Stojkovic Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Witajcie. Model sam w sobie skończony - dorzucę jeszcze antenę gwiazdzistą na etapie podstawki. Model nie ma startu do Ausf J z Bordera bo to Dragon z lat 90-tych ale detal nawet daje radę. Model w całości malowany Hatakami - seria Orange. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 ciekawie te siaty wyszły taka konstrukcja była gdzieś masowo używana? bo jeśli mam być szczery to pierwszy raz widzę takie cudo na panzerach (tylko "pełne" schurzeny kojarzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 10 minut temu, M.A.V. napisał: ciekawie te siaty wyszły taka konstrukcja była gdzieś masowo używana? bo jeśli mam być szczery to pierwszy raz widzę takie cudo na panzerach (tylko "pełne" schurzeny kojarzę) Były płyty pancerne siatkowe typu Thoma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Bez wnikania w szczegóły, bo się nie znam, to bardzo mi się podoba wykonanie! Pomalowany i przybrudzony w moim guście! Tylko pytanie do znawców tematu - przejścia kolorów kamuflażu są ok, czy powinny być bardziej ostre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Godzinę temu, mandrivecs napisał: Bez wnikania w szczegóły, bo się nie znam, to bardzo mi się podoba wykonanie! Pomalowany i przybrudzony w moim guście! Tylko pytanie do znawców tematu - przejścia kolorów kamuflażu są ok, czy powinny być bardziej ostre? Przejscia sa ok, nie mozna sie czepiac. Fajny modelik, tylko co tak zrobiony z tajniaka, bez warsztatu.... oj oj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Kupiłem go jako złoma od Bartka tu na forum i szczerze mówiąc był w stanie katastroficznym. Zalania klejem były tak wielkie, że musiałem sporo czasu poświęcić na szlifowanie i naprawianie. Ponadto źle sklejone były elementy shurzenów na wieży i niektóre wózki jezdne... ufff - jednym słowem nie chciało mi się tłumaczyć na lewo i prawo z nie moich błędów. Na ten moment na warsztacie mam Scud'a i Lancię Deltę. Za chwilę pewnie zacznę Stuarta z Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 A jakiego Stuarta będziesz popełniał???Panzerek fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Academy 13269 https://www.scalemates.com/kits/academy-13269-m3a1-stuart-light-tank--231666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2020 Na podstawce chyba znacznie lepiej się prezentuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Sierpnia 2020 Share Napisano 24 Sierpnia 2020 Podkreślam, że merytorycznie się nie znam, ale jako całość bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 Cóż, wyjdę z kółka wzajemnej adoracji. Widziałem tutaj świetne modele w Twoim wykonaniu, ale ten... cóż, jest po prostu słaby i ktoś Ci to musi powiedzieć. Od modelarza z taką praktyką jak Twoja powinno wymagać się znacznie więcej. Samo brudzenie nie gra ze sobą, wanna ufajdana po koła podtrzymujące miejscami mokrym błotem i tylko tam, koła suche, słabo wykończone gąski, obejmy gaśnicy pokryte zbyt intensywną rdzą, uzbrojenie ( km i armata ) wyglądające na zabawkowe, kalki rażące czystością koloru, osłony siatkowe czyste, jak i płyty wieży i kadłuba.To wszystko wygląda tak, jakbyś po pomalowaniu chciał jak najszybciej skończyć model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 A ja od siebie dodam że z tą podstawka to nie bardzo się to w całość zgrywa. Pomijam brak odciśniętych gasienic za pojazdem ale sam pojazd powinien się trochę zatopić w podłożu. Czy błocie czy nawet na utwardzonym gruncie gąsienice wejdą w podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2020 W dniu 25.08.2020 o 20:38, Pan_na_Zulawach napisał: Cóż, wyjdę z kółka wzajemnej adoracji. Widziałem tutaj świetne modele w Twoim wykonaniu, ale ten... cóż, jest po prostu słaby i ktoś Ci to musi powiedzieć. Od modelarza z taką praktyką jak Twoja powinno wymagać się znacznie więcej. Samo brudzenie nie gra ze sobą, wanna ufajdana po koła podtrzymujące miejscami mokrym błotem i tylko tam, koła suche, słabo wykończone gąski, obejmy gaśnicy pokryte zbyt intensywną rdzą, uzbrojenie ( km i armata ) wyglądające na zabawkowe, kalki rażące czystością koloru, osłony siatkowe czyste, jak i płyty wieży i kadłuba.To wszystko wygląda tak, jakbyś po pomalowaniu chciał jak najszybciej skończyć model. Wracam do wprawy, więc będzie tylko lepiej i bliżej poziomu jaki prezentowałem. Dzieciaki rosną - będzie coraz więcej czasu na dopracowywanie modeli. Na tym modelu jak i podstawce kilka preparatów testowałem. Obejmy gaśnicy robiłem jako skórzane troki - stąd ten kolor to leather brown. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Lepsze oświetlenie plus parę rzeczy dodanych... pewnie jeszcze coś w tej podstawce pozmieniam... Lepiej oddaje kolory. Dodałem antenę gwiazdową, linę holowniczą, wiadro i pień drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi