Bartas89 Napisano 16 Listopada 2020 Autor Share Napisano 16 Listopada 2020 Teraz, Dorotka napisał: Jeżeli przy w ten sposób zrobionym motocyklu nie widzisz niczego, co mogłoby być zrobione lepiej, to może faktycznie jesteś: P.S. Mówisz, że czwarty, tym gorzej To napisz co można poprawić lub w przyszłości zrobić lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 17 minut temu, Bartas89 napisał: To napisz co można poprawić lub w przyszłości zrobić lepiej? Umówmy się, że w galerii ... Ale już teraz możesz ćwiczyć obróbkę elementów, malowanie metalizerami i maskowanie elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Listopada 2020 Autor Share Napisano 16 Listopada 2020 Teraz, Dorotka napisał: Umówmy się, że w galerii ... Ale już teraz możesz ćwiczyć obróbkę elementów, malowanie metalizerami i maskowanie elementów To mnie zaskoczyłeś, bo ja tam nic złego nie widzę. Ale znowu dochodzimy do tego, że jestem cienias modelarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 24 minuty temu, Bartas89 napisał: Ale znowu dochodzimy do tego, że jestem cienias modelarski Ty dochodzisz do takiego wniosku, ja nigdy tak nie napisałem, ani nawet nie pomyślałem. Według mnie stać Cię na więcej i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 Czy części B25 rzeczywiście mam teraz nie przyklejać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 18 minut temu, Bartas89 napisał: Czy części B25 rzeczywiście mam teraz nie przyklejać? Jak ją teraz przykleisz to będziesz miał spory kłopot z zamontowaniem zbiornika, który uchwytami wchodzi pod nią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 Kup sobie takiego, może będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 46 minut temu, _OldMan_ napisał: Kup sobie takiego, może będzie łatwiej. Model jest fajny, ale jeszcze fajniejsze są do niego dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Listopada 2020 Autor Share Napisano 18 Listopada 2020 Pojawił się pierwszy żywy kolor na Kocurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 26 minut temu, Bartas89 napisał: Pojawił się pierwszy żywy kolor na Kocurku Rozumiem, że teraz go będziesz polerował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Listopada 2020 Autor Share Napisano 18 Listopada 2020 13 minut temu, Dorotka napisał: Rozumiem, że teraz go będziesz polerował Przecież świeci się jak psu ja...a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 12 minut temu, Bartas89 napisał: Przecież świeci się jak psu ja...a Zawsze możesz sobie porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Listopada 2020 Autor Share Napisano 18 Listopada 2020 Hmmm śmiem twierdzić, że na żywo moja polerka dorównuje Twojej. Niestety, ale te zdjęcia nie oddają do końca prawdziwego efektu. Może za słabe światło dałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 4 minuty temu, Bartas89 napisał: Hmmm śmiem twierdzić, że na żywo moja polerka dorównuje Twojej. Niestety, ale te zdjęcia nie oddają do końca prawdziwego efektu. Może za słabe światło dałem... Daj w jaśniejszym świetle to wtedy będzie można porównać ,ale już widzę że jest Git i manetki poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 10 minut temu, Bartas89 napisał: Hmmm śmiem twierdzić, że na żywo moja polerka dorównuje Twojej. Niestety, ale te zdjęcia nie oddają do końca prawdziwego efektu. Może za słabe światło dałem... Tak się składa, że pokazany przeze mnie element został pomalowany dziś rano i jest przed "ścięciem lakieru" i polerowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Listopada 2020 Autor Share Napisano 18 Listopada 2020 32 minuty temu, Dorotka napisał: Tak się składa, że pokazany przeze mnie element został pomalowany dziś rano i jest przed "ścięciem lakieru" i polerowaniem To przepraszam bardzo, ale co Ty tam chcesz jeszcze polerować? Sztuka dla sztuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) 20 minut temu, Bartas89 napisał: To przepraszam bardzo, ale co Ty tam chcesz jeszcze polerować? Sztuka dla sztuki? Zawsze możesz pozwolić sobie na eksperyment na swoim elemencie i przejechać go papierem 6 tys. plus z minimalnym dociskiem. Jeżeli cała powierzchnia będzie jednolicie matowa to znaczy, że lakier jest równy i gotowy na pasty. Jeżeli natomiast lakier będzie na powierzchni częściowo matowy, częściowo błyszczący (z reguły w formie kółek) to znaczy, że równy nie jest. Owszem świeci, ale w momencie doświetlenia światło na krawędziach obszarów doświetlonych będzie "poszarpane" (tak jest u Ciebie). To tak zwany "pływający lakier". Ja ten element ze zdjęcia będę dopiero traktował papierem ściernym i pastami. Przemyśl jak jest u Ciebie, skoro twój po polerce wygląda tak jak mój przed polerką. Tutaj to bardzo dobrze widać: Edytowane 18 Listopada 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, Dorotka napisał: Zawsze możesz pozwolić sobie na eksperyment na swoim elemencie i przejechać go papierem 6 tys. plus z minimalnym dociskiem. Jeżeli cała powierzchnia będzie jednolicie matowa to znaczy, że lakier jest równy i gotowy na pasty. Jeżeli natomiast lakier będzie na powierzchni częściowo matowy, częściowo błyszczący (z reguły w formie kółek) to znaczy, że równy nie jest. Owszem świeci, ale w momencie doświetlenia światło na krawędziach obszarów doświetlonych będzie "poszarpane" (tak jest u Ciebie). To tak zwany "pływający lakier". Ja ten element ze zdjęcia będę dopiero traktował papierem ściernym i pastami. Przemyśl jak jest u Ciebie, skoro twój po polerce wygląda tak jak mój przed polerką. Tutaj to bardzo dobrze widać: To tak zwana ,,skórka pomarańczy" i na zbliżeniu ją widać. Edytowane 19 Listopada 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 7 godzin temu, cayman napisał: To tak zwana ,,skórka pomarańczy" i na zbliżeniu ją widać. Nie do końca to miałem na myśli, ale jak zwał tak zwał, chodzi o to, że pomimo tego, że lakier błyszczy jego powierzchnia jest nierówna. Jak mam być szczery to nawet nie chce mi się na ten temat rozpisywać, bo temat nagminnie wraca i wciąż to trzeba tłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 To ja to tym razem wytłumaczę To jest w miarę gładka powierzchnia, którą jeszcze przeszlifuje i wypoleruje: A to jest powierzchnia, której nie chcemy: Twoja jest pomiędzy Napisałbym o przeszlifowaniu i wypolerowaniu, ale się boję, bo jest tam sporo nieregularnych powierzchni i zaraz może się skończyć 3 dokupionym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 32 minuty temu, Dorotka napisał: Jak mam być szczery to nawet nie chce mi się na ten temat rozpisywać, bo temat nagminnie wraca i wciąż to trzeba tłumaczyć Masz rację ,pisanie elaboratów nie przynosi skutków bo i tak każdy zrobi jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 1 godzinę temu, toled napisał: To ja to tym razem wytłumaczę . ... 1 godzinę temu, cayman napisał: Masz rację ,pisanie elaboratów nie przynosi skutków bo i tak każdy zrobi jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 Czy na moim poprzednim modelu (Kawasaki, ten niebieski) też jest skórka pomarańczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) 10 minut temu, Bartas89 napisał: Czy na moim poprzednim modelu (Kawasaki, ten niebieski) też jest skórka pomarańczy? Miejscami jest. Praktycznie zawsze - o ile nie będziesz używał papieru - pozostaną różnego rodzaju nierówności. Niestety użycie go jest zawsze obarczone ryzykiem przetarć, o czym napisał Toled. Edytowane 19 Listopada 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 Skórkę pomarańczy widać tylko na bardzo dużych zbliżeniach. Jaki z tego wniosek? Nie robić dużego zooma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi