Dorotka Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 7 minut temu, Bartas89 napisał: ... Nie przejmuj się... Ja dwukrotnie źle wybrałem żony 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 12 minut temu, Bartas89 napisał: Do tej pory końcowe galerie robiłem w czymś takim i jakoś dawałem radę Myślę, że 40cm x 40cm będzie optymalny. https://agtom.eu/wyposazenie-warsztatu/354720-green-stuff-world-lightbox-studio-namiot-bezcieniowy.html Tylko że ten ma wymiary 21×21×21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 (edytowane) Kup sobie chłopie dwie żarówki fotograficzne E27 125W 5500K, daj białe tło i efekt będzie 10 razy lepszy niż jakiekolwiek pseudo namioty Koszt jakieś 100 - 150 zł. Przy okazji oświetlisz sobie obszar gdzie pracujesz nad modelem. Edytowane 4 Listopada 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 17 minut temu, cayman napisał: Tylko że ten ma wymiary 21×21×21 No tak. Teraz wziąłem także Puluz tylko, że 40x40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 Teraz, Dorotka napisał: Kup sobie chłopie dwie żarówki fotograficzne E27 125W 5500K, daj białe tło i efekt będzie 10 razy lepszy niż jakiekolwiek pseudo namioty Koszt jakieś 100 - 150 zł. Puluz 40x40 kosztuje 197 zł. Wolę taką opcję bo jest bardziej ustawne, a nie mam za dużo miejsca na takie fanaberie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 2 minuty temu, Bartas89 napisał: Puluz 40x40 kosztuje 197 zł. Wolę taką opcję bo jest bardziej ustawne, a nie mam za dużo miejsca na takie fanaberie Żarówek to raczej ustawiać nie musisz, wystarczy mieć zwykłe obsadki i jakieś choćby stare lamki. Moc 30W w porównaniu do 2 x 125W żarówek foto jest nieporównywalna. Ale co ja tam wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 13 minut temu, Dorotka napisał: Żarówek to raczej ustawiać nie musisz, wystarczy mieć zwykłe obsadki i jakieś choćby stare lamki. Moc 30W w porównaniu do 2 x 125W żarówek foto jest nieporównywalna. Ale co ja tam wiem Teraz już po ptokach. Myślę, że do mojego amatorskiego sklejania i fotografowania wystarczy namiot. Poza tym jak już wspomniałem, łatwiej mi będzie dać gdzieś namiot, niż robić jakieś kombinacje z tłami i odpowiednim ustawieniem żarówek. Ale dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Ten Puluz będzie spoko. Co prawda w użyciu z telefonem będzie troszeczkę więcej zabawy i obróbki. Gdybym miał Ci polecić niedrogi zestaw do fotografowania amatorsko swojej pracy to byłoby to: Statyw z poprzeczką tzw. typ T + tło białe 100x200cm PVC 2x zestaw żarówka 85/125W, statyw + softbox 50x70cm. Oczywiście na taki zestaw trzeba wygospodarować ok. 1.5-2m kwadratowe miejsca. Cenowo około 300 zł. A prawda jest taka, że jak mam lenia i chce coś sfotografować podczas pracy, to biała kartka, dwie lampy LED z Kanluxa w modelarni i wio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 Niestety nie mam 1,5-2m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 Dwie przykładowe foty, jak wychodzą zdjęcia z namiotu 40x40 (teraz jest idealny jak na moje warunki warsztatowe). Foty robione telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Zaj....ta gąbka, ale jak ją wywalisz to zdjęcia będą lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Godzinę temu, Dorotka napisał: Zaj....ta gąbka, ale jak ją wywalisz to zdjęcia będą lepsze To fotka gąbki że nówka sztuka funkiel nie śmigana a reszta to jakiś zlomik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 Wiecie jak fajnie myje ta gąbeczka? A i do malowania się przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 48 minut temu, Bartas89 napisał: Wiecie jak fajnie myje ta gąbeczka? Oszczędź nam szczegółów, ludzie lubią różne rzeczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Listopada 2020 Autor Share Napisano 7 Listopada 2020 Jak usunąć szew z opon? Papierem ścierny, po takim zabiegu wyglądają jakby przejechały 100000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 31 minut temu, Bartas89 napisał: Jak usunąć szew z opon? Papierem ścierny, po takim zabiegu wyglądają jakby przejechały 100000 km Nie wiem jak inni, ale ja "jm" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Listopada 2020 Autor Share Napisano 7 Listopada 2020 20 minut temu, Dorotka napisał: Nie wiem jak inni, ale ja "jm" Co to znaczy jm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 1 minutę temu, Bartas89 napisał: Co to znaczy jm? To oznacza brzydkie słowo zaczynające się na "j" i kończące się na "m". W środku jest jeszcze "ebłe". Na serio nie przyszło Ci do głowy, że wystarczy wziąć papier ścierny o mniejszej gradacji jeżeli ten którego używasz za bardzo ściera Ci tę oponę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Listopada 2020 Autor Share Napisano 7 Listopada 2020 To nie chodzi o to, że ściera mocno gumę, ale matowi całą oponę. I wygląda ona na mocno brudną i zużytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 Możesz jeszcze wziąć pomoczyć oponę i do zamrażarki ją dać na kilka godzin. Potem ostrym nożykiem ścinać szew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 10 minut temu, Bartas89 napisał: To nie chodzi o to, że ściera mocno gumę, ale matowi całą oponę. I wygląda ona na mocno brudną i zużytą. Opona jest niemal zawsze matowa i nie wali jakoś specjalnie czernią po oczach. Poniżej egzemplarz wystawowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 (edytowane) Ja ścieram szew pilnikiem a potem papierem ściernym, myję pod kranem szczoteczką do zębów , usuwam gumę która się rolkuje przy ścieraniu , jak wyschnie to psikam z aero lekkimi podmuchami C92 Gunze i Finito. Edytowane 9 Listopada 2020 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Mój zestaw do tej czynności jest taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Godzinę temu, Dorotka napisał: Mój zestaw do tej czynności jest taki: I to jest odpowiedni zestaw do ,,palenia gumy ". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 Rozdział 10,11,12/21 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi