rudy0007 Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 https://www.scalemates.com/kits/leading-edge-7220-caf-cf-104-starfighter-camouflage-scheme--1128879 Jakiś czas temu zaopatrzyłem się w taki zestaw prosto z Kanady. Nie pamiętam jak to wygląda w środku, wiem za to że kosztowało coś około 20 zł plus kilkanaście wysyłka. 52 minuty temu, abtb napisał: To jakby co wiesz, gdzie "uderzyć" "hiszpana" juz nie ma, "duńczyk" i "kanadyjczyk" w rezerwacji Prawie cały zestaw dla Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lipca 2020 Autor Share Napisano 16 Lipca 2020 48 minut temu, Matys napisał: Bardziej celuję w coś w tym stylu: No to będzie nas dwóch. Ja przymierzam się wziąć na widelec "The Hun-a" w takim malunku. Ale na razie szykuję inną "Setkę do śledzia" 22 minuty temu, rudy0007 napisał: Prawie cały zestaw dla Ciebie Oj tam, zaraz takie tam.................... Się robi, to się szuka i puka po sąsiadach Aha, konkretna aktualizacja wątku wraz z dokumentacją fotograficzną będzie porą wieczorowo-nocną. To tak informacyjnie, żeby nie było pomówień o jakieś lenistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lipca 2020 Autor Share Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Miała być aktualizacja to jest aktualizacja. Na początek słowo pisane. Wszystkie złącza wyszlifowałem, wytrasowałem linie i połączyłem połówki kadłuba. Następnym krokiem było przyklejenie wlotów powietrza. Hasa proponuje najpierw przykleić je do przedniej części kadłuba a następnie połączyć z tylną. Z doświadczenia podpowiem, ze należy najpierw połączyć przód z tyłem a następnie dokleić wloty - wyjdzie o wiele dokładniej a szpachlowania będzie mniej. Potem trochę szpachli, ca i szlifowania. Wygląda to strasznie ale trzeba wziąć poprawkę na zbliżenie . Ogólnie szybki temat do obrobienia i przetrasowania. Jak się ogarnie wloty to potem jest już z górki. Przykleiłem podwozie przednie - tylne trzeba zamontować przed sklejeniem przodu z tyłem, Następnie przykleiłem "cosie" z przodu i z tyłu oraz węzeł centralny: Całość na dzień dzisiejszy prezentuje się tak: Czyli właściwe już pozamiatane. Jutro powinienem przylepić pozostałe w pudełku części. Edytowane 17 Lipca 2020 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Świetnie Ci idzie. Z przyjemnością zaglądam do Twoich warsztatów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Wygląda na to, że to będzie szybki projekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 6 godzin temu, kapsel napisał: Z przyjemnością zaglądam do Twoich warsztatów Oj, tam zaraz warsztat. Zwykłe lepiactwo. Warsztat przez duże "W" to się szykuje w terminie późniejszym. Może coś odkopię a może coś nowego napocznę. Na razie po cichaczu szykuję "odpowiedź" na Bengalowego Shackletona. 2 godziny temu, mig napisał: Wygląda na to, że to będzie szybki projekt. W sumie chyba nawet bardzo szybki Tak jak zakładałem dolepiłem dziś resztę gratów. Na początek komora podwozia głównego: następnie komora podwozia przedniego i jakieś "cosie" i całość: Zbiorniki na razie tak dla picu. Cały czas się zastanawiam co dać na skrzydła? Baniaki z naftą czy też sidewintery. Koncepcja podwieszeń uległa zmianie i rezygnuję z zasobników SUU-20 na rzecz trochę groźniejszego "vyzbroya". I jeszcze istotna informacja: po powrocie mazianie fotela i wykańczanie Aha, jeszcze pre-order miał być na nadchodzący miesiąc - dla Bengala: i dla reszty zaglądaczy: Dziś trucie chemią 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 A cóż to za zestaw na F-4E? Sam dość długo polowałem na "tą dobrą" Hasegawę i mi się w końcu udało, ale ja planuje swojego zrobić z drugiej strony sąsiedzkiego konfliktu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Łe tam.Ale nudy.Same współczesne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 3 godziny temu, Matys napisał: A cóż to za zestaw na F-4E? Stara, poczciwa ESCI od początku do końca 2 godziny temu, Xmen napisał: Łe tam.Ale nudy Tylko bez awantur mi tu proszę Na urlop się wybieram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Godzinę temu, abtb napisał: Stara, poczciwa ESCI od początku do końca Tak właśnie znajomo mi wyglądał. Model, który latami do mnie machał ze stoiska Pewexu, a ja toczyłem ślinę na jego widok. Pierwszy, który popełniłem skończył marnie, drugi leży pod łóżkiem i cierpliwie czeka, a literatura się zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2020 Mały postęp w robotach: - fotel pilota z pasami "made in rękodzieło" - kabina i fotel w kabinie: - zestaw startowy potrzebny do zakończenia budowy: Serdeczne podziękowania dla kolegi MATYS-a za "odpalenie" kalek do "kanadyjczyka" 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 No wlasnie, podziękowanie dla kolegi bo te zestawów to jakby żółtaczki dostaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Września 2020 Autor Share Napisano 2 Września 2020 W związku z tym, że 31 grudnia prawie że, to trzeba trochę temat podgonić A więc po kolei: - podkładzik kontrolny oraz popraweczki z góry i z dołu - podkład właściwy na wszystko: - maziaje: - i trochę kolorów: Dziś już psiklem szary na górę. Jak będzie dobrze, to jutro maskowanie i zielenina 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 Ej trochę Ci preshading pruszy. Ustaw cisnienie albo lepszą mieszankę zrób 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Września 2020 Autor Share Napisano 3 Września 2020 To już starość daje o sobie znać. Może jakoś uda się dopchać temat do końca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Września 2020 Autor Share Napisano 3 Września 2020 Małe postępy: - maskowanie - i po fukaniu - oraz z "dodatkami" w kolorze Teraz dwa dni na "związanie" farby i będę maział paski i inne kwadraciki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 A tak się bałeś że nic może z tego nie wyjść albo będzie do poprawki a tu proszę. Dobrze się prezentuje w tym kamo no i uzbrojenie też będzie zacne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Września 2020 Autor Share Napisano 4 Września 2020 11 godzin temu, rudy0007 napisał: uzbrojenie też będzie zacne A i owszem. Ale nie tak zacne jak w kolejnym śledziu 11 godzin temu, rudy0007 napisał: Dobrze się prezentuje w tym kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Września 2020 Autor Share Napisano 4 Września 2020 Zmalowałem Standardowo maluję jeszcze kilka rzeczy, ale w tym wypadku wykorzystam kalki z racji tego, że są dość specyficzne. Jutro połysk i rozpoczynam kalkowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Września 2020 Autor Share Napisano 7 Września 2020 I po łykendzie Ale trochę robotę udało się podgonić Na początek - full połysk pod kalki: a potem kalki: Przy kalkowaniu wykorzystałem kalki przekazane mi przez Matysa (WIELKIE DZIĘKI ). Ale tylko częściowo. Po prostu nie mogłem się oprzeć temu wielkiemu, pięknemu "C" na usterzeniu i wykorzystałem numer (806) zestawowy. napisy eksploatacyjne też są zestawowe. Tradycyjnie już wadą "japońskich" kalek jest ich gruby film ale za to kładą się fenomenalnie. Po kalkach "poszedł" drugi połyski i panelainer: Wyszło jak wyszło - lepiej nie będzie. Może jeszcze tu i ówdzie coś maznę Ale delikatnie, żeby chały nie narobić. Ogólnie plan jest taki, żeby do 31.12 skończyć więc w tym tygodniu trzeba będzie się odrobinę sprężyć i przygotować już całkowicie uzbrojenie i pomalować oponki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Września 2020 Autor Share Napisano 8 Września 2020 Powalczyłem drobinkę z uzbrojeniem i ostatnimi :wolnymi" częściami Jak widać doszło dwóch nowych towarzyszy broni . Jutro mazianie kolorami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Września 2020 Autor Share Napisano 11 Września 2020 (edytowane) Sprawy mają się tak: Do zrobienia pozostało tylko podbarwienie świateł pozycyjnych i łoszyk na bombki. I będzie można powoli kończyć temat Edytowane 11 Września 2020 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Września 2020 Autor Share Napisano 12 Września 2020 Zamykam warsztat Uzbrojenie podwieszone, model skończony. Galeria jak klonowy liść - jak spadnie to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi