Zamir Napisano 10 Sierpnia 2020 Share Napisano 10 Sierpnia 2020 9 godzin temu, axel1st napisał: Muszę w takim razie uruchomić produkcje seryjną- jesteś już drugą osobą w kolejce no to ja też chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 Czy gąsienice w tym zestawie Trumpetera są ruchome i składane na wcisk czy do uformowania po sklejeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 26 minut temu, TAW napisał: Czy gąsienice w tym zestawie Trumpetera są ruchome i składane na wcisk czy do uformowania po sklejeniu? Gąski są nieruchome klejone. Zdjęcia do celów dyskusyjnych: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 25 minut temu, robertmodelarz napisał: Gąski są nieruchome klejone. Czyli jeszcze +50 zł na ruchome tego samego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 (edytowane) 4 minuty temu, TAW napisał: Czyli jeszcze +50 zł na ruchome tego samego producenta Jak znajdziesz gdzieś w sklepie: https://plastmodel.pl/p/112/28123/trumpeter-02050-t-72-track-links-workable-for-russian-t-72-mbt-1-35-gasienice-do-pojazdow-dodatki-do-modeli.html Edytowane 28 Lipca 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 Tak, właśnie o te mi chodziło. Miałem nadzieję, że dali je w zestawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 29 Lipca 2021 Share Napisano 29 Lipca 2021 Co Wy wiecie o uproszczeniach Poznajcie T-72 z Esci. Model z 1988, kupiony przeze mnie w 1997 za zawrotną wtedy sumę 79 zł. Zacząłem go kilkanaście lat temu i, jak widać, swoje już przeszedł, m.in. kąpiele zdrowotne w Krecie. Ale jakoś od tego nie wyładniał. Skala uproszczeń dalej przeraża. Ale zamierzam dziada skończyć i zrobić w malowaniu z numerem taktycznym 0382 z 8 pcz. z Żagania. Dzieje się tak z dwóch powódow: 1. Nie po to ćwierć wieku temu oszczędzałem swoje kieszonkowe, żeby teraz model szedł pod but. 2. Jest to ciągle jedyny dostępny model wczesnej wersji z dalmierzem optycznym. Zrobię relację z budowy na Modelworku. Zapraszam, będzie się z czego pośmiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 29 Lipca 2021 Share Napisano 29 Lipca 2021 I tak 99% powodzenia zależy od malowania , więc nie jest źle na start. Gąsienice gumowe ? Jakie malowanie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 29 Lipca 2021 Share Napisano 29 Lipca 2021 A gąski to nie RMSH, które ruchome można kupić z MiniArtu? https://plastmodel.pl/p/112/36194/miniart-37052-t-55-t-62-t-72-rmsh-workable-track-links-set-late-type-1-35-gasienice-do-pojazdow-dodatki-do-modeli.html Chyba, że jest niepewność co do kompatybilności z kołem napędowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 29 Lipca 2021 Share Napisano 29 Lipca 2021 1 godzinę temu, johnrambo napisał: Gąsienice gumowe ? To byłoby niewystarczająco śmieszne. Proste odcinki i pojedyncze ogniwa w ramce (ślady po wypychaczach included) odlanej z figurkowego polietylenu, który - jak wiadomo - kiepsko się maluje i jeszcze gorzej klei. 2 godziny temu, johnrambo napisał: Jakie malowanie będzie? Jednolicie oliwkowozielony. Z okładki książki Magnuskiego "Wozy bojowe LWP". Zdjęcie dla celów dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Lipca 2021 Share Napisano 30 Lipca 2021 Wieża tego pojazdu pozostawia wiele bardzo wiele do życzenia zwłaszcza jej tylna część jest całkowicie skopana trzeba to przerobić (wyrzeźbić od nowa) jeżeli jednak już jesteś taki uparty aby zrobić ten tank tutaj masz prawilną wieżę z SBS-u : https://www.mojehobby.pl/products/T-72-Ural-turret-with-optical-rangefinder.html Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 18 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Wieża tego pojazdu pozostawia wiele bardzo wiele do życzenia ...podobnie jak górna część kadłuba, dolna część kadłuba, zawieszenie, gąsienice, koła i armata. Kalkomanie też takie sobie. Widziałem wieżę z SBSu, zdaje się, że robią też przedni pancerz. Gdzieś na forum jest warsztat modelu Tamiyi z tymi dodatkami, no i to jest klasa. Do swojego mam radykalne podejście- jakiekolwiek modyfikacje mijają się z celem. Zrobię go prosto z pudła, przez co będzie bliższy serii cartoon tank z Menga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi