RH Napisano 15 Września 2020 Share Napisano 15 Września 2020 (edytowane) Taki sobie brzydal latająca łódeczka z lat 30-tych XX w. Dornier J Wal 1:72 A model . Wiem wiem nie jest to szczyt ale już sam model a raczej jego wypraski sa jak z modeli produkowane w latach 60-ątych . wiem to z autopsji ,a powiem jeszcze więcej nie wiem czy te z dawnych lat nie są lepsze . Sumując skleiłem tak jak leciało ,i znajdą sie osoby które lubią krytykować ,i będą mieli racje . Ale mam zasadę jak cos jest spieprzone to nie mam ochoty tego poprawiać bo złych producentach ,Szkoda na buble czasu . Tak że jak ktoś chce to coś kupować ,to niech to traktuje jako półprodukt do zrobienia super modelu ,albo da se spokój i poczeka na coś bardziej ludzkiego Edytowane 15 Września 2020 przez RH 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 15 Września 2020 Share Napisano 15 Września 2020 (edytowane) Ode mnie plus za temat Mam ten model w pudełku i faktycznie, prezentuje się jak typowy AModel. No ale nikt inny takich wynalazków nie robi. Napisz coś konkretniej o problemach podczas budowy. A, i to jest WAL, a nie "WALL". Edytowane 15 Września 2020 przez Fixer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 15 Września 2020 Share Napisano 15 Września 2020 (edytowane) 25 minut temu, Fixer napisał: A, i to jest WAL, a nie "WALL". Może fan Pink Floyd? Plus i za temat i za wykonanie, a trzeci że Ci się chciało naprawdę sporo hajsu wydać na model, ktory specjalnie dla modelarza przyjazny nie jest. Robota staranna - przynajmniej tak na tych zdjęciach widać. A co do zdjęć - to ja bym poprosił nieco więcej zdjęć ze zbliżeniami silnika i nieco jaśniejsze zdjęcia dolnej części kadłuba. PS. A jeden wiatrochron to się deko nie skrzywił? Edytowane 15 Września 2020 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Września 2020 Share Napisano 15 Września 2020 Plus za tematykę i za wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 15 Września 2020 Share Napisano 15 Września 2020 I ode mnie "Plusik" za tego "ładnego dziwoląga" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 15 Września 2020 Autor Share Napisano 15 Września 2020 2 godziny temu, Fixer napisał: Ode mnie plus za temat Mam ten model w pudełku i faktycznie, prezentuje się jak typowy AModel. No ale nikt inny takich wynalazków nie robi. Napisz coś konkretniej o problemach podczas budowy. A, i to jest WAL, a nie "WALL". Ot czeski błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 15 Września 2020 Autor Share Napisano 15 Września 2020 2 godziny temu, Fixer napisał: Ode mnie plus za temat Mam ten model w pudełku i faktycznie, prezentuje się jak typowy AModel. No ale nikt inny takich wynalazków nie robi. Napisz coś konkretniej o problemach podczas budowy. A, i to jest WAL, a nie "WALL". Będę szczery nie chce mi się pisać bo to byłby doktorat z prac , To trzeba samemu przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Września 2020 Share Napisano 15 Września 2020 Całkiem nieźle wyszedł - u mnie też zaplusowałeś za "łódkowy" temat Mam go w magazynie, ale nie hiszpana a sowiecką wersje polarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Września 2020 Share Napisano 15 Września 2020 7 godzin temu, RH napisał: Tak że jak ktoś chce to coś kupować ,to niech to traktuje jako półprodukt do zrobienia super modelu ,albo da se spokój i poczeka na coś bardziej ludzkiego Czekaj tatka latka. Pewnie do czasu upowszechnienia druku 3D nie będzie nic innego. Jak widać da się skleić, a o to w tej zabawie chodzi. Wystarczy zrobić to schludnie i jest ozdoba kolekcji. Oglądający rzadko mają możliwość zajrzenia do wnętrza modelu czy porównania go do planów. Przysłowiowych nitów też raczej nie liczą. A że trzeba trochę podłubać to nic takiego, to esencja modelarstwa. Reasumując model wyszedł super ! Gdyby mieścił się w założeniach mojej kolekcji, zachęcony tą prezentacją przystąpił bym do budowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Września 2020 Share Napisano 15 Września 2020 Ale cudak! Bardzo udany, kawał przyjemnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 16 Września 2020 Share Napisano 16 Września 2020 Aż z ciekawości wyciągnąłem swojego arktycznego "wała" z szafy i rzeczywiście... wygląda to źle. Na scalemates jest jeden warsztat ze zdjęciami - dużo szpachli i CA ale osiągnięty efekt jest bardzo fajny. Gdyby nie to, że mam 4 inne modele rozgrzebane, w tym innego Dorniera to pewnie bym zaczął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 16 Września 2020 Share Napisano 16 Września 2020 10 godzin temu, kopernik napisał: Czekaj tatka latka. Pewnie do czasu upowszechnienia druku 3D nie będzie nic innego. Jak widać da się skleić, a o to w tej zabawie chodzi. Wystarczy zrobić to schludnie i jest ozdoba kolekcji. Oglądający rzadko mają możliwość zajrzenia do wnętrza modelu czy porównania go do planów. Przysłowiowych nitów też raczej nie liczą. A że trzeba trochę podłubać to nic takiego, to esencja modelarstwa. Reasumując model wyszedł super ! Gdyby mieścił się w założeniach mojej kolekcji, zachęcony tą prezentacją przystąpił bym do budowy ! Niestety, on się mieści w założeniach mojej... Ale niestety stosunek ceny do jakości jest odrzucający. Poza tym kiedyś sobie powiedziałem (po Di-6 SZ) żadny ..rwa, pie..nych szortranów. Modelarstwo ma sprawiać przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 16 Września 2020 Share Napisano 16 Września 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, WujekAlice napisał: Niestety, on się mieści w założeniach mojej... Ale niestety stosunek ceny do jakości jest odrzucający. Poza tym kiedyś sobie powiedziałem (po Di-6 SZ) żadny ..rwa, pie..nych szortranów. Modelarstwo ma sprawiać przyjemność. Dzisiejsze szortrany to nie to samo co kiedyś. Np Modelsvity, zwłaszcza najnowsze zostawiają Italeri, Hasegawę czy Zvezdę w tyle. O Revellu nie wspominam bo oni głównie przepaki teraz robią. Amodel też się wyrabia, robię teraz Cobalta - jest całkiem dobrze spasowany i ma bardzo przemyślany podział technologiczny. Edytowane 16 Września 2020 przez Fixer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 16 Września 2020 Share Napisano 16 Września 2020 Wiem, że to już nie to, bo wystarczy mi porównać wypraski nawet Amodela obecne i sprzed 20 lat. Tyle, że wygląd wyglądem a klejalność klejalnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi