kowal76 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Zabieram się za model An 24 Amodel w skali 1/72 prosto z pudła. Model w malowaniu LOT bez śladów eksploatacji, taki czyścioch :). Kalkomanie LOT-u są firmy Two Six Decals. Na początek przymiarki połówek kadłuba i nie wygląda to za dobrze. Edytowane 21 Czerwca 2020 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 I pierwsze prace przy modelu :). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Zasiadał i oglądam, ja już jednego AN 26 zrobiłem z A modelu. Że przymiarki są i nie wyglada to dobrze to nic, grzeba sie uzbroic w szpachle ,papier i pilniki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Zasiadał i oglądam, ja już jednego AN 26 zrobiłem z A modelu. Że przymiarki są i nie wyglada to dobrze to nic, grzeba sie uzbroic w szpachle ,papier i pilniki . Tutaj moje dłubanie w rodzinie AN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 1 minutę temu, eldiabllo napisał: Zasiadał i oglądam, ja już jednego AN 26 zrobiłem z A modelu. Że przymiarki są i nie wyglada to dobrze to nic, grzeba sie uzbroic w szpachle ,papier i pilniki . Dzięki, będzie walka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Czerwca 2020 Share Napisano 24 Czerwca 2020 Będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 W dniu 21.06.2020 o 19:28, kowal76 napisał: Dzięki, będzie walka Nie może być inaczej..... to jest Amodel - wyrób dla prawdziwych twardzieli modelarstwa. Kupujesz ze świadomością że będzie walka na śmierć i życie - albo ty model albo on ciebie Tu nie ma sentymentów ani miękkiej gry w polerkę gąbeczką, łapiesz wiadro szpachli i ostrzysz siekierę Powodzenia PS: Żeby było jasne: do Amodelu nic nie mam - lubię, kupuje, zlepiam.... po zwycięskiej walce z ich wyrobem wychodzą super modele dające dużo satysfakcji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 No Grześku! Dajesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Będę śledził. I trzymam kciuki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 A-Model prosto z pudła i to ma przypominać An-24....odważne posunięcie. Grzech przegapić taką hece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 19 godzin temu, Gerd napisał: A-Model prosto z pudła i to ma przypominać An-24....odważne posunięcie. Grzech przegapić taką hece. A czemu ma nie przypominać ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Czerwca 2020 Share Napisano 28 Czerwca 2020 Pewnie będzie An-24 tyle, że jak sam widzisz co w tym pudle jest to w ostatecznym rachunku będzie mało "prosto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2020 3 godziny temu, Gerd napisał: Pewnie będzie An-24 tyle, że jak sam widzisz co w tym pudle jest to w ostatecznym rachunku będzie mało "prosto". Aha, rozumiem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Lipca 2020 Autor Share Napisano 19 Lipca 2020 Kabina i otwory w oknach pomalowane podkładem. Jeszcze się zastanawiam, czy wkleić zestawowe okienka, które są marnej jakości, czy może zrobić je z czegoś innego ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Lipca 2020 Share Napisano 19 Lipca 2020 2 godziny temu, kowal76 napisał: Jeszcze się zastanawiam, czy wkleić zestawowe okienka, które są marnej jakości, czy może zrobić je z czegoś innego ?. Jak tych bocznych okrąglaków geometria jest "płaska jak decha" to można pokmbinować z twardą folią PET (gr 0.5mm). Trochę z tym zabawy ale myślę że warto. Niestety ona nie nadaje się do profilowania więc kabiny nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Lipca 2020 Autor Share Napisano 19 Lipca 2020 2 godziny temu, M.A.V. napisał: Jak tych bocznych okrąglaków geometria jest "płaska jak decha" to można pokmbinować z twardą folią PET (gr 0.5mm). Trochę z tym zabawy ale myślę że warto. Niestety ona nie nadaje się do profilowania więc kabiny nie zrobisz Niestety geometria nie jest idealnie płaska. Kabina zostaje zestawowa, tylko muszę ją lekko wypolerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Lipca 2020 Autor Share Napisano 19 Lipca 2020 Po zamontowaniu dodatkowych płytek w kadłubie już spasowanie wygląda trochę lepiej, ale szpachlowania i tak będzie dużo. Na bieżąco wycinam i częściowo sklejam drobne elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 19 Lipca 2020 Share Napisano 19 Lipca 2020 Może coś wykorzystasz ,stronka po rosyjsku https://igor113.livejournal.com/tag/ан-24 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 15 godzin temu, ireneusz napisał: Może coś wykorzystasz ,stronka po rosyjsku https://igor113.livejournal.com/tag/ан-24 Tak jest - Kołokołow robi świetne foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Lipca 2020 Autor Share Napisano 20 Lipca 2020 20 godzin temu, ireneusz napisał: Może coś wykorzystasz ,stronka po rosyjsku https://igor113.livejournal.com/tag/ан-24 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 Jak postępują prace nad An? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2020 7 godzin temu, ireneusz napisał: Jak postępują prace nad An? Za niedługo będą postępy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Września 2020 Autor Share Napisano 12 Września 2020 Wracam powoli do Antonowa. Kokpit pomalowany na szaro i dorobiłem imitację jakiś tam dżwigni. Za dużo przez te oszklenie i tak nie będzie widać, chociaż je trochę wyszlifowałem i wypolerowałem. Koła i wydechy wymagają niestety ingerencji szpachłówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Września 2020 Autor Share Napisano 19 Września 2020 Początki malownia kokpitu. Przez zestawowe oszklenie niewiele będzie widać, ale coś tam zmalować trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Września 2020 Share Napisano 19 Września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi