P@wel Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Cudo P.S. Myślę, że opcja nr. 4 jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Ja jestem za dwójką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Modelik pierwsza klasa. Od długiego czasu mu się przyglądałem i co teraz zobaczyłem to powolna ale jak dokładna budowa modelu. Kolorystyka bardzo mi się podoba. Co do kabiny akurat ja nie miałem problemów z symetria i przerwami z tego co ja kojarzę skracałem jedna poduszkę pod kabinką. Super że dbasz o dodatki a elementy typu KFS , FP czy inni nadali modelikowi po przez Twój wkład i wiedzę gdzie dodać by nie przesadzić ładny model. A co do osłon na śruby ja jestem zdecydowanie za wersją NR 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 W 100% popieram zdanie miłosza lecz według mnie najbardziej pasowała by tu opcja nr.4 + kołpaki na bliźniaki tak jak na fotce poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Cześć. Scania została skończona i trafiła do Galerii: Scania Oczywiście to nie koniec relacji, bo budowa naczepy wciąż trwa. Kilka słów na koniec o Scanii. Cóż, jak widzicie, wybrałem opcje dekli pełnych, z dwóch powodów. Po pierwsze, przeglądając w necie zdjęcia, najwięcej Scanii było z pełnymi deklami, a po drugie, pełne dekle są nieco cieńsze niż same ringi. Patrząc z boku na koło, ringi wydają się już zbyt grube i nieco szpecą. Pierścienia ozdobnego na śruby na osie napędowe nie założę, bo tam jest nieco inny rozstaw śrub oraz średnica - pierścienie po prostu tam nie pasują (nie wchodzą). Z oponami na SS-ach nie da się nic zrobić, tak będą odsadzone, bo po prostu rant felgi jest taki gruby - w tej chwili nie da się z tym nic zrobić. Mieliście natomiast racje z mocowanie kabiny - po usunięciu oryginalnych kołków, kabina leży dużo lepiej i już nie szpeci ta nierówność (mimo, że minimalnie ją widać). Ja poszedłem jednak troszkę dalej - w miejsce oryginalnych kołków wsadziłem cienki pręt przez całą szerokość mocowań kabiny. I teraz, jak to się mówi, "i wilk syty i owca cała" - kabina się dość ładnie ułożyła (cienki pręt nie blokuje kabiny w odpowiednim ułożeniu), a jednocześnie kabina jest w pełni funkcjonalna - uchylna. Co więcej, pręt można w każdej chwili wyciągnąć i kabinę zdemontować To na razie tyle, zapraszam do komentowania Scanii w Galerii. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Dla mnie bąba autko. W moim guście czyli realny wygląd ciekawje wersji. Dla mnie taka wersja prosta "pospolita" wydaje się ciekawsza niżeli tunigowa. Fajnie że udało się tak dobrze oddać ukłąd skrętny za to też duży plus za inwencję i chęć poszperania. Pozdrawiam i troszeczkę zazdroszcze :| PS>Jak zrobiłeś taką realistyczną antenę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 PS>Jak zrobiłeś taką realistyczną antenę?? Forum nie składa się z samych obrazków. Zobacz parę stron wcześniej było pisane. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 No Jarek a co z podkontenerówką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 (edytowane) No Jarek a co z podkontenerówką?? Oczywiście to nie koniec relacji, bo budowa naczepy wciąż trwa. Chyba wszystko wyjaśnia, a zapewne jak by Jarek coś zrobił to by pokazał nie każdy ma czas, aby ciągle sklejać. Pozdr. Krystian EDIT : Nom, Bilonzo Edytowane 11 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Szakal85 , nie wszyscy mają tyle czasu, żeby codziennie coś robić przy modelu i dawać aktualizacje. Sam coś o tym wiem . Człowiek jak wstaje o 6:00 rano i przyjeżdża do domu (w moim przypadku ze szkoły) o 16:00 lub 16:30 (Jarek pewnie wraca z pracy później) , to mu się ledwo co chce... Czekaj Kolego cierpliwie, bo niedługo może się coś zacząć dziać przy podkontenerówce . PS. Krystian był troszkę szybszy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Panowie troszkę kultury proszę. Grzecznie zapytałem a panowie najeżdżają na mnie jak bym go co najmniej pałą zdzielił. Zapamiętam to sobie i więcej się nie zapytam jak idą pracę bo za to można zostać pobitym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Chłopaki, bez nerwów. Fakt, samo oglądanie zdjęć nie mówi wszystkiego o postępie prac. Moje opisy nie są raczej długie, przeczytanie kilku zdań nie powinno nikomu przysparzać trudności. No ale tak to już jest, że nie każdy może, nie każdy ma ochotę, nie każdemu chce się czytać. A czasem najzwyczajniej się zapomni (o tym, co się już przeczytało). A wracając do meritum, od dwóch tygodni mała przerwa w budowie - regeneracja sił. Niebawem się zabiorę za kończenie kontenerów. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 No przed świętami nie spodziewam się postępów z wiadomych powodów ale po trochę czasu dla "siebie" każdy chyba znajdzie Będę czekał na relacje Bo to naprawdę ciekawa i pomocna lektura, która z pewnością zaowocuje własnymi modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Nie najeżdżałem na Ciebie Szakal85 tylko grzecznie wyjaśniłem i zacytowałem z tekstu Jarka co mogłeś sam przeczytać mi tylko o to chodziło. Nie odbierz tego źle. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Już prawie miesiąc nic się nie działo w temacie, czas go trochę przewietrzyć... Wprawdzie weny jakoś teraz nie mam, kontenery ciągle nie pomalowane, ale na naczepie pojawiło się parę drobiazgów: 1. Panel hamulcowy i ostrzeżenia: 2. Oznaczenia producenta (marka) Chereau: 3. Chlapacze: 4. Światła odblaskowe (bardzo małe) na ramionach mocowań kontenerów: 5. Tabliczka znamionowa producenta: A tak wygląda naczepa teraz: Jak ktoś kupuje coś w KFS, to warto dorzucić do zamówienia kalkomanie producentów naczep i tabliczki ostrzeżeń, bo naprawdę fajnie urozmaicają model. Jeśli ktoś ma zamiar zarzucać mi, że coś jest w niewłaściwym miejscu, albo wygląda inaczej, to przypominam, że moja naczepa jest mocno fikcyjna i z założenia nie trzymam się jakiegoś konkretnego modelu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Naczepka 1 klasa bardzo mi się podoba. Jarek, jakbyś coś jeszcze kupował w KFS-ie to daj znać na forum, bo chętnie bym się podpiął pod zamówienie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 wow. no naczepka z detalami super wyglada, szkoda tylko ze nie dałeś kloszy "szklanych" tylko sa malowane. A tak to naprawde mistrzostwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 szkoda tylko ze nie dałeś kloszy "szklanych" tylko sa malowane. Klosze są "szklane", malowane od spodu farbami typu "clear". Są dość cienkie ("szkło"), więc może dlatego nie widać tego na zdjęciach. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 ahhhh.oki.sorki sorki. jakos tak nie widac na zdjeciach...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Kurcze, ja tego nie kupiłem, jaka szkoda. Ale nic straconego, przy kolejnym zamówieniu na pewno to wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Rama wygląda bardzo interesująco oczywiście poziom perfekcyjny. Detale takie jak naklejki,tabliczki robią wrażenie i urozmaicają model. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam, naczepa rewlacja mogłeś to powalaować na srebrno, ale to tylko takie moje zdanie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nawet nie wiesz jak czekałem na cokolwiek w tej relacji Naczepa naprawdę robi wrażenie. Może jedna fotka z przymiarką do konika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witaj Jarku ale chyba Cherau nieprodukuje naczep pod kontenery?? tylko chłodnie niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 No rzeczywiście ,takie niby kalki a od razu lepiej się naczepa prezentuję Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi