Jump to content

Star 244 Jelcz 005 1:43 Resin Labor

Recommended Posts

Posted (edited)

Chcąc nie chcąć, czas go zacząć, model na zamówienie. Poniżej mały in-box, no ładne to to nie jest...

_MG_6559.JPG

_MG_6560.JPG

_MG_6561.JPG

_MG_6562.JPG

_MG_6563.JPG

Chyba łatwiej będzie zrobić od nowa niż to oczyścić, a i tak jest krzywe...

_MG_6564.JPG

_MG_6565.JPG

_MG_6567.JPG

_MG_6568.JPG

Edited by jakub476
Posted
3 godziny temu, jakub476 napisał:

... no ładne to to nie jest...

Uuuu, grubo, bardzo dużo pracy przed Tobą i tu zioła raczej nie wystarczą...to wymaga wsparcia konkretnymi procentami ?

Posted

Udaj się do lokalnego "Panoramixa" i zabezpiecz sobie sporo beczułek magicznego napoju...Odlewnikowi powinno sie prewencyjnie połamać palce..u rąk na początek..:twisted:

Posted (edited)

@jawkers, ja akurat kupiłem na allegro, ale Resin Labor ma FB możesz tam do nich napisać.

Mam małe doświadczenie z dziurawą żywicą... Jaką szpachlówką radzicie to robić?

Edited by jakub476
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

W sumie wyszło lepiej niż się spodziewałem, kusi mnie jeszcze dorobienie układu wydechowego.
Jestem przekonany, że nic gorszej jakości mi nie wpadnie w ręce. 😄

PS Po wrzuceniu stwierdzam, że zrobienie tych zdjęć telefonem nie było dobrym pomysłem, suchy pędzel na żywo jest dużo subtelniejszy.

20201014_171724.jpg

20201014_171730.jpg

20201014_171733(0).jpg

20201014_171739.jpg

Edited by jakub476
Posted

Patrzę na materiał wyjściowy no to to jest dramat . W dzisiejszych czasach to nie do zaakceptowania . Nic dziwnego że wspołmodelarze 🙂  uprzedzeni są do żywic , po obejrzeniu takich koślawców jak ten . No ale na pewno wyczarujesz coś z tego fajnego  . Na szczęście niebawem będzie kilka ciekawych modeli naszych ciężarówek w różnych odmianach zabudowy w 35 - od Jankola i Tankmanii . 

• 3 weeks later...
Posted

Zapomniałem wcześniej o tym wspomnieć ale jeszcze odcinałem tylne zawieszenie żeby koła były na środku nadkoli.

Tak to wygląda spasowane.

_MG_6756.JPG

_MG_6757.JPG

_MG_6758.JPG

_MG_6759.JPG

_MG_6760.JPG

• Like 2