkach wiem i pamiętam ale kto mi tych załogantów pomaluje? 15 godzin temu, Bobek napisał: Ładny model. Podoba mi się scenka, bardzo dynamiczna nadaje charakteru. Również dziękuję. 15 godzin temu, TAW napisał: Przeglądałem kiedyś warsztat i zastanawiałem się czy dojedzie do galerii - i oto jest wisienka na "torcie z ziemi" Wyszedł piękny model niezwykle urodziwej maszyny. W jednej sprawie pozwolę sobie zgłosić protest bo zdjęcia w warsztacie miałeś lepszej jakości. Przede wszystkim bardziej ostre, gdzie było widać fajne cieniowanie bryły modelu i wyraźny detal. Oprócz protestu będzie jeszcze petycja, bo zrobiłeś świetną robotę z przeszczepem gwintowanej lufy i warto byłoby spróbować jakoś to wyeksponować w galerii. Zeszło się nawet nie wiem kiedy. Od warsztatu minął prawie rok. Ja też uważam że te brytolskie Chieftainy i Challengery (szczególnie 1) mają w sobie "to coś". Zdjęcia w warsztacie zazwyczaj robię iphonem, bo szybciej, łatwiej i wygodniej. Do galerii rozkładam płachty papieru, statyw i wyciągam starego EOSa 450. Czas naświetlania jest zazwyczaj dłuższy, 2-3s czasami więcej bo głębia ostrości jest większa, może się zdarzyć że coś drgnie. Zwykle robię dwa-trzy zdjęcia tej samej sceny i później wybieram jedno i obrabiam. Co do lufy, postaram się jeszcze pyknąć jakieś dynamiczne ujęcie. Dzięki. 11 godzin temu, M.A.V. napisał: co tu dużo pisać - jak zwykle mistrzowsko Eee, no bez przesady, ale miło, miło to czytać - dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Ładnie, wygląda jak na fotce z Bovington. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi