Markuz Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Malowanie bardzo mi się podoba. Super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Dobrze to wygląda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 (edytowane) Dla mnie bomba to malowanie! Do tego świetna robota olejami i widoczne ale nienachalne zadrapania i już jest na czym oko zawiesić, a to jeszcze nie koniec... Edytowane 26 Czerwca 2020 przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2020 Fajnie, ze sie podoba, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Mogę coś zaproponować? Osłony tłumików daj chipping fluidem/lakierem i na to kolor bazowy i przecierki. Moim zdaniem resztki lakieru jak najbardziej będą dobrze wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 Zawsze mozna cos zaproponowac, tym bardziej jak ta propozycja ma sens. Zdecydowanie dobry pomysl i obiecuje zabrac sie za to. p.s. zadziala ta metoda jak bede malowal pedzelkiem, czy trzeba aero (cos mi sie zdaje ze przy pedzlu warstwa bedzie za gruba), sporo gimnastyki z maskowaniem bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Czerwca 2020 Share Napisano 27 Czerwca 2020 W sumie to może farba nanoszona gąbeczką jak przy obiciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 No faktycznie, efekt pewnie odrobine gorszy, ale latwiej bedzie zostac przy gabce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 Problem z gaskami postaram sie to wyjasnic: mamy piny do gasek, wieksze i mniejsze, na instrukcji jest obrazek, ze jest strona na kazdy rodzaj pinow, bez podzialu na lewa i prawa gaske a mi sie wydaje, ze na jedna gaske trzeba zrobic piny tak jak na instrukcji, a na druga odwrotnie? Swoja droga pozostaje tez otwarte pytanie ktorymi pinami na zewnatrz zainstalowac potem gaski, wiekszymi czy mniejszymi, wydaje mi sie, ze wieksze piny na zewnatrz, ale moge sie mylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Czerwca 2020 Super Moderator Share Napisano 27 Czerwca 2020 Yyy no na instrukcji stoi jak byk, mniejszy pin od strony kadłuba , czyli prawa i lewa gąska ma mieć mniejszy pin od środka ... Ogladam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 K...!. Masakra jaki slepy jestem Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2020 860 czesci poskladane, teraz juz mi nic nie straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Czerwca 2020 Share Napisano 29 Czerwca 2020 Odwrotnie piny powklejałeś!!!! żarcik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2020 Haha, tak po prawdzie w pewnym miejscu mam faktycznie cos przy pinach namieszane, ale moge z tym zyc, sa tak male, ze i tak nic nie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Czerwca 2020 Super Moderator Share Napisano 29 Czerwca 2020 Haha kup sobie modelkasteny do Shermana Ale jakość mega, Fruli i reszta może się schować. Brawo za wytrwałość w składaniu a i pamietaj aby nie zalać farbą w czasie malowania bo wtedy mogą się rozpadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Lipca 2020 Autor Share Napisano 2 Lipca 2020 Malowanie gaski pezetrwaly, teraz sie zastanawiam czy nie rozpadna sie jak dam pigmenty i na to odorless thinner? Bez pigmentow bedzie slabo, ale jak by sie rozpadly to bedzie jeszcze slabiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 2 Lipca 2020 Share Napisano 2 Lipca 2020 Moje plastikowe gąsienice do Leoparda rozpadły się po nałożeniu pigment fixera. Twoje wyglądają na dużo delikatniejszą konstrukcję ze względu na te piny a u mnie wszystko było klejone a i tak plastik puścił. Ja milem taki luksus, że górny bieg miałem w całości zasłonięty a Ty nie możesz sobie niestety pozwolić na błąd. Jeśli zostały jeszcze jakieś ogniwka to możesz złożyć próbną konstrukcję i spróbować utrwalać pigment za pomocą wódeczki albo lakieru bezbarwnego, zostawić na dwa dni i obserwować jak reagują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 2 Lipca 2020 Share Napisano 2 Lipca 2020 (edytowane) Niech pokryje gąski zabezpieczy lakierem Model mastera bezbarwnym, akrylowym i to dokładnie.Wtedy white spiryt nie straszny.Po nałożeniu oczywiście.Bo mogą się posklejać ogniwka.Ale o to też chodzi po części. Edytowane 2 Lipca 2020 przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Lipca 2020 Autor Share Napisano 3 Lipca 2020 Dzieki za rady Panowie, zdecydowalem sie dzialac ostroznie, gaski dostaly plynne pigmenty z lifecolor, nie jest to idealne rozwiazanie, ale przynajmniej gaski sie nie rozwalily, jak zloze zawieszenie i gaski w calosc to wstawie fotki, na ten moment okazalo sie jednak, ze jest za malo miejjsca na kola pomiedzy zebami gasienic i szlifuje kola (na szczescie od wewnetrznej strony wystarczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Lipca 2020 Autor Share Napisano 3 Lipca 2020 (edytowane) Mam problem, zrobilem tyle ogniwek co w instrukcji, no i dupa, jest za malo, wydaje mi sie, ze trzeba dac jedno ogniwko wiecej, no , ale moze sie myle i 2? Edytowane 3 Lipca 2020 przez michal0281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Lipca 2020 Share Napisano 3 Lipca 2020 (edytowane) Bo oczywiście byłeś przezorny i nie wkleiłeś mocowania koła napinającego na stałe? ogniwko śmiało dorzucaj! Edytowane 3 Lipca 2020 przez enten 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 4 Lipca 2020 Autor Share Napisano 4 Lipca 2020 Po wielu walkach model w tym stanie idzie w odstawke, wroce do niego pozniej, teraz zabiore sie troche za podstawke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 (edytowane) Gąsienice już lepiej, dołożyłeś jedno ogniwo? A zobacz jak po dołożeniu jeszcze jednego bo delikatnie jeszcze troszkę wyglądają naciągnięte. Tuż za kołem napędowym do pierwszego koła jezdnego tam opadają gąsienice pod ciężarem wlasnym a unoszą się tuż przed kołem napinającym. Zdjęcie tylko w celu dyskusji znalezione w googlarce Edytowane 5 Lipca 2020 przez kzugaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Lipca 2020 Autor Share Napisano 5 Lipca 2020 Przyznam, ze dorobilem po 2 i ku mojemu sporemu zaskoczeniu okazalo sie, ze to jest zdecydowanie za duzo, na szczescie klej byl wolnoschnacy i szybko wywalilem po jednym. tak wiec ta konfiguracja jest optymalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Lipca 2020 Autor Share Napisano 6 Lipca 2020 Podstawka robi sie, wlasnie byla pierwsza przymiarka, kolory wstepnie psikniete aerografem, bede nad nimi jeszcze pracowal. Przepraszam za te super tlo, w trakcie malowania jestem i na stole rozstawiona cala masa butelek , buteleczek itd... za duzo roboty, zeby to ogarnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi